Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Besplatna dostava na JYSK.rs prilikom online kupovine u vrednosti od 25.000 rsd i više.

Dekorisanje malog balkona ili terase

Dekorisanje malog balkona ili terase

O, kad bi bar naš balkon imao dovoljno mesta za letnje noći! Za večere sa društvom, smeh i opuštanje sa prijateljima i porodicom... Ako i vi razmišljate o ovom sa suzicom u oku, pročitajte sledeći tekst i razmislite ponovo. Čak i najmanji spoljašnji prostor može postati mali komad raja sa pravim dekoracijama. Vi ga samo trebate iskoristiti na svoj način i sigurno će postići svoj pun potencijal. Dopustite da vas nadahnemo da stvorite predivan otvoreni prostor sa novim idejama za vašu terasu odnosno balkon.ž

Organizujte i planirajte 

Prvi korak: organizujte i optimizujte svaki deo prostora koji imate na raspolaganju. Razmislite o neuobičajenim potezima i neka vam misli budu pozitivne: nemojte se opterećivati onim što nemate - samo na ono što imate. Kakav je vaš idealan scenario u ovoj scenografiji? Uključuje li ukusan ručak sa vašim najboljim prijateljem ili se "roštiljate" na suncu (uz adekvatan SPF, svakako)? Sanjate li o malom, urbanom vrtu gde možete uzgajati svoje sveže i ukusno povrće i mirođije? Usresredite se na jednu svrhu. Ako se nakon toga ispostavi da imate više prostora i za ostale aktivnosti - to je samo bonus!

Mali nameštaj sa puno funkcija

Istaknućemo odmah na početku: nabavite male komade nameštaja. Iznenadiće vas koliko toga možete dobiti sa malim nameštajem. Mali sto može poslužiti kao stočić za kafu i kao mesto za sedenje - gde možete ujedno i podići noge.
 


Voila: ne treba vam ležaljka. Nabavkom višefunkcionalnog nameštaja možete dobiti puno više opcija za vaš balkon ili terasu. Takođe razmislite o odabiru sklopivog nameštaja i onog koji ima deo za odlaganje. Koristite svetle boje i razmislite o tome da okačite i moderno ogledalo. Ono čini svaki prostor - čak i na otvorenom - većim i prostranijim.

Dignite pogled

Kad vam ponestane prostora na podu, podignite pogled. Zidovi su često neiskorišćeni, a ako pronađete način da iskoristite vertikalnu dimenziju vašeg balkona ili terase, možete povećati prostor. Iskoristite zidove za odlaganje, dekoraciju ili osvetljenje.

Stavite duguljaste saksije za cveće i viseće korpe. Postavite zidne police gde ćete držati saksije za cveće, časopise ili šoljice za kafu.

Fenjeri i solarna rasveta

Na malom balkonu ili terasi izbegavajte jako osvetljenje, te umesto toga koristite fenjere ili solarnu rasvetu koji će dati topao i harmoničan ton.

Sveće su takođe jedan od elemenata kojima možete ulepšati vaš eksterijer. 
 

Saznajte više

Osvežite svoj dom i baštu veštačkim biljkama

Vodič: Izbor baštenskih saksija

3 stvari koje treba imati na umu pri kupovini novog baštenskog nameštaja

Kako izabrati savršenu baštensku lounge garnituru