Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Besplatna dostava na JYSK.rs prilikom online kupovine u vrednosti od 25.000 rsd i više. Zbog nove carinske regulative, moguće je duže vreme dostave online porudžbina.

Sto i stolice u udobnom ambijentu

6 načina kako izolovati dom od hladnoće

Prozori koji propuštaju najčešći su problem u većini domova. No umesto ugradnje novih prozora ili uskakanja u vunenu odeću, evo nekoliko dobrih rešenja za sprečavanje hladnoće u vašem domu. Dobrom izolacijom prozora ne samo da ćete zadržati toplinu u svojoj kući, već ćete takođe smanjiti i račun za grejanje. 

1. Čvrsto zatvorite svako krilo prozora

Ako vaši prozori imaju dva krila, ne zaboravite zatvoriti ih oba - zatvorite svaki deo, i gornji i donji. Možda se čini banalno, ali ako čvrsto zatvorite samo jedno krilo hladnoća s prozora i dalje će moći da uđe u vaš dom.

2. Razmotrite nužnost otvorenih ventilacionih otvora

Kada je vreme prohladno, preporučljivo je zatvoriti ventilacioni otvor i sprečiti prodor hladnog vazduha. Ali imajte na umu da je ventilacija ključna za održavanje boljeg kvaliteta vazduha. 

3. Zavese čuvaju toplinu u vašem domu

Jedno pametno rešenje jeste da zatvorite zavese ili rolo-zavese po celoj kući pre odlaska na spavanje. Osim smanjenja hladnoće s prozora, zavese takođe pomažu u očuvanju topline koja bi u suprotnom nestala kroz prozore.

Sa druge strane, važno je pomeriti zavese i roletne ujutru, da biste dobili dovoljno svetla tokom tamnih zimskih meseci, a u isto vreme iskoristili prirodnu toplinu sunca ako se slučajno zimi dogodi neki lep dan. :)

4. Iskoristite tepihe za izolaciju

Još jedan jednostavan trik je da stavite tepihe i otirače ispred vaših ulaznih i balkonskih vrata. Na taj način sprečićete hladnoću da se ušunja u vaš dom. Tepisi će takođe pridoneti osećaju topline u domu, a najbolje ćete ga osetiti na svojim nogama. Međutim, ako imate podno grejanje, upotreba tepiha ne preporučuje se, jer će suzbiti toplinu.

5. Ne stavljajte nameštaj uz radijatore

Ako želite zadržati toplinu u vašem domu, ne smete postavljati duge zavese ili kauče ispred vašeg radijatora. Ako komad nameštaja ili bilo koji drugi objekat stoji ispred radijatora, toplina se ne raspršuje u prostoriji, što rezultuje manjom sobnom temperaturom.

Pravilo: Oko radijatora treba biti najmanje 15 do 20 centimetara slobodnog prostora da se toplina jednako i pravilno distribuira po celoj prostoriji.

6. Trik za proveru propusnosti prozora

Ako sumnjate da vaši prozori propuštaju hladnoću, evo jednog trika za vas. Jednostavno otvorite prozor i stavite traku papira između prozora i rama. Zatim zatvorite prozor. Ako teško vadite papir iz zatvorenog prozora, ili ako se kida kada ga pokušate izvaditi, onda su vaši prozori nepropusni. Međutim, ako lako možete izvaditi traku papira, to znači da verovatno imate prozore sa manom. :)


Jeste li probali ovaj trik? Imate li koji savet koji je vama pomogao smanjiti račun za grejanje? Podelite ga sa nama u komentarima :) 

Saznajte više

Ulepšajte svoj dom nameštajem od ratana

Ulepšajte svoj dom nameštajem od ratana

U centru pažnje: LYNGVIG kolekcija

U centru pažnje: LYNGVIG kolekcija

Vodič: Kako izabrati tepih?

Vodič: Kako izabrati tepih?

Prigrlite Japandi stil uz SOLLERUP kolekciju

Prigrlite Japandi stil uz SOLLERUP kolekciju