Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Besplatna dostava za online kupovine u vrednosti od 25.000 rsd ili više. 

Dnevna soba sa ugaonom garniturom i bež foteljom

Kako izabrati pravu fotelju

Biranje fotelje nije najlakši zadatak jer postoji veliki izbor modela koji se razlikuju dizajnom, cenom i materijalom. Fotelja može biti odličan komad nameštaja koji će se istaknuti u enterijeru, ali ako pogrešite u odabiru, lako može i narušiti izgled prostora.

Razmislite o sledećem: Da li kupujete fotelju zbog njene praktičnosti? Želite da je multifunkcionalna? Koji materijal preferirate? U nastavku vam donosimo nekoliko saveta na koje trebate obratiti pažnju pre nego što krenete u kupovinu.
 

Odaberite fotelju koja će se uklopiti u ostatak enterijera

Fotelja treba da se svojim dizajnom i bojom uklopi u ostatak enterijera, ali vremena kada je fotelja morala da bude u setu sa garniturom za sedenje su iza nas. Puno je zanimljivije kombinovati različite stilove koji će zajedno biti povezani u jedinstvenu celinu. Naravno, šarena fotelja u prostoru gde su dominantne neutralne boje neće se najbolje uklopiti, ali fotelja neke druge nijanse može biti odličan izbor. Treba pripaziti i na materijale od kojih je nameštaj napravljen. Na primer, ukoliko ste u potrazi za foteljom sa drvenim nogama kao što je stolica za ljuljanje, važno je obratiti pažnju na tip drveta koji ste izabrali za ostatak nameštaja u enterijeru kao što je stočić za kafu ili polica za knjige. 

Fotelja sa visokim ili niskim naslonom?

Jedna od bitnih stavki prilikom odabira fotelje jeste njena udobnost. Odabir fotelje sa visokim naslonom odličan je izbor ako želite biti u relativno uspravnom položaju dok sedite ili želite da vas fotelja u potpunosti obgrli. Ovaj tip fotelje najbolje će vam odgovarati ukoliko u njoj planirate da čitate ili radite na laptopu, istovremeno ne naprežući leđne mišiće. Visoki naslon fotelje prilikom sedenja pružiće oslonac leđima, pa će vam sedenje u takvoj fotelji biti veoma udobno i opuštajuće. Što se tiče trendova, primetno je da je da su u poslednje vreme sve popularniji izbor stolice za ljuljanje koje zbog svoje udobnosti brzo opuštaju nakon napornog dana i vraćaju u dane bezbrižnog detinjstva.

Pripazite na veličinu prostora u kom će biti fotelja

Pre nego što se upustite u kupovinu, razmislite u koju svrhu ćete koristiti fotelju. Da li ćete fotelju koristiti kao dodatak već postojećoj garnituri za sedenje? Ili je želite izdvojiti u prostoru? Fotelja uz dodatak stočića za kafu i par ukrasnih jastuka postaće idealan kutak za opuštanje u vašem domu. Bilo da vam treba velika ili mala fotelje, od velike važnosti biće i prostor u kom planirate da je smestite. Ako fotelju stavljate pored garniture, vrlo verovatno će vam trebati manja garnitura. Razlog zbog kog su male fotelje dobar izbor, jeste što su lagane i ne zauzimaju puno prostora, a pretežno su jednostavnih linija, za razliku od velikih multifunkcionalnih fotelja poput masažne fotelje koja je velika i teška, te zauzima puno prostora. Fotelja sa naslonima za ruke je udobnija od one bez, ali moraćete uzeti u obzir da je takva fotelja i šira, pa će zahtevati i više prostora.

Tamno siva fotelja pored belih polica za knjige
Fotelja UDSBJERG siva tkanina/hrast
11500,- din/kom
14999,- /kom
UŠTEDA 23%

Da li je fotelja od tkanine pravi izbor?

Mnoge moderne fotelje izrađene su od različitih vrsta tkanina pa je lako pronaći fotelju od mekanih materijala koja je dostupna u različitim bojama i uzorcima. Pre same kupovine razmislite ko će u vašem domu najviše koristiti fotelju? Za porodice sa decom važno je obratiti pažnju na materijal od kog je fotelja izrađena, kako bi i pored nestašnih mališana fotelja ostala uredna. Kada razmišljate o boji fotelje, imajte na umu da će modeli tamnijih nijansi, ukoliko budu izloženi direktno suncu, vremenom izbledeti. Druga varijanta jesu potpuno bele i nežne nijanse fotelja od tkanina, koje će se odlično uklopiti uz minimalistički enterijer. No, budite oprezni pri odabiru ovih modela, jer su svetle nijanse podložne mrljama, pa potražite fotelju sa odvajajućom navlakom koju možete lako oprati. Jedan od saveta jesu i nijanse poput sive, koje su veoma poželjne obzirom da se na njima manje vidi prašina i mrlje.

Kožne fotelje

Fotelje od prave ili veštačke kože veoma su popularne jer ih je jednostavno održavati, ali je i njihova cena puno viša. Masažne fotelje uglavnom su napravljene od kože jer je koža izdržljiv i dugotrajan materijal, te ukoliko vam se dogodi da nešto prolijete po fotelji, potrebna vam je samo vlažna krpa i vaša će fotelja biti očišćena.

Za razliku od prave kože, fotelje od veštačke kože ipak nisu toliko izdržljive, te su primetne razlike. Prilikom čišćenja nikako se ne smeju koristiti hemikalije i deterdženti jer može doći do oštećenja, a kada želite da je očistite koristite samo vlažne maramice.

Crna kožna fotelje pored drvene komode
Fotelja sa tabureom TANKEDAL crna vešt. koža
25000,- din/kom
32999,- /kom
UŠTEDA 24%
Novo

Ako još uvek niste sigurni koju fotelju da izaberete, ne žurite sa kupovinom već uzmite vremena da pronađete idealno rešenje za vas. 

Saznajte više

Promenite svoj dom pomoću zavesa

7 stručnih saveta za kvalitetniji vazduh u sobi

Zavese vam mogu pomoći u zaštiti od buke, toplote i hladnoće

Istaknute lampe novog asortimana