Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Besplatna dostava za online kupovine u vrednosti od 25.000 rsd ili više. 

MOJ PUT U JYSK-u: Danijel Jovanović

Datum:

Kategorija: Priče iz JYSK-a

Verujte u sebe. Svakog dana radite na sebi i uspeh neće izostati!

U JYSKu verujemo da uspešnu kompaniju čine ljudi, te nam je od izuzetne važnosti lični i profesionalni razvoj svih naših zaposlenih. Jedan od naših slogana glasi: ”Donesi posvećenost, čekaju te mogućnosti!” koji na pravi način govori da uz posvećenost, veliku želju, trud i rad svaki cilj je dostižan. O tome govori i priča u nastavku o napredovanju i razvoju kolege Danijela Jovanovića, našeg internog revizora u Srbiji.

Danijel je zaposlen u JYSKu već pet godina i svoju karijeru u JYSKu počeo je kao menadžer prodavnice (Store Manager) u Kruševcu. Danijel je tokom godina napravio sjajan tim sa kojim je ostvario odlične rezultate. Kao njegov dodatan talenat pokazalo se i prenošenje znanja, pa je često držao obuke za nove kolege.

U nastavku teksta saznajte kako je Danijel izgradio karijeru u JYSKu i kako se odlučio na ovaj izazov!

Kako si dobio posao u JYSKu i kako je izgledalo tvoje radno mesto kao menadžera prodavnice? 

Za posao u JYSKu saznao sam preko konkursa i odlučio da se prijavim za mesto Store Manager-a, jer sam već imao dosta iskustva na sličnim pozicijama. Na razgovoru za posao video sam da je to pozicija koja je dosta zahtevna i želeo sam da prihvatim taj izazov. Počeo sam da radim kada je i otvorena prodavnica u Kruševcu, u januaru 2014. i već na samom početku video sam da je taj posao vredan truda. Trudio sam se da svo svoje znanje koje sam sticao kroz obuke i treninge prenesem mojim kolegama. Njihov uspeh, razvoj i timski rad su mi bili na prvom mestu, jer je to temelj uspeha svake uspešne organizacije.

Kako se tvoj posao kao menadžera prodavnice tokom ovih pet godina menjao? 

Svaki radni dan se razlikovao od prethodnog, zbog dinamike posla i zadataka koji su morali da se završe. Ne mogu reći da sam imao tipičan radni dan, jer u današnje vreme to zvuči suviše dobro da bi bilo istinito. Ono što je kod mene činilo dobar dan jeste onaj u kome sam imao osećaj da je ono što radim dalo doprinos poslovanju prodavnice koju sam vodio u Kruševcu i da je dovelo do razvoja pojedinaca, odnosno celog mog tima. Cilj mi je bio da usavršim i razvijem celu ekipu. Nekada je to bio sastanak sa kolegama, a nekada je to mnoštvo malih stvari ili „običnih“ pitanja postavljenih u pravom trenutku koja prave velike pomake u radu i razvoju.

 


 

Kada si znao da si spreman za »idući korak«?  

U mom timu se živelo i disalo za koncept timskog rada, gde su odnosi među kolegama bili otvoreni i konstruktivni i gde je bila visoka posvećenost svih zaposlenih u ostvarivanju ciljeva. Za idući korak sam bio spreman kada je postalo jasno da je moj tim samostalan, visoko obučen i da mogu funkcionisati bez mene.

Kao interni revizor posao ti je da osiguraš da se sva pravila i procedure u svakoj našoj prodavnici ispoštuju. Kako planiraš to da postigneš?

Svaka uspešna kompanija kao i JYSK ima svoja jasno definisana pravila i procudere, koja se moraju poštovati. To planiram da postignem primenom „alata“ koji su mi dostupni. Isto tako dobar revizor je onaj koji je spreman da pomogne kolegama savetima, prenošenjem znanja, obukama, treninzima, motivacijom i ujedno da sagleda i razume širu sliku kako bi pomogao timu i kompaniji da zajedničkim snagama dođemo do cilja.

Trenutno si na uvodnom programu za poziciju internog revizora. Šta ti se u ovom poslu najviše sviđa, a šta misliš da će ti predstavljati najveći izazov? 

Nova iskustva, svakodnevna prilika za učenje, napredovanje i razvoj, upoznavanje novih kolega iz različitih gradova, putovanja. Pre svega bih izdvojio fenomenalnu radnu atmosferu, kolege koji su puni pozitivne energije i mentori koji su spremni da pomognu u bilo kom trenutku i nesebično podele svoje znanje. Sviđa mi se organizovanost i planiranje gde svoju pažnju i energiju mogu da usmerim na vrlo bitne stvari koje imaju uticaja na čitavu organizaciju.

Verujem da su ispred mene mnogi izazovi, zadaci, usponi i padovi – ali želja za radom, usavršavanjem i napretkom je ono što me vodi da svakog dana budem sve bolji. 

Šta bi poručio svim našim potencijalima u kompaniji koji još nisu došli do svoje prilike?

Nemojte da govorite da je „nebo granica“ kada otisci nogu postoje i na Mesecu. Verujte u sebe. Svakog dana radite na sebi i uspeh neće izostati.