Širok asortiman trpezarijskih stolova

Trpezarijski sto jedan je od važnijih komada nameštaja u domu - kako za svakodnevne obroke, tako i za zabave - bez obzira na veličinu. Na JYSK.rs lako ćete pronaći sto za ručavanje koji odgovara vašem ukusu, odgovarajuće je veličine i uklapa se u dizajn vašeg enterijera, bilo da imate veliku porodicu ili živite sami, u kući ili stanu. Odaberite okrugli ili četvrtasti trpezarijski sto, ali i prema prostoru u kom će se nalaziti. Ako vam je povremeno potrebno više mesta, možete povoljno kupiti sto na razvlačenje ili nabaviti dodatna krila.

Dobri saveti za odabir trpezarijskog stola

Za mnoge porodice, trpezarijski sto služi kao zajedničko mesto okupljanja u užurbanom svakodnevnom životu. Budući da provodimo toliko vremena za trpezarijskim stolom, trpezarijski sto često mora da ima više funkcija, mora odgovarati potrebama i željama svih ukućana. Bilo da imate malu ili veliku porodicu, potrebe su različite. Kao početnu tačku, trebalo bi da utvrdite:

  • Veličinu stola koja odgovara vašem prostoru
  • Oblik koji je u skladu sa vašim potrebama i estetikom
  • Materijal koji želite
  • Boja koja vam se dopada i uklapa u enterijer
  • Funkcija stola
  • Dizajn koji vam se dopada

Veličina i oblik

Da li vaš novi trpezarijski sto treba da bude veliki ili mali? Okrugli ili kvadratni? Po veličini mora odgovarati broju članova porodice i prostoriji u kojoj se nalazi. Ako vam ne treba puno prostora za ručavanje na dnevnoj bazi, opcija je i barski stol. Ako želite da imate mogućnost pozivanja gostiju na večeru, možete razmisliti o četvrtastom sklopivom stolu, ovalnom ili okruglom stolu sa nastavcima i dodatnim krilima. Naš izbor trpezarijskih stolova varira od stolova za 2 osobe do stolova za čak 10 osoba.

Saznajte više u našem vodiču: kako odabrati pravu veličinu trpezarijskog stola.

Materijal i boja

Kaljeno staklo - Ovaj materijal se lako čiste vlažnom krpom. Stakleni sto može biti osetljiv na ogrebotine, ali je inače vrlo izdržljiv. 

Drvo – zahteva više održavanja. Trpezarijski sto od npr. hrasta ili bukve podložniji je ogrebotinama i mrljama, ali kroz  negu sa npr. uljem za drvo, može ponovo dobiti skoro potpuno nov izgled. 

Da li sto treba da bude svjetlije ili tamnije boje? Uz drveni sto dobijate trpezarijski sto u prirodnoj boji, koji će "razbiti" čisti beli enterijer i prostoriji dati dodatnu toplinu. U JYSKu ćete naći i širok izbor crnih, belih i smeđih stolova ali i providnih staklenih stolova.

Funkcionalno, praktično ili moderno?

Vaših želja i zahteva za trpezarijskim stolom može biti mnogo, a jedan te isti sto može lako ispuniti više potreba u isto vreme. Trpezarijski sto često mora zadovoljiti mnoge potrebe kako dece tako i odraslih u porodici, a u isto vreme treba biti i dekorativan kada nije u upotrebi.

Bez obzira na vaš izbor materijala, u JYSKu ćete pronaći izbor stolova koji su moderni, klasični, industrijski ili minimalistički, a lako ćete kupiti i tačno onaj sto koji se uklapa u vaš dekor.