Privatnost korisnika i poverljivost podataka u JYSKu

U JYSK kompaniji usklađeni smo sa svim tačkama Zakona o zaštiti potrošača u Srbiji (Sl.Glasnik RS br. 62/2014 i 6/2016). Takođe, poštujemo i odredbe Zakona o zaštiti ličnih podataka (Sl. Glasnik RS, BR. 97/2008, 104/2009 – dr. zakon, 68/2012 – odluka US i 107/2012).

Vaše je plaćanje dovršeno je sigurnom i šifriranom vezom, koja osigurava da informacijama o plaćanju ne može pristupiti druga osoba. (Više o tome saznajte u delu o plaćanju).

Mi beležimo IP-adresu sa koje kupujete, te se ovaj podatak može koristiti u slučaju istrage jer svaki pokušaj prevare prijavljujemo policiji. Mi ćemo pružiti podatke korisničkih računa i druge lične podatke, ako je to nužno zbog važećih zakona te radi sprečavanja krađe i prevare, npr. u vezi kreditnih kartica.

KOJE VRSTE PODATAKA JYSK PRIKUPLJA?

A) Podatke u vezi Vaše kupovine:

Kada kupujete na JYSK.rs, od Vas tražimo Vaše ime i prezime, adresu, broj telefona, e-adresu i još jednu adresu za dostavu. Mi čuvamo ove podatke na sigurnom, na JYSKovoj VLAN mreži na Atosu, koja je zaštićena. Podaci su dostupni isključivo poverljivim zaposlenima JYSKa i Atosa. NE beležimo ili čuvamo Vaše lične podatke, njih možemo koristiti samo u vezi Vaših porudžbina te da bismo Vam pružili podršku prilikom Vaših upita. Tokom prijave možete pristupiti i prigovoriti zbog bilo kog podatka koji može biti zabeležen, u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti ličnih podataka.


B) Podaci u vezi prijave na naš Newsletter:

U JYSKu pratimo aktuelne zakone i pravilnike koji se tiču marketinga. Iz tog razloga šaljemo Newsletter korisnicima koji su se na njega prijavili. Ako dobijete Newsletter, a niste se na njega prijavilii, to može značiti jedino da Vas je neko prijavio na Newsletter ili da Vam ga je neko prosledio.

Ako želite primati naš Newsletter, od Vas ćemo prilikom prijave zatražiti Vaše ime i prezime, poštanski broj, pol i godinu rođenja. Pomoću ovih podataka poboljšavamo naše buduće marketinške aktivnosti tako da Vam više odgovaraju.

Mi čuvamo Vaše podatke u našoj bazi podataka na zaštićenom serveru. Tim podacima pristup imaju samo JYSKovi administratori i eksterni partneri.

Mi Vam garantiramo da nećemo deliti ili prodavati Vašu e-mail adresu drugim kompanijama.

Na Newsletter se možete odjaviti klikom na link na kraju e-mail poruke koju od nas dobijete.


C) Automatski podaci:

Ulažemo napore u održavanje internet stranica u skladu sa potrebama naših korisnika, sa informacijama koje su potrebne. Iz tog razloga koristimo tehnologiju koja prikuplja, obrađuje i bira podatke o tome kako se koriste naše internet stranice. Te informacije prikupljamo pomoću kolačića (eng. cookies). Kolačić je manja tekstna datoteka sačuvana na Vašem računaru. U praksi to znači da naše internet stranice "pamte" ako ste ih već posetili te mi iz toga beležimo statistiku koja nam govori kako Vi i ostali upotrebljavate naše internet stranice.

Mi koristimo kolačiće sa Google Analyticsa. Pomoću ovoga određujemo koje delove Vi pregledate kada pretražujete na JYSK.rs.

Kolačiće možete obrisati iz Vašeg pretraživača u bilo kom trenutku, ali obratite pažnju da ako prilagodite postavke svog pretraživača da ne sačuva kolačiće, pojedine delove stranice JYSK.rs nećete moći koristiti. Zato Vam preporučujemo da omogućite kolačiće. Neki podaci koje JYSK prikuplja mogu biti javni, ali u anonimnom obliku, na primer podaci o broju posetioca internet stranice. Informacije o našim kupcima važan su deo našeg posla te ih nećemo prodavati niti menjati s drugim strankama. Ako u bilo kom trenutku ti podaci trebaju biti podeljeni drugim osobama, Vi ćete to moći da odbijete.

Takođe, prikupljamo određene informacije o Vašem kompjuteru i programima te načinu na koji upotrebljavate JYSK.rs. Pomoću tih informacija poboljšavamo našu stranicu JYSK.rs i rešavamo moguće greške koje se pojavljuju. Takođe, prikupljamo informacije o stranicama koje posećujete i ostale informacije koje pronalazite na stranici JYSK.rs tako da možemo analizirati ponašanje korisnika naše stranice. Vaši podaci se neće prosleđivati trećim osobama, a svi Vaši podaci biće automatski obrisani nakon 30 dana.

Praktične informacije o Newsletteru

Kada se prijavite na JYSK Newsletter na vašu e-mail adresu dobijaćete od 1 do 3 Newslettera nedeljno. Na jednostavan način možete se odjaviti u bilo koje vreme putem linka u Newsletteru.

Newsletter sadrži aktuelne ponude, novitete, letke, kataloge kao i informacije o trenutnim kampanjama. 
Pored navedenog, na vašu e-mail adresu dobijaćete servisne poruke kao i informacije vezane za online kupovinu na JYSK.rs.