Tepisi - modeli za svačiji ukus

Tepisi su jedan od završnih elemenata koji daju posebnu notu kada uređujete životni prostor. Budući da zauzimaju centralno mesto u prostoriji, veoma je važno da izaberete model koji će biti usklađen sa ostatkom enterijera. Bilo da je reč o klasičnom jednostavnom tepihu ili modelu sa geometrijskim linijama ili duhom orijenta, svakako je jedna od važnih stavki i materijal od kog je izrađen. U JYSK asortimanu možete pronađi različite modele tepiha, neklizajućih prostirki, staza i krparica od različitih materijala - pamuka, jute, najlona, u različitim bojama - bela, crna, siva, žuta, šarena i dimenzijama - 60x90cm, 65x140cm, 80x200cm, 70x140cm, 160x230cm, 140x200cm - i sve to po pristupačnim cenama. 

Upotreba tepiha kao dela dekora

Upotreba tepiha u dekoraciji doma je vrlo popularna. Od toga u kojoj prostoriji ćete postaviti tepih dosta zavisi i materijal za koji se trebate odlučiti. Tepih ili prostirku možete postaviti u dnevnu sobu, spavaću, dečju sobu, trpezariju, kancelariju, hodnik... Imajte na umu da neki od naših tepiha imaju tu prednost da se mogu koristiti i u zatvorenom i otvorenom prostoru. 
Tepih ili prostirka mogu biti odličan način da obogatite bilo koju od ovih prostorija - birajte sivi, beli ili bež tepih za klasičniji izgled, a šareni tepih ili prostirku jače boje ukoliko želite da unesete malo vedrine u prostor. 

Prednosti tepiha i prostirki

Postoji niz prednosti ulaganja u tepih:

  • poboljšava klimu u zatvorenom prostoru
  • poboljšava akustiku
  • neklizajuća površina
  • udobnost
  • zaštita poda od ogrebotina
  • lako se može skloniti ili premestiti i doprineti izgledu prostorije

Održavanje i čišćenje tepiha

Neki možda smatraju tepihe i prostirke nepraktičnim jer se moraju održavati i čistiti. Ukoliko slučajno dođe do neke nezgode, za vas imamo i savete kako npr. ukloniti mrlje od crnog vina sa tepiha, kao i vodič za druge sveže ili suve fleke. Neke prostirke možete i jednostavno ubaciti u mašinu, dok je za druge potrebno prilagođeno čišćenje. Uvek pogledajte specifikaciju.

Tepisi od različitih materijala

U našem asortimanu možete pronaći tepihe od različitih vrsta materijala ili kombinacija materijala. Od vrste materijala zavisi i koliko jednostavno ćete čistiti i održavati tepih ili prostirku, pa imajte to na umu prilikom odabira savršenog modela. U JYSK asortimanu pronađite tepihe i prostirke od jute, 100% pamuka, recikliranog poliestera, polipropilena, najlona, kože...