Uslovi prodaje i dostave

Navedeni uslovi prodaje i dostave primenjuju se na svaku kupovinu na JYSK.rs za dostavu po celoj Srbiji. Svi ugovori o prodaji sklopljeni na JYSK.rs biće na srpskom jeziku. Kupci moraju imati 18 ili više godina da bi kupovali na JYSK.rs.

Kompanija JYSK d.o.o. registrovana je kao JYSK d.o.o., Batajnički drum 1, Beograd, Matični broj. 20658266, PIB: 106679160

Opšte informacije

Svi izloženi proizvodi zavise o dostupnosti ili stanju na zalihi. Nastojimo osigurati zalihe svih proizvoda, te ćemo vas upozoriti ako neki proizvod nije na zalihama. Ako iz bilo kog razloga, koji je izvan naše nadležnosti, ne možemo nabaviti proizvod ne snosimo odgovornost za to, ali ćemo se pobrinuti da vam proizvod ne bude naplaćen.

Dali smo sve od sebe da bi opisali i prikazali proizvode što je preciznije moguće. Uprkos tome proizvodi mogu biti drugačiji od onoga što je napisano. Ako budete imali pitanja ili trebate dodatne informacije, molimo vas da se javite Korisničkoj službi pozivom na broj +381 (0)11 6555 945 od ponedeljka do petka od 9:00 do 17:00 ili e-porukom korisnickasluzbars@JYSK.com.


Zadnje ažurirano: 2019-04-12

1. CENA PROIZVODA

Cena pojedinačnog proizvoda nalazi se pod pregledom proizvoda, na stranici proizvoda i u korpi.

• Cena pojedinačnog proizvoda ista je u JYSK prodavnici i na JYSK.rs

• U cenu pojedinačnog proizvoda uračunat je PDV

• Cena pojedinačnog proizvoda ne uključuje troškove dostave jer troškovi dostave zavise o mestu dostave i veličini proizvoda. Više o dostavi saznajte ovde

• Dostupnost i cena JYSKovih proizvoda su podložne promenama zbog situacija rasprodatih zaliha, kao i pogrešnih cena ili pogrešno istaknutih cena. Ovo važi i za štampane ponude (u lecima/katalozima i ostalom štampanom materijalu) tako i za sve informacije koje se mogu da se pronađu na web-sajtu JYSK.rs. U slučaju pogrešne cene, nastojaćemo da je ispravimo u najkraćem mogućem roku.

• Sve su cene aktuelne i redovno se ažuriraju

• Za svaki proizvod vredi ona cena koja je bila vidljiva u vreme kupovine

• Garancija cene

Ako smo greškom istakli prenisku cenu proizvoda, nismo dužni dostaviti taj proizvod po navedenoj, pogrešnoj ceni, o istom ćemo Vas obavestiti bez odlaganja, pre nego što vam pošaljemo proizvod. U takvim slučajevima zadržavamo pravo otkazati vašu porudžbinu. U slučaju otkazivanja vaše poruđbine, izvršićemo potpuni povraćaj sredstava, uključujući troškove dostave u skladu s našim Pravilima povraćaja i zamene.

GARANCIJA CENE

Ako kupite proizvod u JYSKu i kasnije ga vidite po nižoj ceni, online ili u prodavnicama, nadoknadićemo vam razliku u ceni. Da bi ostvarili to pravo, jednostavno posetite JYSKovu prodavnicu ili se javite Korisničkoj službi da bi dobili razliku u ceni. Garancija cene vredi 30 dana od datuma kupovine, i sve što vi trebate napraviti jeste da nam pokažete račun od kupovine tog proizvoda iz prodavnice ili navedete broj porudžbine našoj Korisničkoj službi. Dakle, uslovi za ostvarenje garancije cene su sledeći:

 • Treba se ostvariti u roku od  30 dana nakon kupovine proizvoda

 • Uz dostavljanje originalnog računa na uvid

Ova garancija cene ne odnosi se na:

 • baštenski nameštaj tokom rasprodaje baštenskih proizvoda i proizvode tokom novogodišnje rasprodaje

 • proizvodi koji izlaze iz asortimana i izložbene modele

 • prilikom otvaranja ili preuređenja prodavnice

2. PLAĆANJE

Kreditna kartica

U korpi u webshopu videćete ukupan iznos kupovine, uključujući PDV i troškove dostave. To je ukupna cena koju treba da platite.

Proizvode kupljene na JYSK.rs možete plaćati sledećim debitnim/kreditnim karticama:

• MasterCard,

• Maestro,

• Visa,

• Visa Electron,

• American Express,

Kada plaćate kreditnom karticom, zaštićeni ste od krađe bez odgovornosti. Ako neko zloupotrebi vašu karticu, možete tražiti povraćaj novca od izdavaoca kartice.

Vaše je plaćanje završeno sigurnom i šifriranom vezom, koja osigurava da vašim podacima o plaćanju ne može pristupiti druga osoba. Vaše je plaćanje garantovano sistemom plaćanja WebPay, Monri Payments d.o.o. Svi podaci u vezi s transakcijom idu preko SSL-a (Secure Socket Layer) preko šifriranoga kanala. Mi garantujemo da nećemo pohraniti bilo kakve poverljive informacije u vezi s vašom kreditnom karticom na našem serveru. Nadalje, JYSK ne može pristupiti poverljivim podacima ni u kojem trenutku.

Od vas će se zatražiti sledeći podaci:

Broj kartice (16-cifreni broj s prednje strane vaše kartice)

Rok važenja (na prednjoj strani kartice)

Sigurnosni kod (poslednji trocifreni sigurnosni kôd sa poleđine vaše kartice, ispod magnetne trake)

Plaćanje pouzećem

Mogućnost plaćanja pouzećem važi za manje narudžbine (isporučene preko City Expressa) koje ne prelaze 100 000 RSD. Za porudžbine koje se isporučuju kao dostava velikih proizvoda (isporučene preko Gebrüder Weissa) ne postoji maksimalan iznos. Naknadu za plaćanje pouzećem snosi kupac (obračunava se prilikom poručivanja i iznosi cca 3% od cene poručenih proizvoda). Plaćanje pouzećem vrši se isključivo gotovinom.

3. POTVRDA PORUDŽBINE

Kada napravite porudžbinu, primićete e-poruku s potvrdom o porudžbini. Potvrda o porudžbini sadrži sledeće informacije:

 • broj porudžbine

 • adresa dostave

 • način plaćanja

 • datum dostave

 • cene proizvoda i dostave (i naknade za plaćanje pouzećem, ako je ova opcija odabrana)

 • kontakt-podaci JYSKove Korisničke službe

 • informacije o vašem pravu na povraćaj i zamenu te o pravima o zaštiti potrošača

Porudžbina je samo naša ponuda za kupovinu. Imajte na umu da se ova e-poruka o potvrdi porudžbine ne smatra vašim konačnim prihvatanjem ponude JYSK Srbije.

Mi smatramo da ste prihvatili ponudu tek nakon što vam pošaljemo e-poruku kojom vas obaveštavamo da smo vam poslali proizvod. Tek se u tom trenutku kreira ugovor između vas i nas, kojim vam prodajemo proizvod koji ste poručili od nas.

Čim je ugovor sklopljen, ne možete više izmeniti vašu porudžbinu (međutim, možete otkazati porudžbinu kako je navedeno u našim Pravilima povraćaja i zamene.

Sve dok se ne sklopi ugovor, mi možemo u bilo kojem trenutku odbiti dostavljanje proizvoda. Ako odbijemo dostavljanje proizvoda iako je već plaćanje izvršeno, vratićemo vam puni iznos koji je naplaćen u skladu s našim Pravilima povrata i zamene

Nastojimo osigurati zalihe svih proizvoda i obavestićemo vas ako neki proizvod nije na zalihi. Ako vam iz bilo kojeg razloga koji je izvan naše nadležnosti ne možemo nabaviti proizvod, ne snosimo odgovornost za to, ali pobrinućemo se da vam proizvod ne bude naplaćen.

Radi interesa svih naših kupaca možemo ograničiti kupovinu većih količina nekih proizvoda. Ako pokušate da kupite veće količine proizvoda koji ima ograničenu zalihu, dobićete obaveštenje kojim ćemo vas zamoliti da smanjite količinu proizvoda koji želite da kupite.

Ako želite da vam opet pošaljemo potvrdu vaše porudžbine, molimo vas da se javite Korisničkoj službi pozivom na broj +381 (0)11 6555 945 od ponedeljka do petka od 9:00 do 17:00 ili e-porukom korisnickasluzbars@JYSK.com .

4. RAČUN

Nakon što vaši poručeni proizvodi krenu iz našeg centralnog magacina u Poljskoj, e-porukom ćete dobiti račun koji sadrži informacije:

Uz to mogu biti priložena i uputstva o sastavljanju proizvoda. Ako vaš proizvod ima produženu garanciju, to će biti istaknuto na računu koji služi takođe kao dokaz garancije.

5. DOSTAVA

Nudimo različite opcije dostave:

1. Preuzimanje u bilo kojoj JYSK prodavnici u Srbiji – bez troškova dostave

Da bi izbegli troškove dostave, kupovinu i preuzimanje proizvoda u našoj prodavnici možete napraviti na 2 načina:

Usluga Click & Collect moguća je za sve proizvode koji su dostupni u našim prodavnicama. Ako izaberete uslugu Click & Collect, primićete SMS poruku od prodavnice u roku od 1 sata da su rezervisani proizvodi spremni za preuzimanje. Rezervaciju morate da preuzmete tokom radnog vremena prodavnice na dan prijema SMS poruke ili sledeći radni dan. Svoju rezervaciju plaćate prilikom preuzimanja u JYSK prodavnici.

Click & Collect

2. Dostava na adresu po vašem izboru - naplaćuju se troškovi dostave

JYSK Srbija može da isporuči proizvode samo onim kupcima koji se nalaze na adresama unutar granica Republike Srbije.

Razlikujemo 2 vrste dostave:

- Dostava proizvoda u obliku paketa (manji proizvodi). Manji su proizvodi npr. jorgani, peškiri i posteljine.

- Dostava proizvoda kao Kućna dostava (veliki proizvodi). Veliki su proizvodi npr. dušeci, kreveti i nameštaj

JYSK.rs će odrediti vrstu dostave u odnosu na vrstu o proizvoda koji poručite.

Minimalni iznos dostave u JYSKu je 170,00 RSD, a cena dostave povećava se prema povećanju gabarita paketa. Iznos dostave moguće je proveriti u svakom trenutku kada proizvode stavite u korpu koja sadržava željene proizvode u našem webshopu.

U slučaju problema sa dostavom, moguće je da će vaša porudžbina biti podeljena u dve ili više dostava te u tom slučaju JYSK Srbija pokriva sve dodatne troškove.

Savetujemo vam da unesete broj mobilnog prilikom izrade porudžbine tako da vas JYSK Srbija ili naši kuriri mogu obavestiti o dostavi pozivom ili SMS porukom.

Proverite jesu li vaše ime i prezime/naziv kompanije i PIB, adresa te dogovoreni datum dostave na računu ispravni.

Dostave se mogu produžiti zimi zbog vremenskih uslova, o čemu ćemo Vas obavestiti blagovremeno .

Vi ste odgovorni za odlaganje ambalaže.

DOSTAVA MALIH PROIZVODA (MANJI PROIZVODI POPUT JORGANA, PEŠKIRA I POSTELJINE) 

Dostava malih proizvoda dostavlja se standardno, do vaše adrese za dostavu po prethodnom dogovoru sa vama.  

Mali proizvodi dostavljaju se u roku od 6-10 radnih dana od dana porudžbine.

Na dan dostave ujutro ćete biti obavešteni SMS-om o dostavi, te će vas kurirska služba kontaktirati pre dolaska na adresu.

Naknada za plaćanje pouzećem izračunava se prema gabaritima paketa i iznosi najmanje 30,00 RSD (cca 3% cene poručenih proizvoda).

Plaćanje pouzećem plaća se isključivo u gotovini, prilikom prijema proizvoda. Kurirska služba ne prima kreditne kartice.

Kupac može jednostavno pratiti status pošiljke nakon što je pošiljka uvedena u sistem na ovom linku http://cityexpress.rs/.

Za više informacija molimo vas da kontaktirate Korisničku službu JYSKa pozivom na broj +385 (0)1 444 00 55 od ponedjeljka do petka od 8:00 do 16:00.

DOSTAVA VELIKIH PROIZVODA (VELIKI PROIZVODI POPUT DUŠEKA, KREVETA I NAMEŠTAJA)

Kurirska služba će vam dostaviti proizvode na vašu kućnu adresu, odnosno do najbližeg istovarnog mesta, što zavisi o pristupu za dostavno vozilo. Velike proizvode možemo da vam unesemo do mesta njihove upotrebe uz naknadu koja se obračunava prema gabaritima paketa. Veliki proizvodi dostavljaju se u roku od 6-10 radnih dana od dana porudžbine.

Dostave se mogu produžiti zimi zbog vremenskih uslova o čemu ćemo Vas obavestiti blagovremeno .

Kurirska služba će vam se javiti dan pre dostave da bi potvrdili dostavu. Na dan dostave vozač će vas nazvati otprilike 1 sat pre dostave.

Naknada za plaćanje pouzećem izračunava se prema gabaritima paketa i iznosi najmanje 30,00 RSD (cca 3% cene poručenih proizvoda).

Plaćanje pouzećem plaća se isključivo u gotovini, prilikom prijema proizvoda. Kurirska služba ne prima kreditne kartice.

Važno: Ako vam kurirska služba ne uspe dostaviti proizvod na adresu (npr. nema nikoga na adresi ko bi preuzeo pošiljku), oni će vas pozvati. Tada možete da dogovorite novu dostavu svoje porudžbine.

Za više informacija molimo vas da kontaktirate Korisničku službu JYSKa pozivom na broj +381 11 6555 945 od ponedeljka do petka od 9:00 do 17:00.

INFORMACIJE U VEZI S DOSTAVOM

Od trenutka kreiranja porudžbine do same dostave možete očekivati sledeće informacije:

 • Kada se porudžbina šalje iz našeg centralnog magacina u Poljskoj, primićete SMS i e-poruku s potvrdom slanja vaše porudžbine uključujući i račun.
 • Dan pre dostave velikih proizvoda kurirska služba će vas pozvati da se dogovorite o vremenu dostave, za male porudžbine bićete obavešteni na sam dan dostave SMS-om na sam dan dostave
 • Obavestićemo vas o mogućim promenama dostave.

ZAPRIMANJE VAŠE PORUDŽBINE

Pri preuzimanju porudžbine, molimo:

 • proverite odgovara li broj kutija/paketa broju kutija/paketa navedenom u porudžbini,
 • pregledajte sve kutije/pakiranja u slučaju vidljivih oštećenja.

Ako je broj kutija/paketa manji od očekivanog, recite kuriru da ste uočili nedostatak. Sva odstupanja, bez obzira na to koliko su mala, trebate odmah prijaviti Korisničkoj službi.

Važno: kao kupac imate dva (2) meseca od dana preuzimanja porudžbine, tokom kojih trebate prijaviti delove ili pakete koji nedostaju. Savetujemo vam da proverite sve proizvode po prijemu porudžbine.

OŠTEĆENI PAKETI/PROIZVODI

Ako su kutije/proizvodi oštećeni, preporučujemo da:

 • Odbijete primiti pošiljku i potpišite nalog od vozača „Odbijen zbog oštećenja“
 • Prihvatite pošiljku, potpišite nalog od vozača „Oštećeno“ na dostavnom papiru te kontaktirajte Korisničku službu.

Na taj način možemo identifikovati razloge za štetu i sprečiti slične situacije u budućnosti.

U svim slučajevima molimo vas da se odmah obratite Korisničkoj službi pozivom na broj +381 11 6555 945 od ponedjeljka do petka od 9:00 do 17:00 ili e-porukom korisnickasluzbars@JYSK.com da bi prijavili i rešili problem.

6. PRAVILA POVRAĆAJA I ZAMENE

Vratite kupljeni proizvod kad god želite.

Ako se predomislite, u JYSKu možete lako vratiti ili zameniti proizvod. 

Mi vam vraćamo celokupan iznos za proizvode koje vratite s računom, bez vremenskog ograničenja. To se važi za proizvode kupljene u prodavnicama, kao i za one kupljene u webshopu. 

 • Ako nemate račun, dajemo vam mogućnost zamene za isti proizvod koji ste kupili.

 • Ako vratite proizvod koji je oštećen neadekvatnim rukovanjem robom ili korišten tako da je njegova vrednost značajno umanjena, zadržavamo pravo smanjenja iznosa povraćaja.

 • Proizvodi napravljeni po meri, kao što su dušeci, generalno imaju manju vrednost pri povraćaju.

 • Mi ćemo nadoknaditi početne troškove prevoza. Vi snosite troškove prevoza pri povraćaju proizvoda.

 • Uz ovo, ne zaboravite da vam dajemo probni period od 100 noći od isporuke da isprobate naš najbolji, GOLD dušek. Saznajte više o GOLD dušecima.

Napominjemo da trošak dodatne usluge, tj. unošenja ne vraćamo ako je dostava izvršena. 

Saznajte više o tome kako vratiti proizvode kupljene u prodavnici ili na JYSK.rs.

OTKAZIVANJE PORUDŽBINE PRE DOSTAVE

Ako želite otkazati porudžbinu s JYSK.rs pre nego što je preuzmete, kontaktirajte Korisničku službu te pritom navedite broj porudžbine. Ako je iznos već naplaćen po vašoj kartici, s Korisničkom službom takođe dogovarate povraćaj sredstava. Ako vam porudžbina nije dostavljena, nećemo vas teretiti za nedostavljene proizvode.

OBRAZAC O OTKAZIVANJU PORUDŽBINE

7. REKLAMACIJE

Nudimo 2-godine garancije na sve proizvode počevši od dana preuzimanja proizvoda. 

 • Je li vaš proizvod oštećen?

 • Nedostaju li delovi u vašoj porudžbini?

 • Je li je porudžbina bila podložna oštećenju prilikom prevoza?

 • Postoje li neki drugi problemi u vezi s kvalitetom proizvoda?

- obratite se bilo kojoj JYSK prodavnici te ponesite račun kao dokaz kupovine na uvid ili drugi dokaz o kupovini (kopija računa, slip i sl.)

Takođe, možete se obratiti našoj Korisničkoj službi e-porukom na korisnickasluzbars@JYSK.com te priložite fotografiju na kojoj je oštećenje vidljivo. Molimo da navedete i broj porudžbine (ili prodavnicu ako ste tamo kupili proizvod) da bi brže obradili vaš prigovor.

Važno je da prigovor podnesete u što kraćem vremenskom roku od trenutka kada utvrdite oštećenje.

Ako JYSK odobri reklamaciju, pokrićemo sve troškove u vezi s porudžbinom ili vam ponuditi zamenski proizvod.

8. ZAŠTITA LIČNIH PODATAKA

Važno nam je da se osećate sigurno kupujući na JYSK.rs. JYSK je odgovoran za sve JYSKove internet stranice i sve podatke, između ostalog i za JYSK.rs. Usklađeni smo sa odredbama Zakona o zaštiti podataka o ličnosti ("Službeni glasnik RS", br. 97/08 od 27.10.2008. godine, 104/09 - dr. Zakon 68/2012- odluka US i 107/2012), te smo takođe vezani sa Zakonom o zaštiti potrošača („Službeni glasnik RS” 62/2014) ) i Data Protection Actom iz 1998.

JYSK Srbija ne čuva vaše lične podatke, osim ako je to zakonom propisano.

Kad naručujete na JYSK.rs, prijavljujete se na naš newsletter ili kreirate korisnički profil, vaše lične podaci čuva JYSK u Danskoj te tim podacima mogu pristupiti članovi JYSK Grupacije širom sveta, i to samo na način da dobiju najnužnije podatke.  

U bilo kom trenutku možete

• podneti službeni prigovor pod nadzorom ovlašćenog državnog tela (npr. Danish Data Protection Agency, Agencija za zaštitu ličnih podataka u Srbiji)

• zahtevati pristup i ispravak ili uklanjanje ličnih podataka

• ograničiti obradu ličnih podataka ili izneti prigovor na obradu ličnih podataka

• zahtevati mobilnost ličnih podataka, ako je nužno

Važno je da znate da zaštita podataka kako je trenutno primenjuju zemlje izvan Evropske Unije nije u skladu sa zaštitom ličnih podataka u zemljama unutar Evropske Unije. Prenos podataka između zemalja JYSK Grupacije bazira se na ugovoru o prenosu podataka ili drugim pravnim osnovama. Vi imate pravo zatražiti primerak ugovora o prenosu podataka između JYSKa i zemalja Grupacije kontaktiranjem naše Korisničke službe u Srbiji.

Vi možete dobiti više informacija o ličnim podacima koje JYSK čuva i obrađuje kontaktiranjem naše Korisničke službe u Srbiji. Na dalje, imate pravo izneti prigovor na obradu vaših ličnih podataka, zahtevati da se vaši lični podaci isprave ili povući dozvolu za obradu podataka u bilo koje vreme. Ako želite povući svoju dozvolu ili ispraviti svoje podatke, molimo da se obratite našoj Korisničke službi u Srbiji te se pozovete na ovo.

Na dalje, ako imate bilo kakve prigovore na JYSKovu obradu vaših ličnih podataka, imate pravo obratiti se Danish Data Protection Agency/Agenciji za zaštitu ličnih podataka u Srbiji. Imate pravo zatražiti primer vaših ličnih podataka u strukturiranom obliku koji se najčešće koristi te je prilagođen za mašinsko čitanje, a to možete dobiti kontaktiranjem naše Korisničke službe u Srbiji.

Ako ste se složili sa niže navedenim uslugama, mi zadržavamo pravo da vam šaljemo dopune naših pravila i uslova korišćenja bez obzira na to jeste li za to dali dozvolu ili ne. Bilo kakve druge vrste informacija nećemo vam slati.

Koje vrste podataka JYSK prikuplja?

A) Podatke u vezi sa Vašom kupovinom:

Kada kupujete na JYSK.rs, od Vas tražimo Vaše ime i prezime, adresu, broj telefona, e-mail adresu i još jednu adresu za dostavu. Mi čuvamo ove podatke na sigurnom, na JYSKovoj VLAN mreži na Atosu, koja je zaštićena zaštitnom barijerom (firewallom). Podaci su dostupni isključivo zaposlenima od poverenja JYSKa i Atosa. NE beležimo niti čuvamo Vaše lične podatke, njih možemo da koristimo samo u vezi sa Vašim narudžbinama te da bismo Vam pružili podršku vezano za Vaše upite. Nakon prijave uvek imate mogućnost da pristupite i uložite prigovor na bilo koje podatke koji mogu biti zabeleženi, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

Vašu e-mail adresu koristimo za završavanje Vaših narudžbina. Ako želite da primate naše Novosti, zahtevaćemo poseban pristanak za to od Vas.

Mi nećemo koristiti Vaš broj telefona za prodajne pozive. Javićemo Vam se telefonom ako bude problema sa Vašom narudžbinom i/ili da upotpunimo podatke o Vašoj dostavi.

JYSK ne prosleđuje, ne deli, ne prodaje niti na bilo koji drugi način omogućuje pristup Vašim ličnim podacima trećim lcima, uključujući i pravna lica.

Vaše plaćanje je završeno preko sigurne i šifrirovane veze, koja obezbeđuje da informacijama o plaćanju ne može da pristupi druga osoba. (Više o tome saznajte u delu o plaćanju).

Mi beležimo IP-adresu sa koje kupujete. Ovaj podatak može da se koristi u slučaju istrage jer svaki pokušaj prevare prijavljujemo policiji. Mi ćemo pružiti podatke računa i druge lične podatke ako je to nužno zbog važećih zakona te radi sprečavanja krađe i prevare, npr. u vezi s kreditnim karticama.

B) Podaci u vezi sa prijavom na naš Newsletter:

Mi u JYSKu se trudimo da pratimo važeće zakone i pravilnike koji se tiču marketinga. Iz tog razloga šaljemo Novosti samo korisnicima koji su se na njih prijavili, odnosno prethodno dali pristanak. Ako dobijete Novosti, a niste se na njih prijavili, to može da znači jedino da Vas je neko prijavio na Novosti ili Vam ih je neko prosledio.

Ako želite da primate naše Novosti, od Vas ćemo prilikom prijave da zatražimo Vaše ime i prezime, poštanski broj, pol i godinu rođenja. Pomoću ovih podataka poboljšavamo naše buduće marketinške aktivnosti tako da Vam više odgovaraju.

Mi čuvamo Vaše podatke u našoj bazi podataka na zaštićenom serveru. Tim podacima pristup imaju samo JYSKovi administratori, u saradnji sa spoljnim partnerima.

Mi Vam garantujemo da nećemo prosleđivati/deliti niti prodavati Vašu e-mail adresu drugim kompanijama.

Sa Novosti možete da se odjavite klikom na link na kraju e-mail poruke koju ste dobili od nas.

C) Automatski podaci:

Mi ulažemo napore u održavanje web-sajtova prema potrebama naših korisnika, tako da one sadrže informacije koje su Vama potrebne. Iz tog razloga koristimo tehnologiju koja prikuplja, obrađuje i sortira podatke o tome kako se koriste naši web-sajtovi. Te informacije prikupljamo pomoću kolačića (eng. cookies). Kolačić je manja tekstualna datoteka sačuvana na Vašem računaru. U praksi to znači da naši web-sajtovi "pamte" ako ste ih već posetili, a mi iz toga beležimo statistiku koja nam govori kako Vi i ostali korisnici upotrebljavate naš web-sajt.

Mi koristimo kolačiće sa Google Analyticsa. To nam pomaže da odredimo koje delove Vi pregledavate kada klikćete na JYSK.rs

Kolačiće možete da izbrišete iz Vašeg pregledača u bilo kom trenutku. Ali molimo Vas da povedete računa da ako prilagodite postavke svog pregledača da ne prihvata/upotrebljava kolačiće, pojedine delove sajta JYSK.rs nećete moći da koristite. Stoga Vam preporučujemo da omogućite upotrebu kolačića. Neki podaci koje JYSK prikuplja mogu biti javni, ali u anonimnom obliku, kao na primer podaci o broju posetilaca web-sajta. Informacije o našim kupcima su važan deo našeg poslovanja i mi ih nećemo prodavati niti razmenjivati sa ostalima. Ako u bilo kom trenutku ti podaci treba da se podele sa trećim licima, Vi ćete prvi moći to da odbijete.

Prikupljamo određene informacije o Vašem kompjuteru i programima te načinu na koji upotrebljavate JYSK.rs. Uz pomoć tih informacija poboljšavamo našu stranicu JYSK.rs i rešavamo moguće greške koje se pojavljuju. Takođe prikupljamo informacije o stranicama koje posećujete i ostale informacije koje pronalazite na stranici JYSK.rs tako da možemo analizirati ponašanje korisnika naše stranice. Vaši podaci neće se prosleđivati trećim osobama, a svi Vaši podaci biće automatski obrisani nakon 30 dana.

D) Praktične informacije o Newsletteru

Kada se prijavite na JYSK Newsletter, dobijaćete 1-4 Newslettera nedeljno od JYSKa putem e-pošte. Možete se odjaviti jednostavno, u bilo koje vreme putem linka u Newsletteru.

Newsletter sadrži aktuelne ponude, novosti, letke, kataloge, kao i informacije o trenutnim akcijama unutar JYSKovog celokupnog asortimana. Pored navedenog, vi dajete dopuštenje da na vašu e-adresu primate servisne poruke, kao i informacije o artiklima u korpi u webshopu JYSK.rs, prateće e-poruke nakon izvršene online kupovine na JYSK.rs te e-poruke od artiklima iz JYSKa za koje se interesujete.

E) Kada se registrujete na JYSK.rs

Pri registrovanju na JYSK.rs i kreiranju JYSK.rs profila, imate pravo na pristup posebnim uslugama koje vam nudi JYSK Srbija.

U svrhu kreiranja ličnog računa na JYSK.rs te kreiranja ciljanog online marketinga, JYSK d.o.o., matični broj: 20658266 , prikupljaće i obrađivati vaše sledeće lične podatke:

• e-adresa

• ime i prezime

• adresa (izborno)

• broj telefona (izborno)

• naziv kompanije (izborno)

Svi se podaci tretiraju kao poverljive informacije te će se koristiti za kreiranje korisničkog računa i ciljanog online marketinga. 

Registracijom JYSK.rs profila vi pristajete na obradu vaših ličnih podataka. JYSK će prikupljati vaše podatke sve dok ne obrišete svoj račun. Dozvola koju ste dali jeste pravna osnova za obradu vaših ličnih podataka.

KADA KUPUJETE NA JYSK.rs

Plaćanje

Kada kupujete na JYSK.rs, plaćanje se vrši putem sigurne i šifrirane veze, koja osigurava da vašim podacima o plaćanju ne može pristupiti druga osoba. Pročitajte više o plaćanju.

Koju vrstu podataka JYSK Srbija prikuplja u vezi s kupovinom? 

U JYSK kompaniji usklađeni smo sa svim tačkama Zakona o zaštiti potrošaća u Srbiji (Sl.Glasnik RS br. 62/2014 i 6/2016). Takođe, poštujemo i odredbe Zakona o zaštiti ličnih podataka (Sl. Glasnik RS, BR. 97/2008, 104/2009 – dr. zakon, 68/2012 – odluka US i 107/2012).

U svrhu online kupovine i poboljšanja korisničkog iskustva, JYSK d.o.o., prikupiće i obraditi sledeće lične podatke o vama:

 • Ime i prezime/naziv i PIB kompanije

 • Adresu

 • Broj telefona

 • E-adresu

 • IP-adresu s koje izvršavate kupnju.

Svi podaci će biti tretirani kao poverljivi podaci te će se koristiti u svrhu online kupovine i poboljšanja korisničkog iskustva.

Vaše lične podatke sprema JYSK u Danskoj te tim podacima mogu pristupiti članovi JYSK Grupacije širom sveta, i to samo na način da dobiju najnužnije podatke. Podaci su sačuvani na siguran način kod naših pružatelja usluge.

Ove ćemo podatke koristiti isključivo za kreiranje i provedbu vaših porudžbina te pri pružanju pomoći prilikom vaših upita.

Koristimo vašu e-adresu za izradu vaših porudžbina i za potrebe anketa. Ako želite primati naš newsletter, zatražićemo vaš pristanak.

Ne koristimo vaš telefonski broj da vas kontaktiramo za prodajne pozive. Kontaktiramo vas putem telefona samo ako postoji problem s vašom porudžbinom i/ili da biste dobili informacije o vašoj dostavi.

JYSK Srbija relevantnim kurirskim službama prenosi samo one lične podatke koji se odnose na dostavu. JYSK Srbija ne prenosi, ne prodaje lične podatke ili niti im na bilo koji način osigurava pristup za druge strane, uključujući i druge kompanije.

Vaši se lični podaci mogu koristiti u slučaju policijske istrage, jer policiji prijavljujemo svaku prevaru u vezi s plaćanjima. Dajemo pristup vašem korisničkom računu te ostalim ličnim podacima ako procenimo da je to potrebno da bi bili u skladu sa zakonima na snazi te da bismo sprečili krađu i prevaru, npr. u vezi s kreditnim karticama.

Obrada vaših ličnih podataka neophodna je za sprovođenje vaše porudžbine. Čuvamo vaše podatke do 5 godina nakon kupovine. 

Voditelj obrade vaših ličnih podataka je JYSK d.o.o. , Ulica Nehruova 68b, 11070 Novi Beograd, Porezni broj: 106679160 (u tekstu: JYSK Srbija).

Službenik za zaštitu vaših ličnih podataka je Korisnička služba JYSK Srbija, koju možete kontaktirati e-porukom na korisnickasluzbars@JYSK.com .

KADA SE REGISTRUJETE NA JYSK.RS

Pri registriranju na JYSK.rs i kreiranju JYSK.rs Profila, imate pravo na pristup posebnim uslugama koje vam nudi JYSK Srbija.

U svrhu kreiranja ličnog računa na JYSK.rs te kreiranja ciljanog online marketinga, JYSK d.o.o., prikupljaće i obrađivati vaše sledeće lične podatke:

 • e-adresa

 • ime i prezime

 • adresa (izborno)

 • broj telefona (izborno)

 • naziv kompanije (izborno) 

Svi se podaci tretiraju kao poverljive informacije te će se koristiti za kreiranje korisničkog računa i ciljanog online marketinga. 

Registracijom JYSK.rs Profila vi pristajete na obradu vaših ličnih podataka. 

JYSK će sačuvati vaše podatke sve dok ne obrišete svoj račun. 

Dozvola koju ste dali jest pravna osnova za obradu vaših ličnih podataka. 

KOLAČIĆI

Cilj nam je ponuditi web-stranicu prilagođenu korisniku s korisnim sadržajem. Zato upotrebljavamo tehnologije za prikupljanje i obradu informacija o tomu kako se koristi naša web-stranica. Te podatke prikupljamo putem takozvanih kolačića. Kolačić je mala tekstna datoteka koja je sačuvana na vašem kompjuteru. Između ostalog, to znači da vaš kompjuter „pamti“ našu web-stranicu kada se vratite na nju te zahvaljujući tim kolačićima možemo izraditi statistiku koja pokazuje kako se vi i drugi korisnici ponašate na web-stranici.

Takođe koristimo kolačiće od različitih partnera da bismo saznali koji su delovi naše web-stranice korisnici posetili. Ovde pogledajte detaljne informacije o pružatelju usluga, isteku i svrsi pojedinih kolačića.

Možete se predomisliti u vezi s prihvaćanjem kolačića u bilo kojem trenutku. Ovde promenite svoj pristanak. Kolačiće možete izbrisati u bilo kojem trenutku. Vaše će se postavke kolačića automatski izbrisati nakon 12 meseci.

Imajte na umu da postoje delovi web-stranice JYSK.rs koje možete koristiti samo ako je vaš preglednik postavljen na prihvaćanje kolačića.

Neke informacije koje prikupljamo mogu se objaviti u anonimnom obliku, npr. kao informacije o broju korisnika na web-stranici. Informacije o našim kupcima važan su deo poslovanja i ne prodajemo ili delimo te podatke s drugima, osim ako nam za to niste dali dozvolu.

9. KADA SE PRIJAVITE NA NAŠ NEWSLETTER

U svrhu slanja newslettera, JYSK d.o.o., prikupljaće i obrađivati sledeće lične podatke o vama:

 • E-adresu

 • Ime i prezime

 • Adresu (izborno)

 • Datum rođenja (izborno)

 • Pol (izborno)

Čuvamo vaše podatke u bazi podataka na zaštićenom serveru. Pristup vašim informacijama ima samo webmaster JYSK Srbija te partner. Garantujemo da ne otkrivamo niti prodajemo vašu e-adresu drugim kompanijama.

Newsletter šaljemo samo onim primateljima koji su se na njega prijavili, pri čemu se služimo dvostrukom potvrdom, tzv. double opt-in, na način da drugi ne mogu uneti vašu e-adresu te vas na taj način prijaviti na newsletter. Ako ste primili naš newsletter bez da ste se na njega prijavili, moguće je da vam ga je netko prosledio.

Kada se prijavite na JYSK newsletter, dobivaćete 1-4 newslettera nedeljno od JYSKa putem e-pošte. Newsletter sadrže najnovije ponude, vesti i informacije o trenutnim promocijama u asortimanu JYSK Srbije. Nakon registracije, pristajete i na obavesti o uslugama, uključujući podsetnike na nedovršenu kupovinu na JYSK.rs, popratne e-poruke nakon obavljene kupovine te e-poruke koje sadržavaju informacije o JYSK proizvodima za koje ste iskazali interes.

Prijavu na newsletter možete otkazati u bilo kojem trenutku. Možete se odjaviti jednostavno, u bilo koje vreme putem linka u newsletteru.

JYSK d.o.o. će sačuvati lične podatke dok ne povučete svoj pristanak.

Dozvola koju ste dali jest pravna osnova za obradu vaših ličnih podataka.

10. PRIJAVE ZA POSAO

Kada se prijavite za posao u JYSKu: 

Kada se registrujete na https://posao.jysk.rs/ i kreirate profil kandidata, moći ćete se jednostavno prijaviti za slobodnu poziciju u JYSKu. Da biste stvorili profil kandidata, JYSK prikuplja i obrađuje sledeće lične podatke o vama:

 • E-adresa

 • Ime i prezime

 • Biografija

 • Pol

 • Adresa (izborno)

 • Datum rođenja (izborno) 

Svi će podaci biti tretirani kao poverljivi podaci i upotrebljavaće se za stvaranje ličnih profila kandidata na https://posao.jysk.rs/, kao i za stvaranje ciljanog mrežnog marketinga. Stvaranjem ličnih profila kandidata na https://posao.jysk.rs/ prihvaćate obradu vaših ličnih podataka. 

Pravna osnova za obradu vaših ličnih podataka jest pristanak koji ste dali. 

IZJAVA O PRIVATNOSTI

Kada se prijavite za posao u JYSKu, vaša prijava i vaši lični podaci prijavljeni su u našem SAP HR sistemu za regrutaciju prema sledećim smernicama: 

KO KORISTI VAŠE PODATKE?

Vaša prijava i lični podaci koje unesete koristiće se isključivo za potrebe zapošljavanja, a ocenjivaće ih odgovorni za zapošljavanje u JYSKu - uključujući voditelje prodavnica, regionalne voditelje, voditelje sektora i/ili Sektor za ljudske resurse.

Naravno, vaši će lični podaci biti poverljivi. 

ZAŠTO TREBAMO VAŠE LIČNE PODATKE?

Vaša prijava i lični podaci biće sačuvani u bazi podataka u našem sistemu za regrutaciju. Iako ne ispunjavate uslove za poziciju za koju ste se prijavili, mi ćemo vaše podatke spremiti za bilo koji budući konkurs, osim ako izbrišete podatke odnosno vaš profil kandidata ili nas kontaktirate izravno na posao@JYSK.com

SAVETI O VAŠIM INFORMACIJAMA

Na vama je da proverite jesu li lični podaci koje dajete tačni i prihvatljivi. Nemojte uključivati lične podatke poput religije, seksualne orijentacije, rase ili informacije o zdravstvenom stanju. Napominjemo da vaša e-adresa deluje kao vaš jedinstveni ID kada se prijavite za posao u JYSKu. Stoga preporučujemo da unesete ličnu e-adresu kojoj drugi nemaju pristup.

SIGURNOST

Svi podaci sačuvani su na sigurnim serverima kompanije JYSK. Vaši će se podaci čuvati do 6 meseci i onda će biti izbrisani.

PRISTANAK

Ako želite prihvatiti Izjavu o zaštiti podataka na temelju gore navedenih smernica, prilikom prijave označite kućicu s poljem „Da, pročitao/la sam i suglasan/na sam s izjavom o zaštiti privatnosti“ da biste dali svoj pristanak, a zatim ćemo moći primiti i obraditi vašu prijavu.