LED svetleće drvo ispred kuće u zimskoj noći

Vodič kroz novogodišnje lampice za spoljašnji prostor

Kako dani postaju sve kraći, a vreme hladnije, ništa ne podiže raspoloženje kao očaravajući sjaja božićne rasvete. Ne morate da čekate decembar da biste počeli da postavljate topla pored prilaza, u bašti ili na balkonu. U ovom blogu ćete dobiti naše najbolje savete za odabir prave vrste osvetljenja, dobre savete o bezbednosti i još mnogo toga.

Koje spoljašnje novogodišnje lampice izabrati?

Postoji mnogo različitih vrsta spoljašnjih novogodišnjih lampica za zimu. Koju bi vrstu trebalo da odaberete, naravno zavisi od ličnog ukusa i prikladnosti za mesto koje želite da osvetlite i unesete malo novogodišnje atmosfere. Pre svega, svetla moraju biti namenjena za spoljašnju upotrebu. Ako ste u nedoumici, uvek ste dobrodošli da posetite svoju najbližu JYSK prodavnicu i pitate naše stručno osoblje za smernice.

Novogodišnje lampice ukrašavaju drvo

Novogodišnje lampice za spoljašnji prostor uključuju sledeće:

  • Novogodišnje lampice i električne mreže
  • LED svetleće drvo i figure
  • LED lampice i fenjeri za spoljašnju upotrebu

Novogodišnje lampice i električne mreže među najlakšim su načinima za stvaranje novogodišnje atmosfere na otvorenom. Oni su pristupačan način ukrašavanja i ne zahtevaju puno truda pri postavljanju jer se mogu omotati oko većine balkonskih ograda, žbunja i drveća donoseći topao, primamljiv sjaj u bilo koji prostor.

Svetleće drvo savršeno je za osvetljavanje spoljnog prostora vašeg doma. Možete birati između različitih oblika, dužina i vrsti: neka izgledaju poput pravog drveća, dok drugiaimaju više skulpturalnog izgled. LED svetleće drvo jednostavna je opcija za spoljašnju rasvetu – odabirom svetlećeg drveta možete ga jednostavno postaviti i priključiti kabl bez potrebe da se penjete uz merdevine i trošite vreme pažljivo ga pričvršćujući kao što biste to učinili sa novogodišnjim lampicama .

Ali zašto tu stati? Irvas koji vuče sanke Deda Mraza mogao bi biti upravo ono što vašoj bašti treba za dobrodošlicu novogodišnjem duhu.

Novogodišnje lampice u obliku irvasa sa sankama
PAVOIrvas sa sankama PAVO sa LED
5500,- din/kom
7999,- /kom

Fenjeri s LED svećama za spoljašnju upotrebu savršen su spoj. Uz funkciju tajmera, LED sveća će se ponovno uključiti i isključiti u određeno vreme, tako da možete uživati u pogledu na plamen sveća iz udobnosti zatvorenog prostora. Ako odaberete prave sveće, ne zaboravite postaviti fenjer na bezbednu površinu i po mogućnosti malo zaštićenu od vetra kako se svetlost ne bi ugasila.

Kombinujte i uskladite svoje novogodišnje lampice za spoljašnji prostor

Kombinujte novogodišnje lampice sa svetlećim drvetom i fenjerima kako biste poželeli dobrodošlicu svojim gostima i tamnim mesecima.

Osvetlite svoj vrt, balkon ili terasu

Lepa novogodišnja rasveta za spoljašnji prostor ne zahteva nužno da imate baštu. Ako imate balkon ili mali spoljni prostor, lako možete okačiti lampice na balkonsku ogradu ili postaviti malo svetleće drvo. Fenjeri takođe izgledaju sjajno pored ulaznih vrata ili na balkonu.

Kako biste održali praznični mir, važno je da razmislite o rasporedu novogodišnjih lampica i fenjera kako ne bi svetlili direktno u komšijsku dnevnu ili spavaću sobu.

Novogodišnje lampice sa funkcijom tajmera mogu vam pomoći da osigurate da svetlo bude uvek upaljeno i ugašeno u željeno vreme, kako biste sprečili da svetlo ometa vaše komšije tokom noći.

Bezbednosne mere opreza

Prilikom postavljanja spoljašnje novogodišnje rasvete važno je da koristite proizvode koji su namijenjeni za spoljašnju upotrebu. Novogodišnje lampice i svetleće drvo za unutrašnju upotrebu nisu namenjena za boravak na otvorenom jer vlaga može lako proći kroz kabl, što može uzrokovati kratak spoj. Spoljašnja novogodišnja rasveta je napravljena od materijala koji bolje podnose vlagu, mraz i jak vetar.

Na pakovanju će biti jasno navedeno da li je proizvod za unutrašnju ili spoljašnju upotrebu. Takođe bi trebalo da odaberete proizvode koji imaju oznaku CE, što znači da ispunjavaju zakonske bezbednosne zahteve. Saznajte više saveta o bezbednom korišćenju novogodišnje rasvete.

Potrošnja energije

Spoljašnja rasveta donosi malo veselja u mračnim jesenjim i zimskim mesecima, a uopšteno troše manje energije nego što mislite – naravno, potrošnja energije varira između različitih vrsta svetla i svakog pojedinačnog proizvoda. Sva spoljašnja rasveta u JYSK asortimanu izrađena su od LED svetla. LED svetlosne lampice imaju životni vek do 50.000 svetlosnih sati. Da biste saznali više, pogledajte opis proizvoda za našu rasvetu gde mnoga od njih navode koliko energije to određeno svetlo troši u razdoblju od 24 sata. Takođe možete pitati naše osoblje u vašoj najbližoj JYSK prodavnici za više informacija i smernice o potrošnji energije naših novogodišnjih lampica.

Funkcija tajmera znači bezbrižno osvetljenje

Kako biste dodatno smanjili potrošnju energije vaše spoljašnje novogodišnje rasvete, mnoga naša svetla dolaze s vremenskim funkcijama koje vam omogućavaju da uključite svetla na određena vremenska razdoblja koja sami odlučite. Kombinacijom LED svetala s funkcijom tajmera možete izbeći potrošnju energije tokom dana, kada se svetlo ionako ne vidi.

Treba da znate da postoje različite nijanse bele boje LED svetla; na primer toplo žućkastobelo i hladno plavkastobelo. Stoga je dobra ideja proveriti imaju li vaša spoljašnja svetla boju koju želite. Najlakši način da to osigurate je da vidite upaljena svetla pre nego što odaberete svoju božićnu rasvetu.

Za više inspiracije za ukrašavanje vašeg doma u pravom novogodišnjem duhu, pogledajte naš blogu o novogodišnjim ukrasima .

Saznajte više

Vodič za kupovinu paviljona

Vodič za kupovinu paviljona

Tramboline: 7 stvari koje treba da uzmete u obzir pre kupovine

Tramboline: 7 stvari koje treba da uzmete u obzir pre kupovine

Dekorišite paviljon i transformišite svoj spoljni prostor

Dekorišite paviljon i transformišite svoj spoljni prostor

Kako urediti svoju kuću za odmor

Kako urediti svoju kuću za odmor