Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna
Dve baštenske lounge garniture - jedna od ratana i jedna od metala i drveta

Kako izabrati baštensku lounge garnituru?

Kada završite sa večerom, a napolju je toplo veče, zašto ulaziti unutra ako želite da se još malo družite na terasi? Sa luksuznim baštenskim nameštajem kao što je lounge garnitura, možete još više iskoristiti vaš prostor na otvorenom u kasne letnje večeri. Međutim, može biti teško pronaći savršenu lounge garnituru koja vam odgovara: postoji bezbroj kombinacija stolova, lounge stolica i sofa. Pored toga, takođe morate razmišljati o kvalitetu i načinu održavanju. U ovom vodiču pomoći ćemo vam da lakše izaberete vašu lounge garnituru i naglasićemo na šta je potrebno da obratite pažnju.

Lounge granitura koja se sastoji od dvoseda, stola i 2 lounge stolice

Za šta možete koristiti baštenske lounge garniture?

Lounge garnitura se može koristiti i na terasi i u bašti. Daje posebnu, opuštajuću atmosferu vašem prostoru na otvorenom. To nije samo mesto za opuštanje i uživanje u tišini, već i mesto gde možete da provedete vreme sa prijateljima i porodicom. Lounge garnitura može biti mesto okupljanja u vašoj bašti. Možda mislite da lounge garnitura nije idealna za večeru na otvorenom, ali je ipak možete koristiti i za obedovanje jer mnoge lounge garniture uključuju sto podesiv po visini. 

Dakle, pre svega, zamislite kako, gde i kada ćete uživati u lounge garnituri, a zatim pogledajte različite opcije. Da li prvenstveno želite da je koristite ispod drveća u bašti gde možete da uživate u hladnom piću? Ili želite da je koristite kada okupljate prijatelje i porodicu? Ili možda kao ležaljke na terasi? Ili imate na umu druge scenarije? 

Lounge garniture za baštu - šta tražiti? 

Kada tražite novi baštenski nameštaj, izbora može biti ogroman. Preporučujemo vam da pogledate odnos između cene, funkcionalnosti i potreba sa vaše strane. Ako uporedite ove faktore, naći ćete najbolju lounge garnituru. U JYSKu nudimo lounge garniture koje odgovaraju svim budžetima i potrebama. Da bismo vam olakšali, odabrali smo četiri najvažnija faktora koje treba uzeti u obzir prilikom kupovine lounge garniture.

  1. Prostori  veličine

  Prva stvar koju treba da uzmete u obzir je veličina vašeg spoljašnjeg prostora. Da li imate balkon ili veliku terasu? 

  Za mali spoljni prostor, može biti problematično sa ugaonom sofom, ali set sa dve lounge stolice, stolom i eventualno dvosedom može biti dobra opcija. Možda će vam značiti da se nameštaj lako pomera ukoliko češće želite da menjate raspored. Pogledajte lounge baštenske garniture za manje terase:

  Ako je vaš prostor na otvorenom veći od male terase ili balkona, ali nije prevelik onda bi dobro rešenje moglo biti da kombinujete baštensku garnituru sa malom lounge garniturom, ili možda da izaberete naše lounge garniture srednje veličine, koje se sastoje od troseda, lounge stola i nekoliko lounge baštenskih stolica ili dve male baštenske stolice i stola:

  Ako nedostatak prostora nije problem, onda imate luksuz da birate slobodnije. Međutim, tada može biti problem "popuniti" sav prostor i dobiti skladan izgled vaše bašte. Dobar izbor je velika lounge garnitura sa ugaonom sofom:

  Ako imate vrlo specifičnu viziju za svoju baštu, takođe možete napravite sopstveni set od pojedinačnih komada lounge nameštaja kao što su baštenske lounge stolice i stolovi.

  Ili možete da postavite modularnu lounge garnituru prema vašim željama i potrebama. Saznajte više kako modularnu garnituru možete prilagoditi vašim potrebama.

  2. Materijali i održavanje 

  Za mnoge ljude, baštenske lounge garniture koje ne zahtevaju posebno održavanje su idealne, posebno za one koji leto povezuju sa dugim, opuštajućim danima – a ne vole da troše vreme na održavanje svoje baštenske lounge garniture. 

  Većina lounge garnitura ima okvir od veštačkog drveta, tvrdog drveta, ratana ili metala kao što je aluminijum, materijali koji gotovo ne zahtevaju održavanje i otporni su na vremenske uslove, lako se čiste sapunom i vodom. Saznajte više o različitim materijalima baštenskog nameštaja u našem sveobuhvatnom vodiču ili nastavite da čitate ovaj tekst u kome ćemo dati kratak pregled. 

  Baštenske lounge garniture od metala, veštačkog drveta i tvrdog drveta 

  Lounge garniture od drveta ili metala često imaju veoma moderan i jednostavan izgled. Stil koji se odlično slaže sa mnogim domovima. Imajte na umu, međutim, da različite vrste drveta imaju različite potrebe za održavanjem. Najidealnija vrsta tvrdog drveta za spoljašnju upotrebu je tikovina. Snažna je, izdržljiva i može izdržati i kišu i sunce zbog visokog sadržaja prirodnog ulja. Bez obzira da li se odlučite da je nauljite ili ne, ona će dugo zadržati lep izgled. 

  Nasuprot tome, metal poput aluminijuma ili pocinkovanog čelika zadržava svoj bezvremenski izgled iz godine u godinu. Oni su jaki, mogu da izdrže habanje tokom dužeg vremenskog perioda i lako se održavaju jednostavnim brisanjem vlažnom krpom.

  Baštenska lounge garnitura od metala i drveta

  Baštenske lounge garniture od ratana 

  Lounge garniture od ratana dostupne su u različitim bojama - uključujući crnu, sivu i natur, kao i u raznim oblicima od pruća. I boje i sastav garniture utiču na ukupni izgled. Lounge garniture od ratana su i za romantične i nostalgične među nama. Poliratan, veštačka verzija, otporan je na vremenske uslove i lagan, što vam omogućava da sa lakoćom pomerate svoju lounge garnituru.

  Različite vrste jastuka 

  Jastuci za lounge garnituru dolaze u različitim bojama i različitog su kvaliteta. Možete ih koristiti da podesite dubinu sedišta lounge garniture kao i da ulepšate svoju terasu.

  Neki jastuci nisu otporni na vodu ili vlagu i moraju biti zaštićeni od pljuskova i odlagani u zatvoren prostor tokom zime. Drugi su od materijala koji se brzo suši, što vam omogućava da ih ostavite na kiši na kraće periode. Suše se za nekoliko sati u zavisnosti od vetra i temperature. Konačno, tu su i lounge garniture za sve vremenske prilike sa jastucima dizajniranim da izdrže različite vremenske uslove. Ne moraju se skladištiti, čak ni tokom zime.

  3. Dizajn 

  Udobnost je važna, ali izgled ne zaostaje! Zaista verujemo da vaš baštenski nameštaj treba da bude produžetak vašeg doma. U dnevnom boravku imamo udobne sofe i garniture, pa zašto ovaj luksuz ne bismo imali i na otvorenom. 

  Stil je stvar materijala, oblika, boja, sitnih detalja kao i vaših ličnih preferencija. Ako više volite vintage izgled, UGILT kolekcija bi mogla biti odličan izbor. Ako volite savremeniji dizajn, pogledajte našu VONGE kolekciju. Sigurno ćete pronaći lounge garnituru koja odgovara vašem ukusu.

  Stil i udobnost su individualni. Ako ste u nedoumici oko toga koji stil lounge garniture da izaberete, pronađite inspiraciju u svom dnevnom boravku. 

  4. Praktičnost 

  Ne zaboravite one male detalje koji vam mogu olakšati život. Ako postoji potreba za čestim premaštanjem vaše lounge garniture birajte lagane materijale. Ako je vaša lounge garnitura i za ručavanje i za opuštanje, uverite se da je sto podesiv po visini. A ako želite brz i jednostavan način za odlaganje jastuka ili dečijih igračaka pronađite lounge garnituru sa mestom za odlaganje.

  Pri odabiri baštenske lounge garniture potrebno je da uzmete u obzir prostor sa kojim raspolažete, materijale i dizajn, ali kada donesete finalnu odluku ostaje vam samo da uživate na otvorenom u svojoj novoj lounge garnituri.

  Saznajte više

  Vodič: Kako da izaberete odgovarajući suncobran

  Vodič: Kako da izaberete odgovarajući suncobran

  Vodič: Kako da izaberete sanduk za jastuke?

  Vodič: Kako da izaberete sanduk za jastuke?

  Vodič: Kako odabrati prave baštenske stolice

  Vodič: Kako odabrati prave baštenske stolice

  Vodič za različite postavke modularne garniture

  Vodič za različite postavke modularne garniture