Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna
Crni drveni baštenski sto i 4 baštenske stolice na terasi

Kako izabrati odgovarajući baštenski sto

U srcu mnogih prostora na otvorenom, od bašta do terasa i balkona u našim domovima, je baštenski sto – mesto gde se okupljamo sa voljenima da uživamo u obrocima, osvežavajućim napicima i druženju jedni sa drugima u prirodi i na otvorenom. Bez obzira da li volite da organizujete živahna porodična okupljanja, intimne večere ili jednostavno volite da se opustite uz omiljenu jutarnju kafu, baštenski sto služi kao središnji deo koji zaista postavlja scenu za vaše uživanje na otvorenom.

Kupovina baštenskog stola, koji će odgovarati vašim potrebama i potrebama vaše porodice, i nije tako laka . Sa mnogo dostupnih opcija, može biti teško doneti konačnu odluku. Ovim vodičem želimo da vam olakšamo proces izbora . Ovde ćete naučiti sve što treba da znate o baštenskim stolovima kako biste bili sigurni da birate pravi sto za vas.

  Kako izabrati odgovarajući baštenski sto?

  Kada je u pitanju izbor odgovarajućeg baštenskog stola, opcije su brojne, sa varijacijama u obliku, veličini, estetici, materijalima i potrebnom nivou održavanja, između ostalih faktora. Svaki sto nudi različite karakteristike i prednosti, što naglašava važnost razmatranja ključnih aspekata pre kupovine. U nastavku teksta saznaćete više o ovim glavnim karakteristikama, što će vam omogućiti da donesete najbolju moguću odluku.

  Kao što možete videti na gornjim slikama, baštenski stolovi mogu biti dosta različiti. Ovo su samo neki primeri opcija između kojih možete birati da biste dobili savršeni sto na otvorenom za svoj dom.

  1. Odgovarajuća veličina i praktičnost

  Prvi i možda najvažniji aspekt koji treba uzeti u obzir je odabir baštenskog stola odgovarajuće veličine. Možda ćete se zapitati: „Kako da izaberem baštenski sto prave veličine za moj balkon ili baštu?“ Od malih bistro stolova idealnih za udoban balkon do velikih baštenskih stolova koji se mogu proširiti za održavanje velikih okupljanja, postoji baštenski sto koji odgovara vašim potrebama. Međutim, da biste bili sigurni da su vaše potrebe zadovoljene, neophodno je utvrditi šta te potrebe zapravo uključuju.

  • Manji ili ograničen spoljni prostor
   Ako je vaš spoljni prostor ograničen i može da primi samo mali baštenski sto, ili ako jednostavno više volite manju opciju stola, jedan od naših mnogih bistro stolova sigurno će vam odlično odgovarati. Takođe možete da se odlučite za sklopivi sto kao što je INDHOLT koji se može pričvrstiti za balkonsku ogradu, pružajući fleksibilno rešenje koje se može odložiti kada se ne koristi.
  • Obezbedite odgovarajući prostor
   Pre nego što se odlučite za baštenski sto, uverite se da će oko stola biti dovoljno prostora za vas, vašu porodicu i vaše goste da se nesmetano krećete oko njega. Takođe, treba da obezbedite da ima dovoljno prostora za stolice tako da oni koji sede mogu lako da ustanu sa svojih sedišta.
  • Izaberite sto koji oodgovara vašim životnim navikama
   Da li volite da okupljate porodicu i prijatelje? Razmislite baštenskom stolu koji se može produžiti kao što je VATTRUP. Ovaj sto može poslužiti kao svakodnevni baštenski sto za vas i vašu porodicu, a kada se produži sa 2 dodatna krila može da ugosti i veći broj ljudi. Da li tražite sto koji ne zahteva posebno održavanje? Neka vam ova karakteristika baštenskih stolova bude jedna od glavnih kada odlučujete koji ćete sto kupiti.

  Za dodatne informacije o načinu izbora optimalne veličine stola, možete pogledati naš vodič za izbor trpezarijskog stola odgovarajuće veličine. Dok se vodič prvenstveno bavi trpezarijskim stolovima u zatvorenom prostoru, saveti su podjednako primenljivi i na naše baštenske stolove.

  2. Koji oblik izabrati?

  Drugi važan aspekt koji treba uzeti u obzir pri odabiru baštenskog stola je njegov oblik i uticaj koji oblik ima na prostor i funkcionalnost. Bilo da više volite kvadratni, pravougaoni ili okrugli baštenski sto, svaki oblik nudi svoj skup prednosti.

  • Kvadratni baštenski stolovi
   Kvadratni baštenski stolovi poput bistro stolova odlični su za balkone i udobne kutke. Oni su kompaktni i praktični i mogu se postaviti uza zid, štedeći dragoceni prostor. Zbog svoje veličine, generalno su lagani i lako prenosivi.
  • Pravougaoni baštenski stolovi
   Ako vam je potreban prostor za više gostiju, pravougaoni baštenski sto je uglavnom onaj sa najvećim brojem sedišta. Neki pravougaoni stolovi se mogu proširiti, dajući vam mogućnost da ugostite još više ljudi.
  • Okrugli baštenski stolovi
   Okrugli baštenski sto može biti odlično rešenje za manje prostore, jer omogućava više slobodnog kretanja oko stola. Sa okruglim stolovima, generalno takođe imate mogućnost da dodate stolicu ako je potrebno mesto više.

  Baš kao i pri odabiru veličine vašeg stola, možete saznati više o tome kako oblik stola utiče na kapacitet sedenja u našem vodiču za odabir prave veličine trpezarijskog stola.

  3. Lične preferencije i estetika

  Lične preferencije, posebno u pogledu izgleda novog baštenskog stola, igraju ključnu ulogu u vašem procesu donošenja odluka. Da li više volite tradicionalniji baštenski nameštaj napravljen od materijala kao što je tvrdo drvo, ili više volite savremenu, minimalističku atmosferu sa modernim materijalima kao što su metali i vlaknasti cement? Vaš novi baštenski sto bi idealno trebalo da se uklopi sa vašim postojećim baštenskim nameštajem i celokupnom atmosferom vašeg spoljašnjeg prostora.

  Estetski izbori se često mogu preplitati sa praktičnim razmatranjima, poboljšavajući i vizuelnu privlačnost i funkcionalnost vašeg spoljašnjeg prostora. Na primer, odabir baštenskog stola sa kvadratnom metalnom bazom umesto tradicionalnih nogu ne samo da uvodi elegantan, lagan izgled, već i obezbeđuje stabilnu osnovu sa više prostora za sedenje na svakom kraju stola. Veliki deo estetike baštenskog stola usko je povezan sa materijalima od kojih je napravljen, što se dalje razrađuje u nastavku teksta.

  Baštenski stolovi i stolice mogu biti prilično različiti u polju oblika, stila i materijala od kojih su napravljeni. Bistro sto RADSTRUP je napravljen od kaljenog stakla i čelika, a stolica NABBEN od plastike, dok su baštenski sto FEDDET i baštenske stolice EGELUND u potpunosti napravljene od punog drveta eukaliptusa.

  4. Koji je najbolji materijal za baštenski sto? 

  Izbor pravog ili najboljeg materijala za vaš baštenski sto je subjektivna stvar bez konačnog odgovora; u potpunosti zavisi od vaših potreba i preferencija. Izbor materijala utiče na različite faktore, pre svega na estetiku i potreban nivo održavanja.

  Na primer, mogao bi da vas privuče prirodan izgled drveta. Da li biste izabrali jedan od popularnih materijala- tvrdo drvo poput eukaliptusa, bagrema ili tikovine, uprkos redovnom održavanju koje im može biti potrebno? Ili biste se umesto toga odlučili za veštačko drvo ili kompozitno drvo za opciju bez održavanja? Odluka je na vama, uzimajući u obzir i estetsku privlačnost i implikacije održavanja o kojima će odlučiti vaš izbor.

  Svaka vrsta materijala ima nekoliko prednosti, a više o materijalima određenog baštenskog stola možete saznati u informacijama o proizvodima u našoj online prodavnici. Ako ste zainteresovani, naš sveobuhvatni vodič za različite materijale baštenskog nameštaja pruža mnogo više informacija o različitim materijalima koji se obično koriste u baštenskom nameštaju, uključujući baštenske stolove.

  Materijal koji izaberete za baštenski nameštaj može da napravi veliku razliku i u estetici i u praktičnosti. Da li vam se više sviđa kompletan baštenski set napravljen od sintetičkog ratana koji ne zahteva održavanje ili možda baštenski sto sa pločom od vlaknastog cementa?

  Konačna odluka o kupovini

  Uz našu široku paletu baštenskih stolova, postoji širok spektar opcija među kojima možete birati. Pažljivo razmatrajući faktore navedene u ovom vodiču, bićete dobro opremljeni da donesete informisanu odluku i izaberete savršen baštenski sto prilagođen vašim specifičnim potrebama i željama.

  Ako postoje neke stvari u koje niste sigurni i o kojima biste želeli više informacija, ili ako imate bilo kakva pitanja, uvek ste dobrodošli da posetite lokalnu JYSK prodavnicu i pitate naše prodavce.

  Baštenske garniture sa stolom i stolicama

  Većina našeg baštenskog nameštaja je takođe dostupna u obliku baštenskih garnitura koje uključuju baštenski sto i 4 baštenske stolice gde se sto i stolica savršeno uklapaju. Ovi setovi su dostupni po nižoj, pristupačnijoj ceni u poređenju sa tim da kupujete svaki komad nameštaja posebno.

  Pogledajte odabrane setove baštenskih stolova u nastavku ili istražite naš kompletan asortiman baštenskih stolova.

  Saznajte više

  Vodič: Kako da izaberete odgovarajući suncobran

  Vodič: Kako da izaberete odgovarajući suncobran

  Vodič: Kako da izaberete sanduk za jastuke?

  Vodič: Kako da izaberete sanduk za jastuke?

  Kako izabrati baštensku lounge garnituru?

  Kako izabrati baštensku lounge garnituru?

  Vodič: Kako odabrati prave baštenske stolice

  Vodič: Kako odabrati prave baštenske stolice