Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Besplatna dostava na JYSK.rs prilikom online kupovine u vrednosti od 25.000 rsd ili više.

Piće i vaza na stolu

Organizujte savršenu zabavu na otvorenom

Datum:

Kategorija: Bašta

Postoji li bolje vreme i mesto za zabavu već leti na otvorenom - na terasi, balkonu, u vrtu ili u obližnjem parku?


Slavite li uskoro kakvo venčanje, rođendan ili diplomu - ili ste "samo" za neki party? Vrlo je jednostavno organizovati uspešnu zabavu, a tajna je u dobroj pripremi. Jedini vaš potencijalni neprijatelj može biti vreme - ne samo kiša, već i vetar ili prejako sunce mogu staviti tužni emoji :( u opis vaše zabave. Ali vi kao domaćin možete se temeljno pripremiti za te prepreke. Stoga, stavite svoje (ružičaste) sunčane naočare, obucite najlepšu cvetnu haljinu ili košulju i uz pomoć naših saveta stvorite nezaboravan događaj na otvorenom o kojem će vaši gosti još dugo pričati.

Ideje i saveti za zabave na otvorenom

Vrsta i veličina prostora koji imate na raspolaganju nije ono što je važno - već je ključni faktor vaše vreme i trud koje ste uložili u kreiranje okupljanja na otvorenom ono što će ovaj događaj učiniti uspešnim.

1. Postavite scenu

Odabir savršene lokacije može biti prvi i najvažniji korak organizovanja zabave na otvorenom. Ako živite u kući, možda ste jedni od onih srećnika koji imaju raskošno i pokošeno dvorište sa cvećem kao savršenim ukrasom te drvećem koji štite goste od vetra i od vremenskih (ne)prilika. Ako ne, proverite ima li vaš kvart obližnji park ili vaša zgrada dostupan krov za vaš party na otvorenom. U tom slučaju, okružite prostor nekim lepim saksijama sa cvećem da biste stvorili pravu zelenu oazu i opuštajuću atmosferu.


Ako ste domaćin zabave u javnom prostoru, smestite svoje goste na sklopive stolice. Lako ih je slagati i kasnije pospremiti. Isto možete postići uz pomoć nekoliko bistro stolova za grickalice i piće te pustiti svoje goste da šetaju i druže se.

2. Pripremite se za sva vremena

Čak i ako vaša zabava pada na najtopliji dan u godini, razmislite o zaštiti svojih gostiju od vremenskih prilika. I kiša, vetar i previše vrućine mogu stvoriti loše vibracije. Nabavite zaštitu koja vas i vaše goste štiti u sva tri scenarija. Vaši će gosti verojatno ceniti i ako im omogućite ćebe ako uveče zahladi. Ili čak možete zapaliti vatru...

3. Svetla su temelj svake atmosfere

Sveće su prekrasne ako želite stvoriti intimnu, ambijentalnu atmosferu. Vaša će zabava potrajati dugo u noć uz lampice i svetiljke na suncobranima, stablima i stolovima.

Lanterns and light strings

4. Pomno odaberite plejlistu

Kad ste rešili osnove, nemojte zaboraviti na ono što stvarno određuje raspoloženje, a to je muzika. Ponavljamo: ne ignorišite ovaj zadatak i ne odlažite ga za zadnji trenutak. Određivanje popisa pesama vaše zabave samo je još jedan način da pokažete u kom smeru planirate ovu zabavu. Je li to neformalno okupljanje sa lounge, tj. ambijentalnom muzikom ili želite više ritma, koji poziva svoje goste na plesni podijum (odnosno travnjak)? Nemojte zaboraviti upozoriti vaše komšije - ostavite im broj telefona da vam se jave ako budete preglasni.
 

5. Igre za baštenske zabave

Poznaju li se vaši gosti međusobno ili će se sad upoznati? Kako god bilo, nema boljeg "ledolomca" od zabavne igre u vrtu. Ne pitamo za godine - svi se trebaju igrati! Birajte igre koje možete igrati zajedno, kao tim.
 

Sve što je ostalo jeste da osigurate svojim gostima ukusne zalogaje i hladna pića! Želimo vam odličnu zabavu sa veselim društvom!