Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Besplatna dostava na JYSK.rs prilikom online kupovine u vrednosti od 25.000 rsd i više. Zbog nove carinske regulative, moguće je duže vreme dostave online porudžbina.

Zašto izabrati krevet s uzglavljem?

Zašto izabrati krevet s uzglavljem?

Kupovina i odabir kreveta stvar su ličnog ukusa, kako u smislu estetskog izgleda rama kreveta, tako i u smislu udobnosti i kvalitete podnica i dušeka. Za dobar san, pri kupovini je važno dobro razmotriti sve karakteristike navedenih proizvoda jer baš poput ostalih većih komada nameštaja u stanu, kupovina kreveta može biti veća i obično dugotrajnija investicija.

Iako je važno da se krevet vizuelno dobro uklapa u ostatak prostora te dizajnom i bojama uspešno izražava naš stil, pažnju bi trebalo posvetiti i njegovoj praktičnosti.

Razmislite, pored spavanja, koliko zapravo vremena provedete na krevetu. Komfor nam je uvek na prvom mestu, pa mnogi sedenje za radnim stolom menjaju sedenjem na krevetu. Zašto da ne? Svakako je udobnije i prostranije! :) nakon dugog radnog dana i sati provedenih u sedećem položaju. Nakon svega veče je prijatno provesti čitajući knjigu u krevetu, surfujući na laptopu, tabletu, dok neki vole i doručak u krevetu.

U tom slučaju korisno je imati oslonac kako naše telo ne bi bilo opterećeno neispravnim položajem u kom se nalazimo. Često u tim situacijama koristimo povišeni položaj poduprt jastucima naslonjenim na zid što je prvi signal da nam nešto nedostaje - uzglavlje kreveta.

Uzglavlje kreveta kao dobra ideja

Uzglavlje kreveta pre svega može imati ulogu zaštite, kako za nas same, tako i za zid ako je krevet potpuno prislonjen na njega. Prilično je neprijatno ako je vaš krevet postavljen preblizu zida da se koji put slučajno udarite, a zbog stalnog boravka blizu zida velika je verovatnoća da će se nakon dužeg vremena uprljati.

Koliko god bili pažljivi, već samim naslanjanjem na zid možemo ga oštetiti. Možda zvuči pomalo neverovatno, ali čak i znojenjem tokom noći i kosom koja dotiče zid možete nakon dužeg vremena ostaviti mrlje na zidu.

Zašto izabrati krevet s uzglavljem?

Učinite boravak u krevetu udobnijim

Kako smo spomenuli, polusedeći ili sedeći položaj na krevetu zahteva podršku za leđa. Naslanjanje na hladan zid zasigurno neće učiniti vaš boravak prijatnim. Uzglavlje kreveta stoga je koristan deo nameštaja koji će poslužiti kao izvrsna podrška i zaštita. 

Tip: Dobra ideja je dodati jedan ili više jastukla koje ćete uskladiti s uzglavljem kreveta. Tako ćete povećati udobnost samog naslona te atraktivnost prostora.

Ako ste od onih koji ne preferiraju da provode previše vremena u spavaćoj sobi, uzmite u obzir da uzglavlje kreveta može služiti i kao dekoracija, slika na zidu - ne nužno kao deo nameštaja.

Nestanak jastuka tokom noći

Borite li se tokom noći sa misterioznim nestankom jastuka, budeći se i tražeći da li je vaš opet završio u praznom prostoru između zida i vašeg kreveta? Krevet s uzglavljem staviće tačku na to poglavlje osiguravajući vam tako kontinuiran i prijatan san bez buđenja

Dodatne prednosti uzglavlja

Temperatura u spavaćoj sobi igra važnu ulogu u osiguravanju dobrog noćnog sna. Pogotovo tokom leta, zbog porasta temperature može biti teško spavati. Stoga je dobra ideja da se spavaća soba ohladi.

S druge strane, ipak, zidovi u hladnim mesecima mogu održavati nižu temperaturu prostorije. Ako spavate uz hladan zid koji je slabo izolovan, uzglavlje će osigurati izolaciju i smanjiti osećaj hladnoće.

Stvaranje prijatnog ambijenta u spavaćoj sobi

Uzglavlja kreveta dolaze u mnogo različitih dizajnova i materijala. Bez obzira na to da li volite li tapacirane verzije ili drvo, možete lako pronaći savršenu opciju da biste postigli poseban efekat u spavaćoj sobi.

Uzglavlje može imati značajan uticaj na izgled spavaće sobe, što ga čini jednostavnim načinom osvežavanja enterijera vaše sobe. Vaš krevet će postati privlačan komad nameštaja i pomoći vam u definisanju dekoracije spavaće sobe.  

Održavanje je lako!

Uzglavlja kreveta jednostavna su za čišćenje. Budući da morate ionako prati posteljinu ili očistiti dušek, u isto vreme ćete jednostavno očistiti i ovaj deo kreveta. Ako ste odabrali tapacirane podloge, nedeljnim usisavanjem lako ćete ukloniti prašinu. Takođe je dobra zamena za čišćenje, voda i brisanje vlažnom krpom.

Pritom biste pri čišćenju uvek prvenstveno trebali slediti uputstva proizvođača uzglavlja.

Saznajte više

Ulepšajte vašu spavaću sobu uz novu posteljinu

Ulepšajte vašu spavaću sobu uz novu posteljinu

3 istaknute posteljine novog asortimana

3 istaknute posteljine novog asortimana

Istaknuti jorgani našeg asortimana

Istaknuti jorgani našeg asortimana

Hotelski luksuz u domu

Hotelski luksuz u domu