Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Povodom godišnjeg druženja, većina JYSK prodavnica biće zatvorena 22. i 23. maja. Besplatna dostava na JYSK.rs za sve online porudžbine u vrednosti od 25.000 rsd ili više.

Bez štetnih kemikalija

Bez štetnih hemikalija

U JYSKu smo fokusirani na izbegavanje štetnih hemikalija u svim našim proizvodima, imamo vrlo visoke standarde i postavljamo stroge zahteve prema dobavljačima.

Visokorizične supstance (SVHC)

JYSK ne dozvoljava tzv. SVHC supstance ni u jednom našem proizvodu*.

SVHC označava Visokorizične supstance (Substances of Very High Concern), odnosno supstance koje mogu biti opasne za zdravlje i životnu sredinu.

Popis SVHC supstanci definiše i ažurira Evropska unija. Supstance na popisu dozvoljene su za upotrebu, ali je JYSK odlučio da ne želimo te supstance u našim proizvodima.

Kada se nove supstance dodaju na EU popis SVHC-a, obaveštava se i JYSK. Mi tada kontaktiramo naše dobavljače i tražimo od njih da postepeno ukinu takve supstance iz naših proizvoda u roku od 6 meseci.

Sertifikat Standard 100 by OEKO-TEX®

OEKO-TEX® je vodeća svetska oznaka za zaštitu zdravlja kada je reč o tekstilu. Oznaka predstavlja garanciju JYSKu i kupcima da proizvod ne sadrži supstance za koje se zna da su problematične za zdravlje.

Velika većina tekstila u JYSKu nosi oznaku Standard 100 by OEKO-TEX®. Tekstilni prozvodi su svi proizvodi kod kojih je najmanje 80% težine predmeta izrađeno od tekstila.

Oznaka Standard 100 by OEKO-TEX® nalazi se i na mnogim drugim našim proizvodima, na primer, na našim jorganima i jastucima.

Kada je proizvod označen oznakom Standard 100 by OEKO-TEX®, to znači da je on testiran na upitne hemikalije – uključujući i one delove koji nisu izrađeni od tekstila, npr. patentni zatvarači, dugmad i ostali dodaci.

Testiranje izvode nezavisni partnerski instituti OEKO-TEX®.

 

MADE BY GREEN od strane OEKO-TEX®

MADE BY GREEN od strane OEKO-TEX® produžetak je oznake Standard 100 by OEKO-TEX®, koja osim što osigurava da proizvod ne sadrži štetne količine upitnih hemikalija, osigurava i ekološki prihvatljivu i društveno odgovornu proizvodnju.

MADE BY GREEN od strane OEKO-TEX® dodatna je garancija uz JYSKov Kodeks ponašanja dobavljača, koji takođe postavlja stroge zahteve u pogledu etičke i društveno odgovorne proizvodnje.

Ispitivanje i kontrola

JYSK ima visoke standarde i sistematski radimo na kontroli naših proizvoda. Koristimo spoljne kuće za testiranje kako bismo kontrolisali i testirali naše proizvode na štetne hemikalije, a u isto vreme JYSK zahteva od dobavljača da izvrše testiranje i dokumentuju rezultate.

Organski pamuk sa sertifikatom GOTS

Odabrani proizvodi u JYSKu napravljeni su od 100% organskog pamuka sa sertifikatom GOTS.

GOTS je skraćenica za Globalni organski tekstilni standard koji je vodeći svetski standard u proizvodnji organskog tekstila, a to znači i pamuka. Sertifikat GOTS postavlja stroge zahteve kako za proizvod, tako i za proizvodnju.


*Osim litijumskih baterija i određenih električnih proizvoda