Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Besplatna dostava prilikom online kupovine u vrednosti od 15.000 rsd i više. Zbog nove carinske regulative, moguće je duže vreme dostave online porudžbina.

 

Različiti tipovi perja i paperja

Šta je bolje: Guščje ili pačje paperje?

Kvalitet paperja zavisi od sirovog materijala. Postoji nekoliko parametara: vrsta, starost i zdravlje ptice. Što je duži život ptice, i što je niža temperatura, kvalitet paperja raste, jer se guščjim perjem štite od hladnoće. Ako uporedimo najbolje guščje paperje s najboljim pačjim paperjem, guščje paperje je bolje.

Paperje je najbolji izolacioni materijal na svetu, te istovremeno reguliše toplinu i vlagu jorgana. Kvalitet paperja  najbolje se uočava u jačini punjenja.

Koja je jačina punjenja guščjeg paperja?

Jačina punjenja je izraz za sposobnost izolacije i kvalitet paperja. Što je veći kvalitet paperja, to je bolja jačina punjenja i izolacije.

Paperje nema stabljiku ni osovinu, ali se sastoji od sitnog jezgra iz kog proizlazi mnogo malih, mekanih niti. Između tih punjenja se formiraju mali zračni prostori. Upravo taj zrak između punjenja osigurava izolaciju, a ne paperje samo po sebi.  

Ispod možete videti pet različitih vrsta paperja. Velika i debela su najbolja jer su punija te imaju najveću jačinu. 

Šta je guščje paperje?

Guščje paperje je generalno veće i jače od pačjeg paperja, zbog čega je jorgan napravljen u potpunosti od guščjeg paperja kvalitetniji. Bolji kvalitet je rezultat činjenice da guske generalno duže žive i veće su od pataka.  

Pročitajte više o kolekciji naših perjanih proizvoda

Šta je paperje polarne patke?

Paperje polarne patke je najlakši i najbolji izolacioni organski materijal na svetu. Paperje je skupljeno iz gnezda nakon što se jaja izlegnu i patke napuste gnezdo. Paperje se čisti i raspoređuje ručno. To je vrlo ekskluzivan materijal s ograničenim zalihama na svetskom tržištu. 

Postoje i druge vrste vrste pačjeg paperja – npr. paperje mošusne patke s polarnim svojstvima. Mošusna patka je takođe poznata i prodaje se kao ''Barbari patka''.

Šta je bolje - pačje perje ili paperje?

Guščje ili pačje paperje je mekani deo koji osećamo u jorganima i jastucima. Perje omogućava potporu u jastuku i težinu pokrivača. 

U prvoj komori jastuka najbolje je koristiti spoj paperja i perja. Ako jastuk sadrži  samo paperje,  brzo se izravna i ne pruža potporu. U trećoj komori jastuka srž obično sadrži perje, a dve spoljne komore su punjene paperjem  za veću mekoću. 

U jorganima paperje obezbeđuje izolaciju, a perje obezbeđuje težinu u kombinaciji s materijalom presvlake.  Udobnost je individuaIna, ali težak jorgan je dobar za ljude koji imaju problema sa spavanjem.  
Lagani jorgani su dobri ako preferirate  osjećaj mekoće. Jorgani s pačjim paperjem sa 100%  paperja su takođe dobri  u upijanju vlage iz tela. 

Vodič za jorgane

Saznajte više

Jorgan i jastuk od tkanina na biljnoj bazi

Jorgan i jastuk od tkanina na biljnoj bazi

Vodič za jorgane

Vodič za jorgane

Teški jorgan može poboljšati san

Teški jorgan može poboljšati san

Odličan jorgan i jastuk prave veliku razliku

Odličan jorgan i jastuk prave veliku razliku