Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Besplatna dostava na JYSK.rs prilikom online kupovine u vrednosti od 25.000 rsd i više. Zbog nove carinske regulative, moguće je duže vreme dostave online porudžbina.

Hodnik sa svetlo drvenim nameštajem

Korisne ideje za uređenje predsoblja

Kada se odlučite za renoviranje i promenu, ili se useljavate u novi prostor koji tek krećete sređivati, imajte na umu da svaka prostorija u kući ili stanu ima određenu funkciju i svoju ličnu priču.

Izgled i način uređenja prostora može reći puno o njegovom vlasniku. Ako želite da ostavite dobar utisak na goste koji vas posećuju, vodite računa o tome da je prva prostorija u koju će ući zapravo ključna tačka susreta vašeg gosta sa vašim životnim prostorom.

U tom trenutku svaki gost prvi put može osetiti atmosferu vašeg doma i stvoriti sliku o vašem životnom stilu. Slično kao i odeća koju nosimo, izgled doma može biti ogledalo našeg stila i ličnosti.

Zato, uređenju predsoblja posvetite dovoljnu pažnju i unesite dašak originalnosti. Za pozitivan prvi utisak vodite računa da vaš hodnik bude lep i uredan, a da gostu stvara osećaj dobrodošlice. Za takav efekat, dobar raspored i struktura prostora od velike su pomoći.

Donosimo vam nekoliko saveta kako svoje predsoblje možete učiniti praktičnim i vizualno prijatnim.

Čiviluk na zidovima

Nemojte zanemariti zidove koji obično deluju kao prazne površine od kojih nemate previše koristi. Baš naprotiv, za pametno i praktično odlaganje zidovi mogu poslužiti kao odlična opcija. Za manje i skučene prostore koji ne ostavljaju mogućnost postavljanja ormara ili komoda, nekoliko čiviluka postavljenih direktno na zidove mogu biti odlično rešenje.

Možda se pitate: “Kako na ovaj način mogu kreativno urediti svoje predsoblje?” Možete! U ponudi imamo čiviluke raznih oblika i dizajna koje možete izabrati u skladu sa uređenjem ostatka prostorije. Možete se poigrati i bojama, pa čak i rasporedom postavljanja čiviluka. Nije nužno da je čiviluk postavljen u nizu, možete ih postaviti na različite visine i tako stvoriti dinamiku u prostoru.

Praktičan nameštaj za efikasno odlaganje

Reći ćemo samo…multifunkcionalnost! Težite takvim rešenjima. Obično su predsoblja prostorije sa najmanjom kvadraturom. Nameštaj koji se može iskorisititi na više načina neka bude vaš izbor.

Na primer, klupe sa delom za odlaganje ili čiviluk sa kombinacijom polica idealna su opcija. Funkcionalan tabure može biti još jedna dobra ideja. Postoje oni koji u svojoj unutrašnjosti omogućuju odlaganje, što je vrlo praktično jer odložene stvari nisu vidljive čime se vizuelno smanjuje nered u prostoriji, a tabure možete koristiti i za sedenje ili čak kao stočić, zavisno o materijalu izrade.

Razmišljajte izvan zone komfora 

Budite slobodni i maštoviti pri uređenju. Kreativnost ne poznaje granice. Zaboravite uštogljenost i pravila, usudite se da napravite neuobičajene stvari i tek ćete tada postići originalnost.

Istina je da svaki komad nameštaja ima svoju osnovnu namenu, ali vi ga svejedno možete iskoristiti na potpuno drugačiji način. Da li je nužno da ormar za cipele koristite samo za odlaganje cipela? Naravno da ne. On pre svega služi za odlaganje, a šta ćete vi u njemu držati vaš je izbor.

Naš je predlog da u njega odložite kape, rukavice ili šalove. Na taj način ćete smanjiti nered u predsoblju jer će stvari biti unutar ormarića, a biće vam pri ruci čime ćete ujedno postići i praktičnost.

Zapamtite, šta god da vam se čini kao dobra ideja…isprobajte to! Sumnjamo da će vas vaši gosti osuđivati jer ste nekom komadu nameštaja promenili svrhu. 

Sve je dopušteno, ne oklevajte učiniti nešto netipično i novo!

Rasporedite police prema ličnom ukusu

I ovde važi pravilo originalnosti i maštovitosti. Zidne police odličan su izbor kao vrsta dekoracije ili kao praktično rešenje. U zavisnosti od toga za šta ćete ih koristiti, pokušajte da ih postavie tako da deluju zanimljivo oku posmatrača. Na primer, jedna polica na vrhu i dve police ispod, svaka razmeštena u stranu mogu delovati zanimljivo. Možete postaviti i tri police jednu iznad druge. Mogućnosti je puno, izaberite vama najdražu.

Ako ćete ih koristiti u dekorativne svrhe, na njih možete postaviti vazu, cvet ili ram za sliku. Ako ipak trebate police za odlaganje, a preferirate uredan izgled prostora, kombinujte ih s korpama za odlaganje koje ćete na njih postaviti. Korpe su dostupne u brojnim dimenzijama, materijalima i bojama. Uz njih ćete uz praktičnost vrlo lako postići i dekorativan efekat.

Praktičan savet za one zaboravne

Vodimo računa o svemu, pa tako mislimo i na sve vas koji ste profesionalci u gubljenju ključeva. Znamo da je vaša najčešće izgovorena rečenica: “Gde su mi ključevi?”

Ovo zna biti prilično nezgodno posebno ako negde žurite. Stanite na kraj ovim stresnim situacijama. Neka predsoblje od sada bude mesto gde ćete odlagati ključeve i potrudite se da vam to pređe u naviku. Praktično rešenje jeste da u hodnik postavite magnet za ključeve. Tako pri svakom ulasku u stan ili kuću odmah možete okačiti ključeve znajući da će vas dočekati na istom mestu, kao i pri izlasku.

Iskoristite visinu plafona

Pametno odlaganje usko je povezano sa efikasnom upotrebom prostora. Ako imate hodnik sa visokim plafonom, poslužite se malim trikom. Dobra ideja je postaviti police što više. Dok god imate puno stvari na podu ili vrlo nisko, vaš će hodnik vrlo brzo početi da deluje manje, neurednije i zatrpano. Postavljanjem polica što više prividno stvarate prostranost, a uklanjanjem stvari iz vidnog polja vaš hodnik deluje urednije. 

Pratite ovih nekoliko osnovnih saveta za uređenje predsoblja i sigurni smo da će, ako ih uspešno primenite, učiniti vaše predsoblje jedinstvenim te ujedno ostaviti dobar utisak na sve koji dolaze u vaš dom.

Za sam kraj dodaćemo još jedan mali detalj: mirišljavo ulje, sveća ili mirišljavi štapić uz uredno i lepo uređeno predsoblje daće final touch koji će celokupnu sliku vašeg prostora učiniti još lepšom. Želimo vam prijatan boravak u vašem novom ili renoviranom prostoru te vesela druženja sa svima koji posećuju vaš dom.

Saznajte više

Ulepšajte svoj dom nameštajem od ratana

Ulepšajte svoj dom nameštajem od ratana

U centru pažnje: LYNGVIG kolekcija

U centru pažnje: LYNGVIG kolekcija

Nordic Mood: Mali nameštaj sa velikim uticajem

Nordic Mood: Mali nameštaj sa velikim uticajem

Naše omiljene korpe za odlaganje

Naše omiljene korpe za odlaganje