Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna
Majka rastvara zelene zavese za zamračivanje u sobi sina tinejdžera

Zavese za zamračivanje - odlično rešenje za vaš dom

Sunce koje sija kroz vaše prozore, osvetljavajući vaš dom, značajno podiže i vaše raspoloženje. Uostalom, leto je mnogima omiljeno godišnje doba, a tome značajno doprinose velike količine sunčeve svetlosti. Međutim, ako želite malo duže da odspavate ili da se udobno smestite sa svojom porodicom i gledate film, dnevna svetlost može biti poprilična smetnja. Srećom, postoje načini da to blokirate i nastavite sa svojim danom čak i kada jarko dnevno svetlo nije idealno za ono što ste imali u planu.

Šta su zavese za zamračivanje?

"Zavese za zamračivanje" je zajednički naziv za zavese i druge proizvode za vaše prozore koji učinkovito blokiraju dnevnu svetlost i druge tipove rasvete - kao što su ulična rasveta, vozila ili tzv. "svetlosno zagađenje" – kako bi vaša spavaća, dnevna ili bilo koja druga soba postala potpuno mračna.

Zašto baš zavese za zamračivanje?

Brojne su prednosti kupovine zavese za zamračivanje za vaš dom. Osim što se radi o veoma popularnom proizvodu prilikom opremanja doma, nekima je čak i obavezan. Prednosti zavesa za zamračivanje uključuju:

  • Blokiranje dnevne svetlosti
    Zamračivanje prozora sprečava ulazak svetlosti u vašu spavaću sobu, omogućavajući vam da se odmorite, a da vas prilikom toga svetlost ne ometa. Ovo je veoma korisno ukoliko ste tip osobe kojoj je teško da spava u prostoriji koja nije potpuno mračna. Zavese za zamračivanje spavaće sobe su idealne za ovakve situacije, posebno ako živite na višim geografskim širinama, gde sunce jedva zalazi kada je leto u punom jeku.
  • Blokiranje manjih izvora svetla
    Ulična rasveta, svetla iz saobraćaja i svetlosno zagađenje osvetljavaju noć u većini naseljenih područja. Iako su pojedinačno prilično beznačajni, ovi manji izvori svetlosti zajedno mogu postati velika smetnja za mnoge kada pokušavaju zaspati. Zbog toga je njihovo blokiranje još i važnije.
  • Sprečavanje odsjaja ekrana
    Odsjaj nastaje kada se svetlost reflektuje na TV ekran ili monitor kompjutera, što nam otežava da vidimo šta se na njima dešava. Zbog sposobnosti da blokiraju svetlost, zavese za zamračivanje će rešiti ovaj problem. Iz ovog je razloga zamračivanje prozora korisno ne samo za spavaće sobe, već i za dnevne sobe, kancelarije i dečje sobe – u suštini, za svaku prostoriju u kojoj bi odsjaj na ekranu mogao biti problem.
Tamna zavesa za zamračivanje na velikim prozorima u dnevnoj sobi sa sofom i stočićem

Vrste proizvoda za zamračivanje za spavaću, dnevnu i radnu sobu

Postoje mnogi proizvodi za zamračivanje prostora. Neki u potpunosti zamrače prostoriju, dok je drugi samo zatamne ili samo lagano priguše svetlo. To znači da ćete sigurno pronaći savršeno rešenje za svoje potrebe i želje.  

Zavese za zamračivanje

Gotove zavese su klasično rešenje i za mnoge ljude prvi izbor. Osim svoje primarne funkcije, služe i kao dekorativni elementi koji mogu ulepšati izgled vašeg doma.

Roletne za zamračivanje

Roletne su idealno rešenje za blokiranje ili prigušivanje svetla. Odlično se uklapaju kada su u pitanju prozori u manjim prostorima, krovni prozori kao i drugi tipovi ugaonih prozora.

Duo roletne

Duo roletne su veoma fleksibilne i lako podesive, što vam omogućava da kontrolišete koliko svetla želite da pustite u prostoriju, a koliko da blokirate. Sa svojim minimalističkim, elegantnim izgledom, odlično se uklapaju u svaki dom, posebno u prostorije u kojima se okupljaju porodica i prijatelji.

Saznajte više

U centru pažnje: MARKSKEL kolekcija nameštaja za odlaganje

U centru pažnje: MARKSKEL kolekcija nameštaja za odlaganje

Ulepšajte svoj dom nameštajem od ratana

Ulepšajte svoj dom nameštajem od ratana

U centru pažnje: LYNGVIG kolekcija

U centru pažnje: LYNGVIG kolekcija

Vodič: Kako izabrati tepih?

Vodič: Kako izabrati tepih?