Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Zbog nove carinske regulative, moguće je duže vreme dostave online porudžbina.SUPER DANI - uštedite do 60%
Odlična ponuda za vašu kompaniju. JYSK B2B- Pročitajte više

Kako da uredite dom na maksimalistički način

Kako urediti dom na maksimalistički način?

Kada se život naglo menja, dosta ljudi ima potrebu da preispita svoje odluke i razmišlja o mogućim promenama. Možda vas je ulazak u novu deceniju inspirisao da napravite promene i u svom domu.

Kada je dekorisanje enterijera u pitanju, trendovi se često menjaju i nakon nekoliko godina minimalizma i čistih, skandinavskih linija, u modernim domovima se polako pojavljuje novi trend. Trend koji vam dozvoljava da razmišljate šire i gracioznije kada birate nove komade nameštaja i dekoracije.

Šta je maksimalistički dekor?

Maksimalizam priziva boje, uzorke, raznolikost nameštaja i puno sitnica i dekoracija u vaš enterijer. Samim tim, trebali biste da se oslonite na svoju maštu - nebo je granica. Sve je u kreiranju toplog, ličnog i jedinstvenog mesta za život. 

Kao što se vidi u detaljima ispod, možete pronaći nameštaj sa i jakim i gracioznim linijama, i dozvoljeno je da se igrate oblicima i bojama. Vreme je i da tepisima damo prostora da zasijaju, bilo da odaberete šarene uzorke ili jednobojan tepih. 

Kako savladati više je više izgled: 

  1. Maksimalizujte uz male dekorativne predmete. Ključna reč kada je maksimalizam u pitanju je dekoracija. Ispunite svoj dom uspomenama sa putovanja, porcelanskim ukrasima ili kutijama. Iskoristite svoje dekoracije umesto da očajno tražite prostor za odlaganje za njih.  
  2. Nemojte bežati od boja! Okrečite jedan ili više zidova u jarke boje - ako ste hrabri, možda čak okrečite i pod ili plafon. Ovo je jednostavan način da učinite svoj dom jedinstvenim i nova boja će vam pomoći da vidite svoje stare postere, sitnice i nameštaj u nekom novom svetlu. 
  3. Kombinujte staro i novo. Maksimalizam je odličan jer ne morate kupiti hrpu novih stvari odjednom. Kombinujte ono što već imate u svom domu sa pažljivo odabranim predmetima i vaš dom će izgledati personalizovano, moderno i u skladu sa najnovijim trendovima. 
  4. Kreirajte zidnu galeriju. Ovo je veoma moderan način dekorisanja zidova. Kombinujte različite slike i postere koje ste prikupljali. Možda će vam trebati malo vremena - ali krajnji rezultat će biti vredan toga. Naš savet je da postavite sve ramove na pod i premeštajte ih dok ne budete zadovoljni finalnim izgledom. 
  5. Još jedan savet za primenjivanje maksimalističkog stila je da povećate visinu plafona gustim i prelepim zavesama. Ovo ne mora biti skup poduhvat, a daće dašak luksuza vašem domu. 

Prilagodite maksimalizam sebi

Česta je zabluda da maksimalističko uređenje znači nered i neorganizovanost. Ovo nije tačno. Umesto toga, maksimalistički prostori su vizuelno zanimljiviji i privlačniji oku.

Samim tim, slobodno možete eksperimentisati kada uređujete svoj dom, a maksimalizam će vam dozvoliti da prikažete svoju ličnost i kreirate dom koji vas savršeno oslikava. Ne morate koristiti celu paletu boju. Ukoliko su blaže nijanse bliže vašem stilu, slobodno pojačajte njihovo prisustvo i koristiti ih u dekoracijama. 

Da li ste minimalista ili maksimalista?

Pre nego što krenete sa preuređenjem doma, važno je da shvatite koji stil najbolje odgovara vama. Upoznajte se sa našom minimalističkom serijom nameštaja VANDSTED i možda rešite da vam se minimalizam ipak više dopada. 

Saznajte više

Ovog proleća osvežite svoj dom uz novu Nordic mood kolekciju

Ovog proleća osvežite svoj dom uz novu Nordic mood kolekciju

Boja godine- Peach Fuzz

Boja godine- Peach Fuzz

Novogodišnji patuljci se useljavaju u vaš dom

Novogodišnji patuljci se useljavaju u vaš dom

Poželite dobrodošlicu prazničnoj sezoni

Poželite dobrodošlicu prazničnoj sezoni