Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Besplatna dostava za online kupovine u vrednosti od 25.000 rsd ili više. 

Dodatnih 10% popusta na SVE - samo 16. i 17. septembra
7 brzih poteza za čist dom

7 brzih poteza za čist dom

Datum:

Kategorija: Razno

TAGOVI: uredjenje enterijera

Nered u domu nažalost nikome nije nepoznata stavka. Čišćenje i pospremanje nije baš svakome na umu nakon dana provedenog na poslu, ali neuredan prostor u kom živimo lako se pretvori u mamac za štetočine i naš lični haos, što je daleko od onoga što želite da vam gosti vide. Složili smo 7 jednostavnih trikova kao orijentir kojim se možete poslužiti da brzo dobijete naviku urednosti.

1.   Za početak nešto lako

Čišćenje doma nije najzabavnija aktivnost na svetu, stoga možda odlažete "čistku" spavaćih soba. Počnite sa malim pobedama: spremite svoj radni sto, koji će automatski učiniti prostor urednijim, a daće vam ohrabrenje i vidljiv rezultat da "napadnete" gora područja.

2.   Suvišne stvari poklonite ili bacite u smeće

Čišćenje doma ne svodi se samo na pametnu organizaciju, već takođe uključuje i bacanje stvari koje su vam suvišne. Bacite ili poklonite stvari koje već dugo niste koristili niti vidite da ćete ih realno koristiti u budućnosti (trash zabave i karnevali se ne računaju! :). Pregledajte i revidirajte ne samo svoju odeću i obuću, već i stari nameštaj, posebno ako je postao trošan, jer suvišne stvari "guše" vaš životni prostor te uništavaju utisak i stil koji vaš dom ostavlja.


Clever storage

3.   Utvrdite stalno mesto za važne stvari

Nadgledanje nad važnim stvarima lako ćete steći njihovim postavljanjem na stalno mesto. Kad budete znali na kojoj polici ili u kojoj korpi se nalaze olovke, makaze, igračke ili ćebad, spremanje će biti mačji kašalj. :)

4.   Maksimalno pojednostavnite

Pri čišćenju doma, uzmite u obzir vaše životne navike. Smestite stvari tamo gde će vam biti nadohvat ruke. Na primer, presvlačite li se u sobi ili u kupatilu? U zavisnosti od toga, smestite korpu za veš tamo, a po istom principu smestite peškire i zalihe wc papira u kupatilo.

 5.   Stvari koje koristite svakodnevno stavite na važno mesto

Za većinu stvari koje koristite svakog dana možete pronaći jedinstveno mesto. Na primer, čarape i obuću držite na lako dohvatljivom mestu tako da ih brzo možete naći u žurbi. U ormaru je gotovo nemoguće održati red ako je vaš veš u gomili odeće. Počnite od nule i uvedite temeljnu organizaciju.


Wardrope

 6.   Dovršite posao do kraja

Nered će se brzo gomilati ako ga ne sprečite svakog dana. Zato redovno, svakodnevno, spremite svoj dom. Dovršite pospremanje u potpunosti u svim sobama, budite temeljni i nećete imati osećaj haosa kad se sutradan budete pripremali za posao. Kada ste u urednoj prostoriji, automatski ste i vi mirniji te ćete se moći potpuno opustiti uveče uz televiziju ili dobru knjigu.

 7.   Odvojite samo 15 aktivnih minuta dnevno

Nered u kući lako ćete izbeći ako svakog dana odvojite aktivnih 15 minuta za čišćenje, na primer nakon večere. Dobro pospremanje i čišćenje smanjiće vam intenzivne i duge generalke, koje su neretko haotične i veoma iscrpljuju.


Koji su vaši trikovi za održavanje urednosti doma? Na šta posebno pazite, a šta puštate da pričeka? Čekamo vaš savet u komentarima :)