Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Povodom godišnjeg druženja, većina JYSK prodavnica biće zatvorena 22. i 23. maja. Kupujte online.

Nenamešten krevet sa jastucima i jorganom

JYSK sprovodi međunarodnu Anketu o spavanju

Datum:

Kategorija: Saveti o spavanju

Kako stanovnici Evrope spavaju noću? Koja je zemlja drži titulu evropskog prvaka u spavanju? U kojoj zemlji deca najčešće remete san svojih roditelja?

Ovo su neka od pitanja na koja želimo znati odgovore u našem novom, sveobuhvatnom pregledu spavanja.

Svi mi Evropljani imamo mnogo zajedničkih stvari. Sudeći prema proizvodima koje prodajemo u zemljama, naše navike spavanja nisu nam baš ono što imamo zajedničko: u Poljskoj većina živi u dvosobnim stanovima i provodi noć na kauču na razvlačenje. U srednjoj su Evropi dušeci punjeni kokosovim vlaknima najpopularniji. U Velikoj Britaniji parovi se greju u krevetu koji je širok 135 cm. U Danskoj se to pak smatra malim krevetom za jednu osobu, jer danski bračni krevet širok je 180 cm. Na jugu Evrope ljudi preferiraju spavanje sa prekrivačem. U Skandinaviji je neophodan debeli jorgan sa punjenjem od paperja koji zadržava toplinu noću.


Trebamo vaše odgovore

Ove razlike su nas podstakle na razmišljanje - postoje li druge stavke tipične za svaku zemlju pojedinačno? Koje nacionalnosti iskaču iz kreveta čim zazvoni alarm? Ko se probudi mrzovoljan? Gde je najidealnije živeti ako želite da se popodnevno spavanje podrazumeva obaveznim?

Anketa o snu će se promovirati na Facebooku i u našem Newsletteru u 19 zemalja EVrope u kojima se nalazi Grupacija JYSK Nordic. Trebamo vašu pomoć da bismo stekli celu sliku. Kliknite i odgovorite na anketu o spavanju (odaberite srpski jezik) i dajte svoj doprinos velikoj anketi evropskih navika spavanja.

Podelićemo svoja otkrića tokom avgusta. Pratite nas!

Zemlje JYSK Nordica obuhvataju:
Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Danska, Finska, Grčka, Mađarska, Holandija, Norveška, Poljska, Rumunija, Srbija, Slovačka, Slovenija, Švedska, Ukrajina i Engleska.