Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Besplatna dostava na JYSK.rs prilikom online kupovine u vrednosti od 25.000 rsd ili više.

Dodatnih 10% na SVE - samo do 28. februara
Definišite stil vaše dnevne sobe uz pomoć dugih zavesa

3 pravila za duge zavese u dnevnoj sobi

Datum:

Kategorija: Dnevna soba

TAGOVI: zavese, uređenje dnevne sobe

Korišćenje dugih zavesa nije više na popisu zabranjenih stvari u dizajnu enterijera. Duge se zavese vraćaju na "velika vrata" - ili bolje rečeno, na velike prozore. U dnevnoj sobi nemaju samo praktičnu svrhu zamračivanja, već takođe puno utiču na celokupni utisak i estetiku sobe.

Duge, masivne zavese u dnevnoj sobi stvaraju posebnu dimenziju. U tekstu koji sledi saznajte kako izvući maksimum od maksimalno dugih zavesa.

Definišite stil vaše dnevne sobe uz pomoć dugih zavesa

Duge zavese u vašem boravku određuju njegov stil i postižu određenu atmosferu. Uz pomoć zavesa možete lako uticati na celokupni utisak koji ostavlja vaša dnevna soba, što zavisi od materijala i boje koje ćete izabrati.

Tamne i maksimalno duge zavese koje se spuštaju na podu ujediniće sobu i stvoriti utisak hotelske dobe, uz mekan, umirujući i opuštajući izraz. Duge i tamne zavese posebno se preporučuju u prostranim, ogromnim prostorijama sa velikim prozorima kroz koje sija sunce veći deo dana.

S druge strane, ako su svetle i elegantne nijanse više u skladu sa vašim unutrašnjim osećajem za dizajn enterijera, svakako da trebate izabrati duge zavese od laganih materijala i prozirnih nijansi koje jedva da dodiruju pod. Tako će svetlost najlakše ući u sobu te ćete imati savršenu formulu za svetlu sobu.

1. Uramite delove velikih prozora 

Veliki delovi prozora divan su detalj u dnevnoj sobi i zaslužuju naglašavanje. Ekstra duga zavesa teških tkanina u boji idealna je opcija ako ciljate istaknuti velike delove prozora dnevne sobe. Dodaju težinu u sobi dok uramljuju lep pogled kroz prozor.

Takođe olakšavaju planiranje prostora ispred prozora. Udobna fotelja ili mekano ćebe ispred velikog, pustog prozora može lako izgledati izolovanog iz celog prostora. Duge zavese čine prostor prijatnijim služeći kao dodatna prepreka koja blago i delimično zatvara prozor.

Pratimo trendove uređenja interijera - probajte duge zavjese

2. Dugim zavesama istaknite visinu plafona u boravku

Ako imate dnevni boravak sa visokim plafonima, možete naglasiti visinu sobe postavljanjem vrha zavesa malo iznad prozora. Ovako će se soba sa visokim plafonom činiti većom i prostranijom. A male prostorije sa visokim plafonom idealno ćete ukrasiti dugim zavesama koje se protežu od plafona do dna.

Savet: Neka vaše duge zavese budu pravilno izmerene i isečene na pravu veličinu tako da ne budu prekratke na dnu.

Pratimo trendove uređenja interijera - probajte duge zavjese

3. Izaberite zavese za dnevnu sobu koja odgovara veličini prostorije

Trebali biste izabrati svoje duge zavese tako da odgovaraju veličini dnevne sobe što će pomoći u postizanju onog učinka koji želite stvoriti u sobi. U velikom dnevnom boravku ekstra duge zavese tamnih, bujnih tkanina dobar su izbor. Uređenjem enterijera teškim, tamnim zavesama lepo se definiše soba, čineći je udobnijom i time stvara prijatnu, intimnu atmosferu. Teške tkanine dugih zavesa takođe lepo "padaju".

U međuvremenu, ako je vaš dnevni boravak mali, možete izabrati duge zavese laganih, svetlo obojenih tkanina. Svetlo koje dolazi u interakciji je sa svetlim nijansama koje sobu čine većom. Zato duge, svetle zavese omogućuju više svetlosti prostoriji i čine izvrsno rešenje za male dnevne sobe.

[][]
Ana-Marija Marketing Assistant
Vesna Nešić

Prezadovoljna sa svim proizvodima koje sam kupila...od komoda,barskih stolica,zavesa,roletni i mnogih drugih prozvoda potrebnih za jedno domaćinstvo...i moja prednost je,jer posedijem master kreditnu karticu sa kojom mogu da kupujem na 12 mes.rata bez kamate...jeste da se nakupi,pa su rate nekada i previsoke,ali gledajući na moje zadovoljstvo...trošak se isplati...nadam se da će te postojati još 100 godina u Šapcu...veliki pozdrav...i sa poštovanjem

Vesna

Nevena

Draga Vesna, Hvala puno na lepom komentaru, drago nam je da ste zadovoljni! Pozdrav, Nevena

Komentari