Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Besplatna dostava na JYSK.rs prilikom online kupovine u vrednosti od 25.000 rsd i više.

Hotelski luksuz u domu

Hotelski luksuz u domu

Datum:

Kategorija: Spavaća soba

  • Volite li putovanja?

Možemo predvideti vaš pozitivan odgovor na ovo pitanje :) Gotovo da nema osobe koja ne voli uživati na novim, zanimljivim lokacijama i upoznavati dosad neposećene gradove.

  • A volite li odsesti kao gost u hotelu koji je pripremljen upravo za vaš dolazak?

Mnogi po dolasku na destinaciju jedva čekaju videti smeštaj koji su rezervisali…

Jedna od čari odsedanja u hotelima je ona mirna atmosfera sobe koja vam pomaže da se opustite i uživate u trenutku. Sobe su uvek vrlo uredne (osim ako se već niste raspakovali), a glavna svrha upravo te urednosti je da vam pomogne da odahnete i zaboravite na sve brige.

Baš kao na putovanjima, i u svakodnevnom životu svi trebamo malo luksuza, čak i ako je naš stan veličine 40 m2 i prepun stvari skupljenih tokom godina. Da biste osetili atmosferu profinjenosti i luksuza koju osećate kada kao gost odsedate u hotelima, nije nužno da uplatite skupa, višednevna putovanja na udaljenim svetskim lokacijama. Sa samo nekoliko promena možete stvoriti hotelsku atmosferu u vlastitoj spavaćoj sobi i postići dizajn savremene spavaće sobe koja će vas navesti da pomislite da ste u luksuznom odmaralištu.
Evo naših najboljih saveta za stvaranje ekskluzivne sobe sa pravom hotelskom atmosferom u ličnom domu.

 

Izgled hotelske sobe

Postoji razlog zašto su tonovi boja hotelskih soba pažljivo usklađeni. Oni stvaraju smirenu atmosferu, cenjenu od strane mnogih gostiju. Zemljanim tonovima postiže se umirujuća, spa atmosfera koja može pogodovati vašem kvalitetu sna. Sa druge strane, svetle boje mogu povećati količinu energije u sobi.

 

 

 

 

 

Pre nego počnete preuređivati svoju spavaću sobu, dobro razradite plan za uređenje jer će ona biti vaša privatna oaza. Zapamtite da je cilj da ugodite sebi i prema tome stvorite sobu koja odražava vaš ukus i stil.

 

 

Postavite duge zavese oko kreveta

 

Dugim zavesama ćete uokviriti sobu i pomoći stvoriti intimniju i udobniju atmosferu. Zavese će izdvojiti krevet od ostatka prostorije i učiniti ga privatnijim, čak i ako su providne.

Ako vaša spavaća soba nije prostrana, još uvek možete koristiti zavese pri uređenju - samo dodajte veliko ogledalo na jedan od zidova kako bi soba delovala veća i prostranija.
Takođe možete upotrebiti zavese za odvajanje ili prikrivanje udobnog ugla gde se uvek možete opustiti uz knjigu. U svakom slučaju, dugim zavesama možete stvoriti intimnu atmosferu u vašoj spavaćoj sobi.

 

Odgovarajuće dekoracije i ukrasni jastuci

Sobu možete vrlo lako upotpuniti te postići u njoj ravnotežu odabirom nekoliko ključnih dekorativnih elemenata vodeći računa o bojama. Preko polovine kreveta prebacite ćebe ili prekrivač u boji koja se slaže sa ostatkom prostorije, posteljinom, jastucima, pa čak i tepihom. Samo jednim dodatkom postići ćete snažan efekat u prostoriji.

Konačno, kombinujte velike jastuke za leđa sa manjim jastucima kako biste stvorili pravi hotelski izgled. Jastuci dodaju stil i sofisticiranost vašem dizajnu enterijera, a povrh toga pružaju vam udobnost i podršku ako boravite u krevetu čitajući knjigu ili gledajući televizijski program.

 

Kada krenete sa uređenjem i shvatite koliko vam dekorativnih elemenata stoji u ponudi te kako različite kombinacije boja, tekstura i oblika mogu stvoriti potpuno novu sliku vaše prostorije, možda ćete se susresti sa izazovom kako izabrati ključan i umeren broj dekoracija. Zapamtite: atmosferu hotelske sobe stvara urednost, što znači da je osnova minimalizam i usklađenost.

Pripazite da vas ne ponese shopping-euforija, jer ćete se u tom slučaju kući vratiti sa kesama punim dekoracija, koje ćete želeti smestiti u prostoriju jer im niste mogli odoleti. Na kraju, moguće je da ćete prostoriju pretrpati sa stvarima te nećete postići željeni efekat.
Savetujemo vam da pri planiranju uređenja prvenstveno stvorite viziju prostorije, definišete omiljene boje koje biste kombinovali, ograničite broj dekoracija na određeni broj te predvidite mesto na koje biste ih smestili. Kada u prostoriju postavite sve planirano, ako uočite da je potrebno, možete prostor upotpuniti sa još nekoliko dodatnih stvari.

Znamo da je ponekad teško biti umeren, pa se nadamo da ćete se pridržavati naših saveta i uspešno stvoriti osećaj luksuza u ličnom prostoru. :)