Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Besplatna dostava na JYSK.rs prilikom online kupovine u vrednosti od 25.000 rsd i više. Zbog nove carinske regulative, moguće je duže vreme dostave online porudžbina.

Sofa od paleta sa sivim jastucima

Kako napraviti baštenski nameštaj od paleta

Lounge set od paleta idealan je i za opuštanje i za društvene događaje. Prirodan i neuglađen izgled baštenskog nameštaja od paleta pristaje većini bašta i terasa - a izrađuje se brzo i jednostavno. Pratite ove korake kako biste sami napravili garnituru i stolice od paleta.

Street food atmosfera na vašoj terasi sa nameštajem od paleta

Ugaona garnitura od paleta sa jastucima za palete na terasi

1. Napravite plan

Prvo isplanirajte kako želite da izgleda vaš prostor na otvorenom. Paletnu garnituru možete u potpunosti prilagoditi svojim potrebama. EUR palete imaju standardne dimenzije 1200 mm x 800 mm, zato izvucite svoj metar i počnite sa planiranjem: Možete napraviti kauč sa dve palete u produžetku, ugaonu sofu od paleta ili jednostavno ležaljku. Upotrebite uspravnu paletu kao naslon kako ne biste morali da se naslanjate na zid.

Velika ugaona garnitura od paleta na terasi

2. Učinite vaš baštenski nameštaj od paleta još udobnijim

Razmislite koliko udobnu garnituru želite. Ako želite da bude lako sesti i ustati iz garniture, sedište garniture bi trebale biti dve palete jedna na drugoj.

3. Nabavite palete koje su vam potrebne

Nakon što imate plan, možete otići po palete koje su vam potrebne. Pazite da palete nisu tretirane otrovnim hemikalijama i da nisu bile u kontaktu sa npr. farbom tokom prethodne upotrebe.

4. Pronađite odgovarajuće jastuke za palete

Uzmite jastuke za sedenje i za leđa. Ne samo da bi trebali odgovarati veličini nameštaja od paleta koji gradite, već bi trebali biti dovoljno veliki da ne osetite praznine između dasaka u sedištu. I dovoljno debeli da ne osetite daske na leđima. Tkanina treba biti jaka, ali mekana.

Sofa od paleta sa debelim paletnim jastucima


Savet: Jastuke za palete možete koristiti i direktno na podu ili uz zid. 

5. Pripremite se za hladnije dane

Palete mogu biti na otvorenom tokom cele godine, pogotovo ako ih tretirate zaštitom za drvo, ali ne zaboravite da unesete jastuke unutra ako pada kiša i kada dođu jesen i zima. Možda će vam trebati novi sanduk za jastuke.

6. Kreirajte pravu atmosferu

Nekoliko jastuka i ćebadi čine garnituru od paleta još udobnijom, a ako postavite u svoju baštu ili na balkon i neke saksije i fenjere, imate prijatan i udoban dnevni boravak na otvorenom.

Saznajte više

Vodič: Kako odabrati prave baštenske stolice

Vodič: Kako odabrati prave baštenske stolice

Vodič za različite postavke modularne garniture

Vodič za različite postavke modularne garniture

Kako izabrati odgovarajući baštenski sto

Kako izabrati odgovarajući baštenski sto

Viseća ležaljka ili viseća stolica? Šta izabrati?

Viseća ležaljka ili viseća stolica? Šta izabrati?