Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Zbog nove carinske regulative, moguće je duže vreme dostave online porudžbina.SUPER DANI - uštedite do 60%
Odlična ponuda za vašu kompaniju. JYSK B2B- Pročitajte više

 Definišite stil vaše dnevne sobe uz pomoć dugih zavesa

3 pravila za duge zavese u dnevnoj sobi

Korišćenje dugih zavesa nije više na popisu zabranjenih stvari u dizajnu enterijera. Duge se zavese vraćaju na "velika vrata" - ili bolje rečeno, na velike prozore. U dnevnoj sobi nemaju samo praktičnu svrhu zamračivanja, već takođe puno utiču na celokupni utisak i estetiku sobe.

Duge, masivne zavese u dnevnoj sobi stvaraju posebnu dimenziju. U tekstu koji sledi saznajte kako izvući maksimum od maksimalno dugih zavesa.

Definišite stil vaše dnevne sobe uz pomoć dugih zavesa

Duge zavese u vašem boravku određuju njegov stil i postižu određenu atmosferu. Uz pomoć zavesa možete lako uticati na celokupni utisak koji ostavlja vaša dnevna soba, što zavisi od materijala i boje koje ćete izabrati.

Tamne i maksimalno duge zavese koje se spuštaju na podu ujediniće sobu i stvoriti utisak hotelske dobe, uz mekan, umirujući i opuštajući izraz. Duge i tamne zavese posebno se preporučuju u prostranim, ogromnim prostorijama sa velikim prozorima kroz koje sija sunce veći deo dana.

S druge strane, ako su svetle i elegantne nijanse više u skladu sa vašim unutrašnjim osećajem za dizajn enterijera, svakako da trebate izabrati duge zavese od laganih materijala i prozirnih nijansi koje jedva da dodiruju pod. Tako će svetlost najlakše ući u sobu te ćete imati savršenu formulu za svetlu sobu.

1. Uramite delove velikih prozora 

Veliki delovi prozora divan su detalj u dnevnoj sobi i zaslužuju naglašavanje. Ekstra duga zavesa teških tkanina u boji idealna je opcija ako ciljate istaknuti velike delove prozora dnevne sobe. Dodaju težinu u sobi dok uramljuju lep pogled kroz prozor.

Takođe olakšavaju planiranje prostora ispred prozora. Udobna fotelja ili mekano ćebe ispred velikog, pustog prozora može lako izgledati izolovanog iz celog prostora. Duge zavese čine prostor prijatnijim služeći kao dodatna prepreka koja blago i delimično zatvara prozor.

2. Dugim zavesama istaknite visinu plafona u boravku

Ako imate dnevni boravak sa visokim plafonima, možete naglasiti visinu sobe postavljanjem vrha zavesa malo iznad prozora. Ovako će se soba sa visokim plafonom činiti većom i prostranijom. A male prostorije sa visokim plafonom idealno ćete ukrasiti dugim zavesama koje se protežu od plafona do dna.

Savet: Neka vaše duge zavese budu pravilno izmerene i isečene na pravu veličinu tako da ne budu prekratke na dnu.
 

3. Izaberite zavese za dnevnu sobu koja odgovara veličini prostorije

Trebali biste izabrati svoje duge zavese tako da odgovaraju veličini dnevne sobe što će pomoći u postizanju onog učinka koji želite stvoriti u sobi. U velikom dnevnom boravku ekstra duge zavese tamnih, bujnih tkanina dobar su izbor. Uređenjem enterijera teškim, tamnim zavesama lepo se definiše soba, čineći je udobnijom i time stvara prijatnu, intimnu atmosferu. Teške tkanine dugih zavesa takođe lepo "padaju".

U međuvremenu, ako je vaš dnevni boravak mali, možete izabrati duge zavese laganih, svetlo obojenih tkanina. Svetlo koje dolazi u interakciji je sa svetlim nijansama koje sobu čine većom. Zato duge, svetle zavese omogućuju više svetlosti prostoriji i čine izvrsno rešenje za male dnevne sobe.

Saznajte više

Ulepšajte svoj dom nameštajem od ratana

Ulepšajte svoj dom nameštajem od ratana

U centru pažnje: LYNGVIG kolekcija

U centru pažnje: LYNGVIG kolekcija

Vodič: Kako izabrati tepih?

Vodič: Kako izabrati tepih?

Prigrlite Japandi stil uz SOLLERUP kolekciju

Prigrlite Japandi stil uz SOLLERUP kolekciju