Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna
Novogodišnji sto dekorisan i detalji

7 saveta za uređenje praznične trpeze

Period praznika je obično period kada pozivamo prijatelje i porodicu na ručak, večeru, kafu (ili možda kuvano vino) kako bismo proveli vreme zajedno. Ove praznične sezone impresionirajte svoje goste jedinstveno uređenom trpezom, bilo da je ona postavljena unutra ili na otvorenom.  

Potrebno je jako malo truda za postavljanje stola koji izgleda zaista prelepo. Evo naših 7 najboljih saveta za stilizovanje. 

1. Odlučite se za paletu boja

Ne morate ograničiti sebe samo na crvenu ili zelenu jer su to tradicionalne boje Božića. Izaberite boje koje se vama dopadaju i uz par dodataka, vaš sto će poprimiti novogodišnji izgled. Ukoliko ograničite sebe na par boja ili različite nijanse iste boje, lakše ćete postići efekat celine.  

Praznična trpeza

2. Koristite platnene salvete

Papirne salvete su za svakodnevnu upotrebu. Platnene salvete će doprineti osećaju da je ovo specijalan period. Daju osećaj luksuza, a svaki put kada ih budete slagali prisećaćete se prethodnih zajedničkih trenutaka. 

3. Koristite elemente prirode u svojoj dekoraciji

Šišarke su savršene za upotrebu tokom ovog perioda, ali možete koristiti i sušeno cveće ili grančice. Postavite malu grančicu na svaki tanjir, ili ih stavite sve u jednu vazu na stolu. Besplatno je, lepo izgleda i dodaće malo prazničnog duha vašoj trpezi. 


4. Ostavite svakom gostu mali poklon

Neka vaša deca naprave božićnu sliku sa perlicama - na primer zvezdu, srce ili novogodišnju jelku - a gosti to mogu poneti sa sobom kući kao suvenir. 


5. Započnite napolju

Ukoliko vremenske prilike to dozvoljavaju, pozovite goste na druženje u bašti ili na terasi. Toplo piće i ukusne grickalice će vas grejati, a i vaša deca će sigurno uživati u vremenu provedenom napolju. I svoje večeri možete započinjati na otvorenom. Servirajte piće ili predjelo na terasi ili na balkonu pre nego što uđete unutra. 

6. Koristite nadstolnjak sa novogodišnjim motivima

Novogodišnji nadstolnjak je dekorativan i može izgledati zaista elegantno i tradicionalno. Izgleda dobro i kada sam stoji na stolu ili kada se nalazi preko stolnjaka. Možete koristiti i više njih ili samo jedan duž celog stola. Centar stola ispunite drugim dekoracijama, svećama ili venčićem. 


7. Koristite osvetljenje za kreiranje tople atmosfere

Mali izvori svetlosti kreiraju intimniju atmosferu od lustera, ali pobrinite se da vaši gosti zapravo mogu videti šta im je na tanjiru. Ne zaboravite da osvetlite sto sa hranom ili bar. Kombinujte osvetljenje i dekoraciju u jednom - na primer VERDIT novogodišnja jelka sa LED lampicama - i zamenite podnu lampu jelkom. I voila, vaša novogodišnja trpeza je spremna da očara vaše goste! 

Saznajte više

Ovog proleća osvežite svoj dom uz novu Nordic mood kolekciju

Ovog proleća osvežite svoj dom uz novu Nordic mood kolekciju

Boja godine- Peach Fuzz

Boja godine- Peach Fuzz

Novogodišnji patuljci se useljavaju u vaš dom

Novogodišnji patuljci se useljavaju u vaš dom

Poželite dobrodošlicu prazničnoj sezoni

Poželite dobrodošlicu prazničnoj sezoni