Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Važno nam je da se osećate sigurno kupujući na JYSK.rs. JYSK je odgovoran za sve JYSKove internet stranice i sve podatke, između ostalog i za JYSK.rs. Usklađeni smo sa odredbama Zakona o zaštiti podataka o ličnosti ("Službeni glasnik RS", br. 97/08 od 27.10.2008. godine, 104/09 - dr. Zakon 68/2012- odluka US i 107/2012), te smo takođe vezani sa Zakonom o zaštiti potrošača („Službeni glasnik RS” 62/2014) ) i Data Protection Actom iz 1998.

JYSK Srbija ne čuva vaše lične podatke, osim ako je to zakonom propisano.

Kad naručujete na JYSK.rs, prijavljujete se na naš newsletter ili kreirate korisnički profil, vaše lične podaci čuva JYSK u Danskoj te tim podacima mogu pristupiti članovi JYSK Grupacije širom sveta, i to samo na način da dobiju najnužnije podatke.  

U bilo kom trenutku možete

• podneti službeni prigovor pod nadzorom ovlašćenog državnog tela (npr. Danish Data Protection Agency, Agencija za zaštitu ličnih podataka u Srbiji)

• zahtevati pristup i ispravak ili uklanjanje ličnih podataka

• ograničiti obradu ličnih podataka ili izneti prigovor na obradu ličnih podataka

• zahtevati mobilnost ličnih podataka, ako je nužno

Važno je da znate da zaštita podataka kako je trenutno primenjuju zemlje izvan Evropske Unije nije u skladu sa zaštitom ličnih podataka u zemljama unutar Evropske Unije. Prenos podataka između zemalja JYSK Grupacije bazira se na ugovoru o prenosu podataka ili drugim pravnim osnovama. Vi imate pravo zatražiti primerak ugovora o prenosu podataka između JYSKa i zemalja Grupacije kontaktiranjem naše Korisničke službe u Srbiji.

Vi možete dobiti više informacija o ličnim podacima koje JYSK čuva i obrađuje kontaktiranjem naše Korisničke službe u Srbiji. Na dalje, imate pravo izneti prigovor na obradu vaših ličnih podataka, zahtevati da se vaši lični podaci isprave ili povući dozvolu za obradu podataka u bilo koje vreme. Ako želite povući svoju dozvolu ili ispraviti svoje podatke, molimo da se obratite našoj Korisničke službi u Srbiji te se pozovete na ovo.

Na dalje, ako imate bilo kakve prigovore na JYSKovu obradu vaših ličnih podataka, imate pravo obratiti se Danish Data Protection Agency/Agenciji za zaštitu ličnih podataka u Srbiji. Imate pravo zatražiti primer vaših ličnih podataka u strukturiranom obliku koji se najčešće koristi te je prilagođen za mašinsko čitanje, a to možete dobiti kontaktiranjem naše Korisničke službe u Srbiji.

Ako ste se složili sa niže navedenim uslugama, mi zadržavamo pravo da vam šaljemo dopune naših pravila i uslova korišćenja bez obzira na to jeste li za to dali dozvolu ili ne. Bilo kakve druge vrste informacija nećemo vam slati.

Koje vrste podataka JYSK prikuplja?

A) Podatke u vezi sa Vašom kupovinom:

Kada kupujete na JYSK.rs, od Vas tražimo Vaše ime i prezime, adresu, broj telefona, e-mail adresu i još jednu adresu za dostavu. Mi čuvamo ove podatke na sigurnom, na JYSKovoj VLAN mreži na Atosu, koja je zaštićena zaštitnom barijerom (firewallom). Podaci su dostupni isključivo zaposlenima od poverenja JYSKa i Atosa. NE beležimo niti čuvamo Vaše lične podatke, njih možemo da koristimo samo u vezi sa Vašim narudžbinama te da bismo Vam pružili podršku vezano za Vaše upite. Nakon prijave uvek imate mogućnost da pristupite i uložite prigovor na bilo koje podatke koji mogu biti zabeleženi, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

Vašu e-mail adresu koristimo za završavanje Vaših narudžbina. Ako želite da primate naše Novosti, zahtevaćemo poseban pristanak za to od Vas.

Mi nećemo koristiti Vaš broj telefona za prodajne pozive. Javićemo Vam se telefonom ako bude problema sa Vašom narudžbinom i/ili da upotpunimo podatke o Vašoj dostavi.

JYSK ne prosleđuje, ne deli, ne prodaje niti na bilo koji drugi način omogućuje pristup Vašim ličnim podacima trećim lcima, uključujući i pravna lica.

Vaše plaćanje je završeno preko sigurne i šifrirovane veze, koja obezbeđuje da informacijama o plaćanju ne može da pristupi druga osoba. (Više o tome saznajte u delu o plaćanju).

Mi beležimo IP-adresu sa koje kupujete. Ovaj podatak može da se koristi u slučaju istrage jer svaki pokušaj prevare prijavljujemo policiji. Mi ćemo pružiti podatke računa i druge lične podatke ako je to nužno zbog važećih zakona te radi sprečavanja krađe i prevare, npr. u vezi s kreditnim karticama.

 

B) Podaci u vezi sa prijavom na naš Newsletter:

Mi u JYSKu se trudimo da pratimo važeće zakone i pravilnike koji se tiču marketinga. Iz tog razloga šaljemo Novosti samo korisnicima koji su se na njih prijavili, odnosno prethodno dali pristanak. Ako dobijete Novosti, a niste se na njih prijavili, to može da znači jedino da Vas je neko prijavio na Novosti ili Vam ih je neko prosledio.

Ako želite da primate naše Novosti, od Vas ćemo prilikom prijave da zatražimo Vaše ime i prezime, poštanski broj, pol i godinu rođenja. Pomoću ovih podataka poboljšavamo naše buduće marketinške aktivnosti tako da Vam više odgovaraju.

Mi čuvamo Vaše podatke u našoj bazi podataka na zaštićenom serveru. Tim podacima pristup imaju samo JYSKovi administratori, u saradnji sa spoljnim partnerima.

Mi Vam garantujemo da nećemo prosleđivati/deliti niti prodavati Vašu e-mail adresu drugim kompanijama.

Sa Novosti možete da se odjavite klikom na link na kraju e-mail poruke koju ste dobili od nas.

C) Automatski podaci:

Mi ulažemo napore u održavanje web-sajtova prema potrebama naših korisnika, tako da one sadrže informacije koje su Vama potrebne. Iz tog razloga koristimo tehnologiju koja prikuplja, obrađuje i sortira podatke o tome kako se koriste naši web-sajtovi. Te informacije prikupljamo pomoću kolačića (eng. cookies). Kolačić je manja tekstualna datoteka sačuvana na Vašem računaru. U praksi to znači da naši web-sajtovi "pamte" ako ste ih već posetili, a mi iz toga beležimo statistiku koja nam govori kako Vi i ostali korisnici upotrebljavate naš web-sajt.

Mi koristimo kolačiće sa Google Analyticsa. To nam pomaže da odredimo koje delove Vi pregledavate kada klikćete na JYSK.rs

Kolačiće možete da izbrišete iz Vašeg pregledača u bilo kom trenutku. Ali molimo Vas da povedete računa da ako prilagodite postavke svog pregledača da ne prihvata/upotrebljava kolačiće, pojedine delove sajta JYSK.rs nećete moći da koristite. Stoga Vam preporučujemo da omogućite upotrebu kolačića. Neki podaci koje JYSK prikuplja mogu biti javni, ali u anonimnom obliku, kao na primer podaci o broju posetilaca web-sajta. Informacije o našim kupcima su važan deo našeg poslovanja i mi ih nećemo prodavati niti razmenjivati sa ostalima. Ako u bilo kom trenutku ti podaci treba da se podele sa trećim licima, Vi ćete prvi moći to da odbijete.

Prikupljamo određene informacije o Vašem kompjuteru i programima te načinu na koji upotrebljavate JYSK.rs. Uz pomoć tih informacija poboljšavamo našu stranicu JYSK.rs i rešavamo moguće greške koje se pojavljuju. Takođe prikupljamo informacije o stranicama koje posećujete i ostale informacije koje pronalazite na stranici JYSK.rs tako da možemo analizirati ponašanje korisnika naše stranice. Vaši podaci neće se prosleđivati trećim osobama, a svi Vaši podaci biće automatski obrisani nakon 30 dana.

D) Praktične informacije o Newsletteru

Kada se prijavite na JYSK Newsletter, dobijaćete 1-4 Newslettera nedeljno od JYSKa putem e-pošte. Možete se odjaviti jednostavno, u bilo koje vreme putem linka u Newsletteru.

Newsletter sadrži aktuelne ponude, novosti, letke, kataloge, kao i informacije o trenutnim akcijama unutar JYSKovog celokupnog asortimana. Pored navedenog, vi dajete dopuštenje da na vašu e-adresu primate servisne poruke, kao i informacije o artiklima u korpi u webshopu JYSK.rs, prateće e-poruke nakon izvršene online kupovine na JYSK.rs te e-poruke od artiklima iz JYSKa za koje se interesujete.

E) Kada se registrujete na JYSK.rs

Pri registrovanju na JYSK.rs i kreiranju JYSK.rs profila, imate pravo na pristup posebnim uslugama koje vam nudi JYSK Srbija.

U svrhu kreiranja ličnog računa na JYSK.rs te kreiranja ciljanog online marketinga, JYSK d.o.o., matični broj: 20658266 , prikupljaće i obrađivati vaše sledeće lične podatke:

• e-adresa

• ime i prezime

• adresa (izborno)

• broj telefona (izborno)

• naziv kompanije (izborno)

Svi se podaci tretiraju kao poverljive informacije te će se koristiti za kreiranje korisničkog računa i ciljanog online marketinga. 

Registracijom JYSK.rs profila vi pristajete na obradu vaših ličnih podataka. JYSK će prikupljati vaše podatke sve dok ne obrišete svoj račun. Dozvola koju ste dali jeste pravna osnova za obradu vaših ličnih podataka.

 

SAZNAJTE PRVI JYSK NOVOSTI

Visa Mastercard