Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna
Sanduk za skladištenje baštenskih jastuka na terasi

Vodič: Kako da izaberete sanduk za jastuke?

Gde držite baštenske jastuke, fenjere i baštenske igračke kada ih ne koristite? Sanduk za odlaganje jastuka je odlično rešenje za spoljno odlaganje. Pomaže vam da vaš spoljni prostor održavate urednim i dobro organizovanim, omogućava vam lako odlaganje baštenskih jastuka kada nisu u upotrebi. Kada imate sanduk za spoljno odlaganje nema potrebe da pronalazite dodatni prostor unutar svog doma da odložite baštenske stvari koje trenutno ne koristite. Neki modeli mogu da zaštite vaše stvari i u slučaju pljuskova ili tokom zime. U isto vreme, sanduk za skladištenje jastuka zauzima manje prostora od dodatne baštenske kućice. Ali kako odabrati pravi? Postoji nekoliko stvari koje treba da uzmete u obzir: 

  • Sa kolikim prostorom raspolažete i gde biste stavili sanduk na vašoj terasi/balkonu? 
  • Šta ćete skladištiti i koja je veličina odgovarajuća? 
  • Da li planirate da često pomerate sanduk za odlaganje jastuka? 
  • Kakav je vaš stil i koji sanduk za odlaganje jastuka bi se uklopio sa već postojećim baštenskim nameštajem? 
  • Da li će sanduk za odlaganje jastuka biti zaštićen od kiše i hladnoće ili treba da bude vodootporan i otporan na smrzavanje?

Sanduk za odlaganje jastuka za male terase i balkone 

Manji prostori zahtevaju manji nameštaj, a ponekad i da dodatno razmislite o svojim odlukama. Počnite tako što ćete izmeriti prostor koji želite da posvetite sanduku za odlaganje jastuka. Dok su mnogi sanduci namenjene velikim terasama, postoje i druge male i praktične alternative. Ako imate mali balkon ili terasu, ili ako želite da posvetite ograničen prostor sanduku za odlaganje jastuka, kompaktni HALKEVAD je upola manji od većine drugih sanduka i može biti dobro rešenje.

Ako imate ograničen prostor na terasi ili balkonu, uvek je dobra ideja da pronađete višenamenski nameštaj. Neke kutije za odlaganje jastuka su konstruisane da mogu da nose težinu jedne ili više osoba tako da mogu da posluže i kao klupa. To je slučaj sa SVENDBORG sandukom za odlaganje. Ručke olakšavaju pomeranje sanduka tamo gde vam odgovara kada su potrebna dodatna mesta za goste.

KARLBY je više klupa za odlaganje na otvorenom nego sanduk za jastuke. U njoj možete držati svoje baštenske jastuke, ali je takođe koristiti i za sedenje. Dolazi sa jastukom na vrhu za bolju udobnost. KARLBY ima FSC™ sertifikat (FSCTM N001715) i dobar je izbor ako volite topao izgled drveta i brinete o prirodi.

Takođe pogledajte naš vodič za izbor baštenskog suncobrana 

Prostran veliki sanduk za spoljno odlaganje 

Kada imate veliki balkon ili dvorište sa baštenskim garniturama i nameštajem obično je potrebno da pronađete mesto za odlaganje nekoliko jastuka i ćebadi. Ako vam je potreban veći prostor gde ćete pored jastuka, fenjera i drugih sitnica moći da odložite i baštenski alat, potražite naše sanduke za odlaganje sa zapreminom od 700+ litara. 

STAVERN može biti dobro rešenje. Ima hidraulički poklopac tako da se lagano otvara i zatvara.

Sanduci za odlaganje koji se lako pomeraju

Da li vam znači da sanduk možete lako da pomerate gde vam više odgovara? U tom slučaju, sanduk za odlaganje jastuka sa ručkom će vam olakšati život. BISNAP je mala, lagana kutija za odlaganje jastuka koja se lako može pomerati. Napravljen je od plastike sa UV zaštitom i otporan je na mraz i vodu.

YDERUP sanduk je malo veći od BISNAP sanduka i ima više prostora za odlaganje. Takođe je malo i teži, ali je opremljen točkićima kako bi bilo lakše pomerati ga. Dostupan je u natur ili crnoj boji i lako će se uklopiti u vaš već postojeći baštenski nameštaj.

Stil koji volite 

Ratan, drvo i plastika su uobičajeni materijali od kojih su napravljeni sanduci za spoljno odlaganje, i svaki ima svoje prednosti i karakteristike. Boja delimično zavisi od materijala koji odaberete, i za svaki je potrebno različito održavanje. 

Možete odabrati ili sanduk za odlaganje jastuka koji ne privlači previše pažnje, ili onaj koji se neprimetno uklapa sa vašim drugim baštenskim nameštajem. Neki su čak i deo iste kolekcije kao što je TAMBOHUSE. TAMBOHUSE sanduk za odlaganje jastuka odgovara TAMBOHUSE lounge baštenskoj garnituri i dostupan je u sivoj i natur boji tako da ga lako možete uklopiti sa baštenskom garniturom.

Zaštitite svoje baštenske jastuke 

Ako će vaš novi sanduk za spoljno odlaganje jastuka biti smeštem tamo gde će biti izložen suncu ili kiši, trebalo bi da potražite sanduk od materijala sa UV zaštitom i/ili onaj sanduk koji je vodootporan. UV zaštita pomaže u sprečavanju da boja izbledi, a vodootpornost sanduka održava vaše stvari suvim.

Imajte na umu da se tkanina na vašim baštenskim jastucima može oštetiti pri vrlo hladnom vremenu (smenjivanje zamrzavanja i odmrzavanja). Ako vaš sanduk za odlaganje treba da stoji na mestu gde nije zaštićen od veoma hladnog vremena, trebalo bi da potražite onaj koji je otporan na smrzavanje.

Izbor odgovarajućeg sanduka za odlaganje treba da izbalansira funkcionalnost, stil i izdržljivost. Treba da bude dovoljno prostran da bi u njega stalo sve što je neophodno i da osigura da vaši baštenski jastuci ostanu zaštićeni u svim godišnjim dobima.

Saznajte više

Vodič: Kako da izaberete odgovarajući suncobran

Vodič: Kako da izaberete odgovarajući suncobran

Kako izabrati baštensku lounge garnituru?

Kako izabrati baštensku lounge garnituru?

Vodič: Kako odabrati prave baštenske stolice

Vodič: Kako odabrati prave baštenske stolice

Vodič za različite postavke modularne garniture

Vodič za različite postavke modularne garniture