Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Besplatna dostava za online kupovine u vrednosti od 25.000 rsd ili više. 

Trpezarija sa crvenim i roze enterijerom i kancelarija sa enterijerom

Estetsko uređenje doma uz šemu boja

Ne morate da raspolažete velikim budžetom da bi vaš dom izgledao skladnije. Implementacijom definisane šeme boja u vašem domu, uspećete da stvorite vizuelno lep i skadan dom.

Odlučite se za kombinaciju boja za vaš dom

Kada pogledamo prelepe domove na društvenim mrežama ili u časopisima, često zaboravljamo na vreme i trud koji dolazi pre toga. Mnogi dizajneri enterijera započinju stvaranjem mood board-ova na kojima odlučuju koje boje će definisati dekor u domu.

Braon i bež tepisi i ukrasni jastuci u braon i bež boji


Držeći se šeme boja, vaš dom će izgledati složenije i modernije. To ne znači da treba da odaberete samo jednu boju, a zatim da je koristite u svim sobama. No, šema boja takođe može značiti prevladavanje toplih tonova, poput smeđih i crvenih, ili hladnijih tonova kao što su sivi i plavi tonovi, ali može značiti i odlučivanje o 4-5 boja koje ćete koristiti u svom dizajnu.

Dekoracije u boji

Zapamtite da je upotreba boje u vašem uređenju doma više od samog izbora boje zidova. Razmislite o šemi boja nameštaja, tepiha, jastuka, dekoracija, ćebadi i pribora. Jednostavan način za stvaranje kohezivnog izgleda u vašem domu je dodavanje elemenata u istoj šemi boja u svaku prostoriju.

Ako volite jarke boje, dobra ideja može biti da ih dodate kroz nekoliko elemenata, npr. poput kauča vedre boja ili na nešto manjem nivou sa policama ili ukrasnim jastucima. Tada je lako praviti promene ako se umorite od boja.

Postignite estetski izgled prostorije uz krug boja

Oni koji vole dublje da zarone u dizajnerske principe možda žele da pogledaju krug boja. Osnovno pravilo je da će korišćenje susednih boja na krugu stvoriti manji kontrast i smireniji osećaj dok će odabir komplementarnih boja (jedna nasuprot druge na kotaču) stvoriti veći kontrast i prostoriju sa više energije.

Razumevanje odnosa između boja pomoći će vam da shvatite zašto određene kombinacije imaju određene učinke na uređenje vašeg interijera.


Ali zapamtite da nema ispravnog ili pogrešnog i sve je stvar preferencije. Korišćenje šeme boja u uređenju vašeg doma samo je jednostavan način za povezivanje vašeg doma.

Saznajte više

Favoriti među tekstilima za dom

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana

Ulepšajte svoj dom veselim letnjim bojama

Udobnost u vašem domu uz novu Nordic Mood kolekciju