Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Besplatna dostava za online kupovine u vrednosti od 25.000 rsd ili više. 

Dani skandinavskog nameštaja - opremite svoj dom uz uštede do 50%
6 osnovnih koraka za peglanje košulje

6 pravilnih koraka za peglanje košulje

Datum:

Kategorija: Razno

TAGOVI: peglanje, korisni saveti

Verujemo da svako od nas ima svoj način kako pegla košulju, no uz ovih 6 saveta možete to učiniti pametnije i brže. Sledite 6 koraka niže i pravilno ispeglajte košulju. Garantujemo vam da ćete je brže i jednostavnije ispeglati! 

6 pravilnih koraka za peglanje košulje

Peglanje je stvar navike. Svako od nas ima svoje metode peglanja, no uz pomoć našeg malog vodiča koji vam daje osnovne smernice za peglanje :) bićete gotovi za čas posla - i vi i košulja. Ne morate nužno slediti korake u nizu - s vremenom ćete razviti svoj sistem kako vam to najbolje odgovara. No nema preskakanja!

  • Korak 1: Pročitajte uputstvo za održavanje i pridržavajte ih se
  • Korak 2: Presavijte kragnu i peglajte je sa spoljne strane 
  • Korak 3: Temeljno ispeglajte prednji deo
  • Korak 4: Rukave peglajte od šava do šava
  • Korak 5: Leđni deo peglajte poslednji
  • Korak 6: Ispravno okačiti košulju na čiviluk


Korak 1: Pročitajte uputstvo za održavanje i pridržavajte ih se

Ključno je pridržavati se uputstva za peglanje koje se nalazi na etiketi košulje, jer biste inače mogli lako uništiti košulju. Neke tkanine mogu podneti visoke temperature, ali materijali poput svile i akrilnih vlakana puno su osetljivije. Ako se dvoumite koju temperaturu okrenuti na pegli pre peglanja, proverite informaciju u prodavnici u kojoj ste kupili košulju, te poslušajte njihov savet.

Korak 2: Presavijte kragnu i peglajte je sa spoljne strane

Kad peglate kragnu, prvo je izravnajte na dasci te prođite unutrašnju stranu peglom. Potom je presavijte te opeglajte sa spoljne, vidljive strane. Pređite peglom od jednog do drugog kraja tako da kragna dobije svoj prirodni luk.

Korak 3: Temeljno ispeglajte prednji deo

Potom ispeglajte prednji deo. Jednu stranu ispeglajte na krajevima daske za peglanje te ne zaboravite ni prostor oko dugmića. Važno: nikad ne peglajte dugmiće! Isti postupak primenite i na drugi deo. Posebno se posvetite prednjem delu košulje jer je on najvidljiviji: ako ovde niste pedantni, on će vas prvi odati! :)

Korak 4: Rukave peglajte od šava do šava

Potom ispeglajte rukave. Proverite da na njima više nema nabora. Peglajte ih brzim pokretima od šava do šava. Okrenite drugu stranu i primenite isti postupak.

Korak 5: Leđni deo peglajte poslednji

Konačno, ispeglajte leđni deo košulje. Postavite je na dasku tako da su gornji deo leđa i ramena ravni na dasci. Potom je polako ispeglajte pokretima gore-dole.

Korak 6: Ispravno okačite košulju na čiviluk

Nakon peglanja košulje, postavite je odmah na čiviluk da bi se vaš trud isplatio u potpunosti. Proverite da li su ramena u istoj liniji.


Poslednji trik: za još bolje peglanje!

Ako peglate blago vlažnu košulju, nećete pogrešiti. :) Vlakna vlažne košulje prilagodljivija su pegli pa ćete još brže i sa manje pritiskanja ispeglati košulju. Takođe, počnite peglati košulje koje tolerišu samo niže temperature, pa je postepeno povećavajte kako prelazite na košulje otpornijih materijala. Na taj način ne rizikujete da ćete "ispržiti" osjetljiviji materijal i uništiti svoju ili tuđu skupu košulju! 

Imate li slična iskustva ili savete koje smo zaboravili? Podelite ih sa nama u komentarima :)