Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna
Spoljašnja rasveta na drvenoj terasi sa garniturom za sedenje

Novogodišnje lampice: sigurnosni saveti

Novogodišnji praznici su vreme šarenih lampica i posebne rasvete, a spoljašnja rasveta šarmantna je tradicija uz pomoć koje se možemo radovati tamnim zimskim večerima. Ali pre nego što ukrasite dvorište, ulaz ili balkon novogodišnjim lampicama, postoji nekoliko stvari koje biste trebali imati na umu. Na primer, da li je vaša spoljašnja rasveta postavljena korektno s obzirom na vaše komšije? Da li ste sigurni da je novogodišnja rasveta pravilno postavljena i da ne troši previše električne energije?

Donosimo vam 7 odličnih saveta o tome kako da imate lepu i sigurnu novogodišnju rasvetu - bez šoka od računa za struju ili komšija koji se žale. Pogledajte ceo popis pri dnu teksta.

Spoljašnja rasveta stvara toplinu tokom hladnog vremena

Rasvetni venci i mreže lampica najjednostavniji su načini stvaranja novogodišnje atmosfere na otvorenom. To su veoma praktične dekoracije, jer se rasvetni venci i mreže lampica mogu obložiti oko većine stvari. Zato su idealni za balkone, žbunove i drveće. Ako želite najlepšu i najimpresivniju rasvetu u ulici, možete kombinovati svetle vence na malim osvetljenim drvenim stablima. 

Svetleća jelka izbliza ispred lounge stolice


Prava novogodišnja rasveta na otvorenom ne zahteva nužno dvorište. Ako imate balkon ili malu spoljašnju površinu, možete lako okačiti svetleće vence na ogradama balkona ili postaviti malo osvetljeno stablo. Drugi način uređenja spoljašnjeg prostora jeste korišćenje fenjera. Izgledaju lepo na ulaznim vratima ili na balkonu. Ne zaboravite da vaše svetiljke trebaju stajati na stabilnoj površini i po mogućnosti biti natkrivene da se sveća ne bi ugasila.

Koristite samo svetleće vence prikladne za spoljašnji prostor

Kada postavljate spoljašnju novogodišnju rasvetu, važno je koristiti vence koji su odobreni za upotrebu na otvorenom. Unutrašnja rasveta ne pripada spoljašnjem prostoru. Vlaga može lako ući u venac i uzrokovati kratak spoj. Spoljašnja novogodišnja rasveta otpornija je i njen kvalitet otporan je na vlagu, mraz i jak vetar.

Ako je venac odobren za spoljašnju upotrebu, to će biti jasno navedeno na ambalaži proizvoda. Takođe treba birati venac sa CE-oznakom. To znači da je u skladu sa sigurnosnim zahtevima koji su zakonom propisani.

Lampice na zelenoj grani

Poštujte okolinu - ugasite novogodišnje lampice

Spoljašnja novogdišnja rasveta namenjena je stvaranju šarmantnog ambijenta. Da biste sačuvali mir, važno je uzeti u obzir mesto na kom postavljate vaše lampice i konstrukcije tako da rasveta ne smeta vašim komšijama. Bonton nalaže da vaša svetla ne smeju sijati direktno u dnevnu ili spavaću sobu vašeg komšije.

Ako koristite vence sa ugrađenim tajmerom, novogodišnja svetla će se automatski uključiti i isključiti. To znači da će se svetla uvek paliti i gasiti u vreme kada vi to želite, a vaše komšije neće uznemiravati tokom noći. Još jedna prednost novogodišnje rasvete na otvorenom sa automatskim paljenjem i gašenjem jeste ta da možete smanjiti potrošnju električne energije tokom dana, kada rasveta ionako nije vidljiva.

Ušteda energije sa LED lampicama

Ako je vaša spoljašnja rasveta već dotrajala, razmislite da li je vreme da se prebacite na LED svetla. Venac sa LED svetlima ima vek trajanja od oko 50 000 sati i koristi do 90% manje struje. Kombinujući LED svetla sa tajmerom vaš račun za električnu energiju će sigurno biti nešto manji.

postoje različite nijanse bele u LED lampicama: na primer toplo žućkasto belo i hladno plavkasto belo. Zato je dobra ideja da proverite da li vaša spoljašnja rasveta ima boju koju želite. Najlakši način da to proverite jeste da vidite kako izgledaju svetla pre kupovine.

Svetleće jelke u dvprištu pored lounge dvoseda

7 saveta za lampice na otvorenom

Držite se ovih saveta i bićete pravilno informisani za postavljanje ovogodišnjih lampica na otvorenom:

  • uvek proverite da li su lampice namenjene za upotrebu na otvorenom i da li imaju CE-oznaku,
  • pre kupovine proverite da li je to boja koja vam odgovara, 
  • proverite kompatibilnost utičnica i ispravnost produžnih kablova,
  • izbegavajte postavljanje kablova na mestima gde se mogu oštetiti kao što su vrata ili prozori jer rizikujete strujni udar ili požar,
  • postavljanje lampica na spoljašnju utičnicu treba proveriti za to ovlašćena osoba jer je postavljanje spoljašnjih utičnica ilegalno,
  • uštedite na potrošnji struje upotrebom LED lampica i koristite funkciju tajmea tako da lampice ne gore uzaludno,
  • nakon novogodišnjih praznika, lampice odložite na suvo mesto, po mogućnosti u originalnu ambalažu da bi vam što duže trajale.
     

Saznajte više

Ovog proleća osvežite svoj dom uz novu Nordic mood kolekciju

Ovog proleća osvežite svoj dom uz novu Nordic mood kolekciju

Boja godine- Peach Fuzz

Boja godine- Peach Fuzz

Novogodišnji patuljci se useljavaju u vaš dom

Novogodišnji patuljci se useljavaju u vaš dom

Poželite dobrodošlicu prazničnoj sezoni

Poželite dobrodošlicu prazničnoj sezoni