Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna
Trpezarija sa stolom i 4 trpezarijske stolice

Kako izabrati idealne stolice za trpezariju?

Kada krenete u kupovinu novih trpezarijskih stolica postoji nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir: to nisu samo visina sedišta, širina i dubina, već i stil koji vam se dopada, koliko stolica vam je potrebno, koliko vam je važna udobnost i jednostavno održavanje.

U ovom blogu, vodićemo vas do odluke koja je najbolja za vas.

Velika ili mala trpezarija?

Trpezarijska klupa za stolom, na pola pokrivena veštačkom kožom

 
Manji prostori zahtevaju manji nameštaj. Pogledajte kolika je širina trpezarijskih stolica koje vam se sviđaju. Širina obično varira od 45 do 55 cm - nije mala razlika, te je vredno uzeti u obzir ukoliko nemate puno prostora za trpezarijski sto i stolice. Zašto ne biste uštedeli nešto prostora trpezarijskom klupom sa više prostora za sedenje? Prostor između stolica treba biti oko 15 cm kako bi svi sedeli udobno, dok za klupu ovo nije neophodno.

Ako, u drugu ruku, imate veliku trpezariju, postarajte se da se vaše stolice uklapaju. Odaberite stolice sa naslonima za ruke ili stolice koje su visoke ili široke i mogu popuniti prostor u trpezariji.

4 stolice sa naslonima za ruke u trpezariji


Udobne trpezarijske stolice za duge večere 

Udobne trpezarijske stolice za stolom za ručavanje


Uživate u dugim večerama u društvu? U tom slučaju, zaista je bitno da su trpezarijske stolice udobne. Pobrinite se da se vi i vaši gosti možete opustiti i uživati u satima zanimljivih konverzacija: Pronađite stolice sa podrškom za leđa, udobnim sedištem i mekanom presvlakom. Trpezarijske stolice sa malo ekstra širine i dubine vam dozvoljavaju i da ih dekorišete jastukom ili ćebetom za dodatnu udobnost i dekor.

Deca u porodici?

4 trpezarijske stolice od drveta za drvenim trpezarijskim stolom


Ukoliko u vašoj porodici ima mlađe dece, verovatno želite trpezarijske stolice koje se lako čiste. Odaberite stolice od drveta ili kože koje je lako prebrisati vlažnom krpom. Ukoliko je sedište pretvrdo, nabavite jastuke za stolice koji se lako mogu skloniti ili oprati i obnoviti s vremena na vreme. 

Trpezarijske stolice od drveta ili tkanine?

Crne trpezarijske stolice za trpezarijskim stolom


Materijal korišćen za vaše nove trpezarijske stolice je važan za stil i izgled koji želite da kreirate, ali i za komfor. Klasičan izbor je između tkanine i (veštačke) kože. KLARUP trpezarijske stolice imaju fiksiran jastuk od veštačke kože koji ih čini ekstra udobnim i laganim za održavanje. Baš poput KLARUP stolica, KASTRUP trpezarijske stolice imaju fiksiran jastuk, ali od materijala koji je malo teže očistiti od mrlja, ali se nekima više dopada jer iuzgleda toplije. 

Četiri crne trpezarijske stolice


Poslednje, ali ne i najmanje važno, imajte na umu ljude koji će svakodnevno koristiti stolice. Ukoliko su viši ili niži od proseka, obavezno proverite da li su im stolice udobne ili morate odabrati stolice sa drugačijom visinom sedišta. Visina je obično 45-50cm i potreban je prostor od 25-30cm između stola i stolice kako bi bilo dovoljno mesta za vaše noge. 

Saznajte više

Vodič: Kako odabrati pravu veličinu trpezarijskog stola

Vodič: Kako odabrati pravu veličinu trpezarijskog stola

Toplina prirode na vašem trpezarijskom stolu

Toplina prirode na vašem trpezarijskom stolu

U centru pažnje: ARNBORG trpezarijska stolica od hrasta

U centru pažnje: ARNBORG trpezarijska stolica od hrasta

JONSTRUP: Zanosna trpezarijska stolica

JONSTRUP: Zanosna trpezarijska stolica