Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Besplatna dostava za online kupovine u vrednosti od 25.000 rsd ili više. 

Moj put u JYSKu - priča našeg kolege Ivana Vančića

Moj put u JYSKu: Ivan Vančić

Datum:

Kategorija: Priče iz JYSK-a

TAGOVI: JYSK, karijera

U JYSK-u verujemo da uspešnu kompaniju čine ljudi, te nam je od izuzetne važnosti lični i profesionalni razvoj svih naših zaposlenih. Jedan od naših slogana glasi: „Kada ti rasteš, i mi rastemo!” koji na pravi način govori da uvek radimo na razvoju znanja i veština naših zaposlenih. O tome govori i priča u nastavku o napredovanju i razvoju našeg kolege Ivana Vančića. 


Kako si dobio posao u JYSKu i kako je izgledalo tvoje prvo radno mesto?

Za JYSK sam čuo preko kolege koji je ranije radio sa mnom u prethodnoj kompaniji. Prijavio sam se na konkurs i otišao na razgovor kod rukovodioca prodavnice. 03.01.2015. godine počeo sam sa radom u našoj prodavnici u Požarevcu na poziciji prodavca. S obzirom da ranije nisam imao mnogo iskustva u maloprodaji, posao prodavca sam doživeo kao izazov. Najviše mi se svidela dinamika posla i njegova raznovrsnost, i to koliko su prodavci u JYSKu uključeni u sve procese koji se odvijaju, što je i najviše uticalo na moj razvoj.

Kako je izgledao tvoj tipičan radni dan kao prodavca?

Dosta dinamično! Zadužen sam bio za dva odeljenja i najviše vremena sam provodio u prodavnici i u radu sa kupcima. Radio sam često i na kasi i zaista mi je prijalo što u JYSKu posvećujemo najviše pažnje kupcima. Ni jedan dan nije bio isti, a kroz svakodnevni rad sam naučio da posao može biti veoma zabavan. :) 


Šta se najviše promenilo u tvom poslu od kada si postao menadžer prodavnice?

Ono šta je ova pozicija svakako donela jeste odgovornost. Kao menadžer prodavnice moraš da budeš primer kolegama sa kojima radiš - i sve mora polaziti od tebe. Moraš motivisati ekipu u izazovnim situacijama i uvek biti tu za njih. U svakodnevnom radu takođe veoma je važno imati „širu sliku“ i uvek razmišljati par koraka unapred.

Šta ti je nadraži deo posla, a šta ti predstavlja najveći izazov?

Rad sa ljudima mi je svakako najdraži, jer upravo kroz ovaj deo i komunikaciju jako puno razvijamo sebe. I naravno, nešto što je uvek prisutno jeste i takmičarski duh i ostvarivanje odličnih rezultata :) Jednostavno - volim da pobeđujem! Izazov mi je da napredujem na svim poljima, da rezultate podignem na još viši nivo i da iz godine u godinu idem uzlaznom putanjom i napredujem. I svakako, da osiguram zamenu za svoju poziciju. 

Nedavno si, uz joše petoro kolega iz drugih zemalja JYSK West Balkan grupacije primljen u program obuke za Regionalnog menadžera prodaje. Kako si znao da si spreman za taj korak?

Šest meseci ranije bio sam na razgovoru za tu poziciju i tada nisam prošao. Međutim, nisam bio demotivisan jer nisam prošao, već sam odlučio da radim na sebi i kroz tih 6 meseci dosta napredovao i shvatio da je sada pravi trenutak za ovaj program. Jako puno sam radio na svom razvoju u proteklih godinu dana i kada sam video oglas za program, odlučio sam se prijaviti. Sada sam ponosan član nove District Manager Trainee generacije. 

Šta bi poručio svim našim potencijalima u kompaniji koji još nisu došli do svoje prilike?

Put do uspeha je trnovit i pun izazova, ali kada dođete na vrh osećaj je neopisiv. Budite strpljivi, JYSK je kompanija u kojoj se trud i rad uvek isplate. Ja bih ovom prilikom želeo da se zahvalim svima koji su učestvovali u mom razvoju, a najviše kolegama iz Pančeva i Požarevca te svim Regionalnim menadžerima, mentorima, Ljudskim resursima i trenerima.

Samo nastavite da radite na sebi i rezultat neće izostati. :)