Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Besplatna dostava na JYSK.rs prilikom online kupovine u vrednosti od 25.000 rsd i više.

Veštačko cveće u vazi pored veštačke biljke na polici

Saveti kako dekorisati dom veštačkim biljkama i cvećem

Datum:

Kategorija: Inspiracija, Razno

TAGOVI: veštačko cveće, dekoracije, uredjenje doma

Nekada je bilo popularno korišćenje veštačkih biljaka i cveća za dekoraciju doma, dok je danas trend imati pravu malu baštu u kući, bilo to cveće veštačko ili ne. Postoji puno vrsta, veličina i boja prilikom odabira biljaka i cveća koje će odgovarati baš vašem domu.

U ovom blogu, pokazaćemo vam kako da veštačkom cveću podarite svež izgled.

Zašto odabrati veštačko umesto pravog cveća?

Ako ste i vi jedni od onih koji zaboravljaju da zaliju cveće, veštačko cveće je pravo rešenje za vas. Veštačke biljke i cveće su dogotrajna dekoracija, ne zahtevaju puno pažnje i brige, a donose svež i prijatan izgled prostorije.  

Iako veštačko cveće nije isto kao i pravo, imaju istu svrhu. Veštačko cveće i biljke mogu poslužiti kao produžetak spoljašnjeg okruženja donetog u zatvoreni prostor. Kada se sezona promeni, menja se i izgled pravih biljaka i cveća. Sa veštačkom verzijom istih, izbegavate da vam se to dogodi. Možete održavati sezonu koja se vama sviđa, jer veštačko cveće ne menja svoj izgled.

Moguće je pronaći vrlo 'uverljive' veštačke biljke, odnosno one koje je teško razlikovati od pravih. Pravo cveće i biljke su uglavnom skuplje i zahtevaju puno pažnje.

Primer dnevnog boravka sa veštačkom biljkom koja visi sa zidne police


Očekivani ili neočekivani gosti? Održavajte svoj dom reprezentativnim 

Stresirate li se ikada oko uređenja doma kada očekujete goste? Ako nemate vremena za uređenje dnevnog boravka ili ste jednostavno bez inspiracije i kreativnosti, veštačko cveće i biljke su uvek jednostavan i dobar izbor. Ovakva dekoracija može trajati danima, nedeljama ili mesecima, a svejedno izgleda sveže i novo.

Vaza sa veštačkim cvećem za dekoraciju dnevnog boravka

 


Koristite različite boje prilikom odabira svog veštačkog cveća. Kombinujte razne boje saksija za cveće sa zelenim veštačkim biljkama, kako biste postigli kontrast koji će mamiti pažnju svih gostiju koji dođu u vaš dom. Takođe, možete napraviti svoj buket od različitih veštačkih biljaka i cveća prema vašem ukusu. Vremenom ćete naučiti kako da redizajnirate svoj buket, sklanjanjem i dodavanjem nekoliko biljaka kako bi dobio potpuno novi izgled. 

Dekoracija dnevnog boravka sa veštačkom biljkom i različitom rasvetom

 

Jedna biljka - puno svrha

Još jedna prednost veštačkih biljaka je ta što ih možete sklanjati i stavljati kako god to vama odgovara, jer nisu vezane za količinu svetlosti ili temparaturu kada birate savršeno mesto za njih. Sa veštačkim biljkama i cvećem imaćete svež izgled kroz čitavu godinu.

Veštačka biljka kao primer dekorisanja dnevnog boravka

 

Mix & match

Zaključak svega je da su veštačke biljke i cveće savršene za sve one kojima nedostaje vremena, inspiracije i kreativnosti za prave biljke. Možete kombinovati različite boje i veličine i takođe ih možete premeštati kada god poželite. Nema pravila kada je u pitanju uređenje vašeg doma.

Veštačko cveće u saksiji pored različite dekoracije u dnevnom boravku

 

Koristite li vi veštačko cveće i biljke? Podelite svoje savete sa nama u kometarima.