LARS LARSEN

Trgovac.

To je bilo zvanično i neformalno zvanje Larsa Larsena, koji je 1979. godine osnovao kompaniju koja je danas poznata kao JYSK.

Od samog početka izvanredna trgovačka praksa i odlične ponude bile su osnov rada Larsa Larsena. Izvanredna trgovačka praksa je i razlog uspeha i proširenja JYSKa, koji je postao međunarodni maloprodajni lanac sa uključenim webshopom.

U Danskoj, Lars Larsen je bio jedan od najpoznatijih uspešnih preduzetnika. Ne samo zbog toga što se od samog osnivanja pojavljivao u nacionalnim TV reklamama, već je postao poznat i po uvek odličnoj ponudi.

Tokom godina, Lars Larsen je nagrađivan za svoje doprinose danskoj poslovnoj zajednici i Danskoj kao državi uopšte. 2009. godine Njeno Veličanstvo kraljica Margareta II dodelila mu je titulu viteza reda Daneborg za njegov doprinos danskoj poslovnoj zajednici, a 2017. godine je dobio višu titulu viteza 1. stepena viteškog reda Daneborg. 2018. godine Lars Larsen je dobio počasnu nagradu Den Berlingske Fonds Hæderspris koja se dodeljuje onima koji su dali izuzetan doprinos Danskoj.

2004. godine Lars Larsen je objavio svoju autobiografiju u kojoj se može pronaći mnogo više informacija o njegovom životu i karijeri. Kada je knjiga objavljena, svako domaćinstvo u Danskoj je dobilo primerak, a knjiga je prevedena na nekoliko stranih jezika.

U krugu najuže porodice, Lars Larsen je preminuo u svom domu u avgustu 2019.