Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Besplatna dostava prilikom online kupovine u vrednosti od 15.000 rsd i više. Zbog nove carinske regulative, moguće je duže vreme dostave online porudžbina.

 

Odabir trpezarijskog stola tri različite trpezarije

4 saveta za odabir trpezarijskog stola

Trpezarijski sto mesto je okupljanja članova porodice i prijatelja te predstavlja važan deo nameštaja za svaki dom. Za vreme ručka ili večere za stolom se ponekad provede i po nekoliko sati u druženju uz ukusnu hranu.
Nezavisno o veličini, gotovo je najvažniji deo nameštaja i u većini domova često je smešten u centralnom delu prostorije. Ulaskom u prostoriju upravo ovaj komad nameštaja privlači najveću pažnju. Zato, odabiru trpezarijskog stola trebalo bi posvetiti posebnu pažnju. Ukoliko se pripremate za kupovinu svog prvog ili promenu postojećeg stola, bilo bi dobro da razmislite i definišete odgovore na pitanja koja slede pre samog odlaska u kupovinu.

4 saveta za odabir trpezarijskog stola

 

Stilski, praktičan ili moderan trpezarijski sto?

Pravila naravno nema, sve zavisi od ličnog ukusa i preferencija. U zavisnosti od vaše vizije uređenja za koju ste se odlučili, možete birati između nebrojeno puno opcija. Od rustikalnog stila, do vrlo jednostavnih, modernih i čistih linija.
Sa druge strane, možete se fokusirati na funkcionalnost stola. Kako god, uvek biste trebali voditi računa da odabir stola odgovara enterijeru ostatka doma i vizuelno se dobro uklapa, te da istovremeno služi vašim potrebama. Osim funkcionalne, nosi važnu vizuelnu ulogu u prostoru, pa ukoliko želite da privlači pažnju i ističe se u prostoriji, birajte atraktivne ili veće komade, sa staklenim površinama, zanimljivim detaljima ili neobičnim nogama. Za diskretniji efekat, birajte jednostavnije stolove koje kasnije po želji lako možete dodatno oplemeniti zanimljivim stolnjakom, podmetačima, ukrasnom činijom ili vazom.

4 saveta za odabir trpezarijskog stola1



Koju funkciju će imati vaš trpezarijski sto?

Osim za ručavanje i druženja, trpezarijski sto često se koristi i u druge svrhe. Ovde se deca često igraju, crtaju ili pišu domaće zadatke, a odrasli ga povremeno koriste i kao radni sto. Pri odabiru stola zato vodite računa i o tome u kojim ćete ga sve prilikama koristiti. Ovo je važno ne samo za odabir, već i za biranje njegove pozicije u kući ili stanu, kao i njegove veličine.

4 saveta za odabir trpezarijskog stola2



Pravougaoni, ovalni ili okrugli trpezarijski sto?

Veličina i oblik trpezarijskog stola trebali bi biti u skladu sa veličinom prostorije u kojoj će sto biti smešten. Veći stolovi pravougaonog oblika idealni su za prostrane, velike prostore. Za manje i skučene prostore bolji izbor su manji okrugli stolovi sa mogućnošću razvlačenja. Ovalne stolove možete koristiti u obe varijante, pri čemu ovaj blagi oblik stola stvara posebnu dinamiku prostora svojim zaobljenim krajevima.
Za ovalnim stolom ljudi sede bliže jedni drugima, što olakšava komunikaciju. Na samom kraju ne treba zaboraviti da je važno paziti i na materijal stola kao i kombinaciju trepzarijskih stolica koje bi trebale biti u skladu sa stolom. Ako pripazite na sve navedeno, sigurno je da će vaša trpezarija biti jedan od najprivlačnijih delova kuće ili stana.

4 saveta za odabir trpezarijskog stola3



Koji materijal trpezarijskog stola odabrati?

Izbor materijala usko je povezan sa funkcijom samog stola. Ako imate malu decu koja će vrlo verovatno većinu svojih aktivnosti obavljati na njemu, birajte one površine koje su kvalitetnije i teže se oštećuju, a pritom su lake za čišćenje i održavanje. Idealna opcija za takve prilike su stolovi sa laminat i melanin površinama ili stolovi sa staklenim površinama. Takvi materijali lako se i jednostavno čiste brisanjem vlažnom krpom. Ukoliko se ipak odlučite za modernije varijante stolova, sa drvenim ili metalnim površinama, uzmite u obzir da će oni biti zahtevniji za održavanje te da postoji veća verovatnoća da sitna oštećenja budu vidljivija.

 

Uživajte u kupovini!

 

Saznajte više

Vodič: Kako odabrati pravu veličinu trpezarijskog stola

Vodič: Kako odabrati pravu veličinu trpezarijskog stola

Toplina prirode na vašem trpezarijskom stolu

Toplina prirode na vašem trpezarijskom stolu

U centru pažnje: ARNBORG trpezarijska stolica od hrasta

U centru pažnje: ARNBORG trpezarijska stolica od hrasta

JONSTRUP: Zanosna trpezarijska stolica

JONSTRUP: Zanosna trpezarijska stolica