Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Povodom godišnjeg druženja, većina JYSK prodavnica biće zatvorena 22. i 23. maja. Kupujte online.

MOJ PUT U JYSK-u

Datum:

Kategorija: Priče iz JYSK-a

Do regionalnog menadžera prodaje za manje od godinu dana!

”Za uspeh su potrebni velika želja, poverenje i saradnja!”

U JYSKu verujemo da uspešnu kompaniju čine ljudi, te nam je od izuzetne važnosti lični i profesionalni razvoj svih naših zaposlenih. Jedan od naših slogana glasi: ”Donesi posvećenost, čekaju te mogućnosti!” koji na pravi način govori da uz posvećenost, veliku želju, trud i rad svaki cilj je dostižan. O tome govori i priča u nastavku o napredovanju i razvoju kolege Milana Stevanovića, regionalnog menadžera prodaje u Srbiji.

Milan je zaposlen u JYSKu od juna 2015. godine, kada je svoju karijeru počeo kao menadžer prodavnice (Store Manager) u Jagodini, gradu u južnom delu Srbije. Nakon 11 meseci njegov potencijal i posvećenost doveli su ga na poziciju regionalnog menadžera prodaje (District Manager) te je time dobio odgovornost optimizacije prodaje i rezultata, kao i osiguravanje kvaliteta usluge koju JYSK nudi svojim kupcima za desetak prodavnica u svojoj regiji.

U nastavku teksta saznajte izazove sa kojima se Milan svakodnevno susreće, koji su mu najdraži delovi posla, te na koji način vodi i motiviše svoj tim.

Kako si dobio posao u JYSKu i kako je izgledalo tvoje prvo radno mesto? 

Kad je objavljen konkurs za menadžera prodavnice u Jagodini, odmah sam se prijavio i nakon dva kruga razgovora, dobio sam poziv da se JYSK odlučio za mene! Prvih nekoliko nedelja proveo sam na obuci kod koleginica Hajnalke u Subotici i Marine u Slavonskom Brodu. Kad sam došao u svoju prodavnicu, oduševilo me je to koliko sam dobro bio prihvaćen od strane svog novog tima - zaista su mi pružili punu podršku. Sećam se da sam bio iznenađen organizacijom i odnosom JYSKa prema ljudima. Što se tiče mog radnog mesta, na početku je sve izgledalo jako strašno i sa puno obaveza, ali vrlo brzo se moje znanje stabilizovalo te je sav taj rad urodio plodom.  

Kako je izgledao tvoj tipičan radni dan kao menadžera prodavnice? 

Gotovo uvek smo se nalazili pola sata pre početka rada kako bismo popili kafu i popričali, te razmenili iskustva, našalili se i opušteno započeli naš radni dan. Nakon toga svako je krenuo sa svojim dnevnim obavezama - ja sam obično štampao izveštaje i odgovarao na mejlove, a kolege su od samog početka bili u prodavnici sa kupcima. Kad sam završio sa jutarnjom rutinom u kancelariji, pridružio sam im se i ostatak dana proveo sa njima i kupcima. 

Milan Stevanović - regionalni menadžer prodaje 
 

Kada si znao da si spreman za »idući korak«?  

Zapravo, od onog trenutka kad sam se zaposlio u JYSKu hteo sam biti regionalni menadžer prodaje (District Manager) jer je to slično poslu koji sam radio u prethodnoj kompaniji i posao koji jako volim. Kada je objavljen konkurs, moja jedina dilema bila je jesam li dovoljno dugo u JYSKu, odnosno da li sam stekao pravo da se prijavim. Kada sam saznao da mogu da se prijavim, odmah sam to uradio jer sam bio uveren da imam veliku šansu da budem izabran. Naravno, moja supruga mi je od početka pružila veliku podršku i time mi pomogla da se pripremim za način života koji nas čeka.

Kao regionalni menadžer prodaje upravljaš timom sa velikim brojem ljudi. Koje su po tvom mišljenju ključne stavke za uspešan i kompaktan tim? 

Ono što je pre svega potrebno, a što meni svakako ne izostaje jeste velika želja da imam snažan i posvećen tim. Uz to, ključne stavke su poverenje, uzajamna saradnja i poštovanje svih članova tima.  

Šta ti je nadraži deo posla, a šta ti predstavlja najveći izazov? 

Najdraži deo posla mi je komunikacija i saradnja sa svim kolegama unutar organizacije. Kao i na početku karijere u JYSKu, oduševila me je količina podrške koju sam dobio od svojih ljudi. Za sada mi je najveći izazov pokazati svim mojim zaposlenima da svi moramo verovati u to da svakodnevno trebamo učiti, truditi se i radti da bismo zajedno bili bolji. Srećom, okružen sam odličnim ljudima od kojih svakodnevno učim, koji mi svakodnevno pokazuju sve više poverenja i sa kojima se svaki izazov lako savladava!  

Šta bi poručio svim našim potencijalima u kompaniji koji još nisu došli do svoje prilike?

Jednostavno - nemojte se plašiti, javno recite svoje želje, trudite se maksimalno i živite sa uverenjem da će vaše vreme doći vrlo brzo!