Inspiracija za preuređenje vaše spavaće sobe

Vaša spavaća soba treba da bude mesto gde možete potpuno da se opustite. Ako je neuredna, beživotna ili bezlična, vreme je za preuređenje.
Srećom, promeniti izgled vaše spavaće sobe je jednostavno. Bilo da vam je potrebno veće ili manje preuređenje, mi vam možemo pomoći.
Pročitajte naše savete i trikove da biste udahnuli novi život svojoj spavaćoj sobi na jednostavan i lični način.

x
x

Napravite red u spavaćoj sobi

U svakodnevnom životu, stvari možete baciti bilo gde kada ste u žurbi, ali opšti red pomaže u stvaranju smirene atmosfere u vašem domu.
Ako imate problema sa pronalaženjem stvari u svojoj spavaćoj sobi, to može biti zato što im je potrebno određeno mesto.
Odeća, obuća, nakit i drugi dodaci mogu se brzo pretvoriti u nered, ali uz prave trikove njihovo odlaganje postaje deo dekorativnog izraza u vašoj spavaćoj sobi.
Posebno kod manjih komada odeće ili obuće, koji često zauzimaju više prostora nego što bi trebalo, možete da koristite npr. kutije i korpe kako bi vaš ormar bio uredan.
Razmislite i o komodi za čuvanje manjih predmeta. Komode sa fiokama su odličan način da uvek znate gde se nalaze manji predmeti.
Na kraju, možete da koristite pletene korpe koje mogu da stanu ispod kreveta ili stoje samostalno na podu.

Molimo vas da prihvatite satistički kolačići da biste pogledali video
Kliknite na [OK] dugme u dnu stranice
Body

SAVET ZA STIL:

Izložite svoje omiljene predmete na čiviluke

Čiviluci se obično skrivaju u hodniku ili iza vrata, ali dekorativni čiviluk može lako da visi na zidu spavaće sobe. Okačite svoje omiljene šalove ili ogrlice za svaki dan kako biste napravili red i dodali lični pečat.

ODLAGANJE

Pozovite prirodu u svoju spavaću sobu

Prirodni materijali mogu učiniti spavaću sobu mirnijom. Razmislite o tome da koristite drvo, vunu i mekane tkanine kako biste stvorili miran i udoban prostor.
Isprobajte udobno vuneno ćebe na krevetu, jagnjeću kožu na stolici i dodajte mekane ukrasne jastuke. Možda ćete poželeti da dodate drveni nameštaj ili police.
Biljke i cveće su takođe odličan izbor za vašu spavaću sobu. Unose dašak svežeg vazduha u spavaću sobu i istovremeno pružaju malo zelenila.
Ako niste vešti sa biljkama, koristite veštačke biljke. Lepo izgledaju i ne treba im zalivanje.

x
x
Body

SAVET ZA STIL:

Priroda stvara teksturu

Prirodni proizvodi dodaju teksturu enterijeru koju veštački materijali ne mogu, a prirodne boje su savršene za spavaću sobu. Koristite prirodu da biste stvari učinili zanimljivim, zabavnim i prijatnim.

SPAVAĆA SOBA

Istaknite svoj lični stil

Ravnoteža je ključna kako bi spavaća soba odavala utisak prijatnog mesta. Prazni zidovi retko su sami po sebi zanimljivi.
Ako ništa ne visi na zidovima, soba može izgledati nedovršeno, što takođe utiče na akustiku.
Međutim, prenatrpan zid može ometati pažnju, pa je važno pronaći dobru ravnotežu.
Zidu možete dodati malo dinamike tako što ćete postaviti galeriju slika. Izaberite zid u spavaćoj sobi i okačite različite vrste dekorativnih predmeta:

• Fotografije
• Crteže
• Slike
• Tekstile
• Drvoreze
• Čiviluke

Ogledala takođe dobro funkcionišu u spavaćoj sobi, gde raspršuju dnevnu svetlost i čine da soba izgleda prostranije. Slobodno se poigrajte oblicima: četvrtasto visoko ogledalo na jednom zidu može se lako kombinovati sa okruglim ogledalom na drugom.
Takođe postoje mnoge vrste ramova za ogledala i druge zidne dekoracije koji mogu dodati raznolikost i karakter. Prirodno drvo, ofarbano drvo, pozlaćeni ili čelični ramovi omogućavaju vam da kreirate jedinstven izgled.
Uzmite u obzir širinu rama. Mala fotografija ili poster mogu dobro izgledati u debljem ramu, ali veliko ogledalo može izgledati bolje sa tanjim ramom. To zavisi od vašeg stila i kako se ramovi uklapaju sa ostatkom sobe.
Zidovi nisu jedine tvrde i često prazne površine u spavaćoj sobi. Pod je nešto što se često zanemaruje. Odgovarajući tepih pretvara pod u privlačni element dizajna u prostoriji, istovremeno pružajući mekanu površinu za prve jutarnje korake.

x
x
x
x
Body

SAVET ZA STIL:

Dodajte lični pečat

Kombinovanjem različitih predmeta sa nekim od vaših ličnih detalja kreira se jedinstven izgled koji odražava vašu ličnost.

DEKORACIJA

Dajte krevetu novi izgled

Krevet je centralna tačka spavaće sobe. Najverovatnije je to komad nameštaja u kome provodimo najviše vremena u svakodnevnom životu. Naravno, možete razmisliti i o kupovini novog kreveta, ali postoji nekoliko načina da ulepšate postojeći krevet uz samo male promene:

• Razmislite o novom kompletu posteljine ili prekrivaču za krevet. Ovo je jednostavan način da promenite celokupan izgled spavaće sobe.
• Novi ukrasni jastuci ili jednostavne navlake i ćebe mogu stvoriti luksuzan osećaj koji obično nalazite u hotelu.
• Uzglavlje može pomoći u stvaranju atmosfere u spavaćoj sobi i učiniti sedenje u krevetu udobnijim. Možete dodati uzglavlje od tkanine ili drveta, a to je lakše nego što mislite.

Body

DODATNI SAVET:

Izaberite odgovarajuće uzglavlje

Uzglavlje od tkanine dodaje dodatnu udobnost krevetu i istovremeno pomaže u regulisanju buke u spavaćoj sobi, dok drveno uzglavlje pruža dašak prirode i lako se čisti.

UZGLAVLJA

Kontrolišite dnevnu svetlost pomoću zavesa

Možete odabrati koliko dnevne ili sunčeve svetlosti želite da pustite unutra. To zavisi od toga koliko dnevne svetlosti želite da pustite i u kom pravcu je okrenuta vaša spavaća soba.
Ako kombinujete venecijanere ili roletne sa zavesama, možete kontrolisati ulazak dnevne svetlosti i stvoriti posebnu atmosferu u spavaćoj sobi.
Slojeviti efekat uz zavese:

1. Počnite sa roletnama do samog prozora. Ako želite u potpunosti da sprečite ulazak svetlosti, možete da koristite roletnu za zamračenje.
2. Zatim možete dodati guste zavese, po mogućnosti koje sežu do poda. One stvaraju osećaj udobnosti u sobi, a guste zavese takođe pomažu da se zadrži toplota.
3. Završni sloj je lagana providna zavesa koja sobi daje blagi sjaj.

Podesite raspoloženje uz odgovarajuće osvetljenje

Lampe su veoma važne za atmosferu u spavaćoj sobi. Ako je svetlo previše hladno i oštro, može biti neprijatno. S druge strane, može biti teško snaći se kada je osvetljenje suviše slabo.
Zato je dobra ideja imati više lampi, svaka sa svojom namenom. U suštini, potrebno vam je i jako svetlo za orijentaciju i lampe sa blažim svetlom za stvaranje udobnosti.
Ako uživate da čitate u krevetu, lampa za čitanje je dobra ideja. Možete da razmislite o korišćenju zidne ili možda podne lampe koja će obezbediti fokusirano svetlo tamo gde vam je potrebno.

Body

DODATNI SAVET:

LED svetlo u spavaćoj sobi

Stvorite prijatnu atmosferu u spavaćoj sobi bez opasnosti od požara pomoću LED sveća. LED lampice emituju jasnu, realnu svetlost i ne kaplju kao tradicionalne sveće. Pored toga, možete da koristite LED sveće sa tajmerom, tako da ne morate da razmišljate o njihovom uključivanju ili isključivanju.

OSVETLJENJE
{"items":{"5efdb4c5-b954-4f1d-b445-00fe5c261469":{"0":{"x":"2","y":"0","width":"8","height":"3"},"1":{"x":"2","y":"3","width":"8","height":"14"},"2":{"x":"2","y":"17","width":"8","height":"3"},"3":{"x":"3","y":"20","width":"6","height":"9"},"4":{"x":"2","y":"29","width":"8","height":"8"},"5":{"x":"2","y":"37","width":"8","height":"3"},"6":{"x":"2","y":"40","width":"8","height":"14"},"7":{"x":"2","y":"54","width":"8","height":"8"},"8":{"x":"2","y":"62","width":"8","height":"3"},"9":{"x":"2","y":"65","width":"8","height":"14"},"10":{"x":"2","y":"79","width":"8","height":"8"},"11":{"x":"2","y":"87","width":"8","height":"3"},"12":{"x":"2","y":"90","width":"8","height":"8"},"13":{"x":"2","y":"98","width":"8","height":"9"},"14":{"x":"2","y":"107","width":"8","height":"3"},"15":{"x":"2","y":"110","width":"8","height":"8"},"16":{"x":"2","y":"118","width":"8","height":"3"},"17":{"x":"2","y":"121","width":"8","height":"8"},"18":{"x":"2","y":"129","width":"8","height":"9"}}},"settings":{"5efdb4c5-b954-4f1d-b445-00fe5c261469":{"always_show_resize_handle":false,"float":true,"cell_height":50,"auto_height":true,"height":0,"vertical_margin":10,"horizontal_margin":0,"width":12,"field_id":"5efdb4c5-b954-4f1d-b445-00fe5c261469","cellHeight":50,"verticalMargin":10,"alwaysShowResizeHandle":false,"itemClass":"grid-stack-item","placeholderClass":"grid-stack-placeholder","placeholderText":"","handle":".grid-stack-item-content","handleClass":null,"auto":true,"minWidth":768,"staticGrid":false,"_class":"grid-stack-instance-3291","animate":false,"resizable":{"autoHide":true,"handles":"se"},"draggable":{"handle":".grid-stack-item-content","scroll":false,"appendTo":"body"},"disableDrag":false,"disableResize":false,"rtl":false,"removable":false,"removableOptions":{"accept":".grid-stack-item"},"removeTimeout":2000,"verticalMarginUnit":"px","cellHeightUnit":"px","disableOneColumnMode":false,"oneColumnModeClass":"grid-stack-one-column-mode","isNested":false}}}