Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna
Dnevna soba sa ugaonom garniturom, stočićem, foteljom i tepihom

Vodič: Kako izabrati tepih?

Tepisi su praktičan dodatak za skoro svaku sobu u vašem domu. U ovom vodiču, pomoći ćemo vam da izaberete najbolji tepih za vašu spavaću ili dečiju sobu, trpezariju, dnevnu sobu, kuhinju ili hodnik.

Tepisi za spavaću ili dečiju sobu
 

Buđenje i ustajanje iz toplog kreveta može biti malo lakše ako naša stopala pri izlasku iz kreveta dočeka mekani tepih. Postavite male tepihe sa svake strane kreveta ili izaberite veliki tepih koji ćete staviti ispod kreveta- dovoljno veliki da imate mesta sa strane. Vuneni ili mekani tepisi mogu pružiti toplinu vašim stopalima pogotovo u hladnim jutrima.

Savet: Kako vam se tepisi ne bi klizali i stalno pomerali, ispod njih stavite protivkliznu podlogu. Na taj način, predupredićete mogućnost da se okliznete, zapnete za tepih ili padnete.
 

Tepisi za trpezariju

Veliki tepih ispod trpezarijskog stola u isto vreme može biti i praktičan i udoban. Vaši podovi će ga svakako voleti jer će ih spasiti od ogrebotina koje mogu nastati stalnim pomeranjem stolica. 

Obratite pažnju da tepih bude dovoljno veliki da ne smeta pri izvlačenju stolica. Takođe, naša preporuka je da za ovu prostoriju izaberete tepih koji je lak za usisavanje i čišćenje i na kom se mrvice ne mogu lako sakriti.

Tepih ispod trpezarijskog stola može povezati celu prostoriju i omogućiti bolju akustiku. Na kraju, ne manje važno je i to da je našim stopalima uvek prijatnije kada su na udobnom tepihu nego na podu.

Ako imate okrugli trpezarijski sto pre nego pravougaoni, izbor okruglog tepiha bio bi elegantnije rešenje za vašu trpezariju.

Možda će vam biti praktičnije da ispod trpezarijskog stola stavite tepih sa šarom ili u tamnijoj boji. Obe opcije su manje osetljive od jednobojnih, svetlijih tepiha jer će se fleke na tamnijim manje videti.

Tepisi za dnevnu sobu

Kao i u trpezariji, u dnevnoj sobi tepih takođe može ulepšati samu prostoriju, poboljšati akustiku i udobnost. Ukoliko volite kada vam se stopala ušuškaju u tepih dok gledate svoju omiljenu seriju ili čitate knjigu , onda izaberite neki od naših mekanih tepiha koje možete staviti ispod stočića u dnevnoj sobi.

Tepisi za kuhinju

Kada mnogo vreme provodite u kuhinji pripremajući hranu, tepih može pomoći da vašim stopalima bude udobnije dok stojite. Izaberite tepih koji se lako čisti kao što su ravni tepisi ili tepisi koji se mogu prati u mašini tako da ne morate previše da brinete o mrljama. Ne zaboravite da ispod tepiha stavite neklizajuću podlogu kako biste izbegli nezgode.

Tepisi za hodnik

Pod u hodniku je najviše izložen prljavštini i vlazi koju unosimo putem obuće koju nosimo napolju. Tepih za hodnik u isto vreme može zaštititi podove i omogućiti da hodnik izgleda uredno. Izaberite mali tepih koji lako možete istresti napolju i tako ukloniti prljavštinu i prašinu koja se nakupi u vašem hodniku.

Tepisi od jute su posebno pogodni za ulaznu prostoriju. Dugotrajni su, lako se održavaju i njihova neutralna boja se lako uklapa sa ostatkom enterijera.

 

Tepisi koje izaberete ne treba samo estetski da se uklapaju u vaš dom već takođe treba da budu udobni i praktični za održavanje. Kada ujutru vaša stopala urone u mekani tepih u spavaćoj sobi, kada uživate u toploti tepiha u vašoj dnevnoj sobi dok gledate svoju omiljenu seriju ili kada se divite dugotrajnosti vašeg tepiha u kuhinji ili hodniku, znaćete da je vaš izbor bio dobar!

Saznajte više

Ulepšajte svoj dom nameštajem od ratana

Ulepšajte svoj dom nameštajem od ratana

U centru pažnje: LYNGVIG kolekcija

U centru pažnje: LYNGVIG kolekcija

Prigrlite Japandi stil uz SOLLERUP kolekciju

Prigrlite Japandi stil uz SOLLERUP kolekciju

Promenite svoj dom pomoću zavesa

Promenite svoj dom pomoću zavesa