Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna
Porodično druženje na otvorenom

5 super ideja za igre sa decom na svežem zraku

Poslednjih nedelja svi smišljamo razne ideje kako bismo izbegli dosadu,a posebno je zahtevno roditeljima koji se suočavaju sa izazovom osmišljavanja novih aktivnosti za svoje mališane. Kako su im druženja sa vršnjacima ograničena, a redovni ritam se uveliko promenio, kreativne glavice uvek su spremne za nova učenja i novu vrstu zabave.

Donosimo vam nekoliko ideja u kojima možete zajednički stvarati i dobro se zabaviti:

1. Sklonište za insekte

Zbog sve veće upotrebe pesticida, u prirodi ima sve manje insekata. Posebno su nam važni oni korisni insekti koji smanjuju broj štetočina i bolesti, poput bubamara ili uholaža. One vraćaju prirodnu ravnotežu i čuvaju biološku raznolikost.

Zabavite se zajedno i pronađite u dvorištu odgovarajuće suvo i zaštićeno mesto okrenuto prema jugozapadu ili jugoistoku na kom ćete smestiti svoj hotel za insekte. Zajednički ga obojite ili ukrasite cvećem te naučite nešto o životinjama kojima ćete pružiti zaštitu tokom hladnih zimskih meseci.

Na primer, bubamare su jedne od najbitnijih insekata u bašti i voćnjaku. Larve i odrasle jedinke bubamare hrane se lisnim ušima, koje često mogu napraviti velike štete biljkama. Larva bubamare na dan pojede i do 600 biljnih ušiju.

2. Koktel zabava

Osim što ćete zajednički uživati u raznim kombinacijama ukusa, ovo je idealna prilika da svojim klincima dodatno ubacite u prehranu sveže ceđene sokove narandže, limuna ili komadiće svežih jagoda, malina ili drugog voća po izboru.

Dozvolite im da sami cede sokiće i biraju sastojke za svoj koktel te sve poslužite u zabavnim čašama sa slamkom.

3. Zajednička bašta

Ovo su upravo idealni meseci za vlastitu baštu! Pokoja jagoda ili mini paradajz posebno će veseliti male prstiće kada se pojave prvi plodovi kao rezultat njihovog rada. Zašto ne iskoristite zajedničko vreme i isplanirate svoju baštu u par saksijica? Neka svako odabere svoju saksiju i šta želi zasaditi u nju. Nije potrebno puno mudrosti. Samo malo čarolije u obliku saksija, nešto zemlje, semenki ili sadnica, sunca, puno ljubavi i svakodnevno zalivanje.

4. Kampovanje u dvorištu ili terasi

Kako bi bilo uzbudljivo i drugačije, ne mora se daleko otputovati. Ponekad je potrebno samo malo mašte. Na karti ili globusu zajednički odaberite mesto koje biste  želeli da posetite.

Istražite zanimljivosti o odabranoj lokaciji i organizujte kampovanje u vlastitom dvorištu ili terasi pretvarajući se da ste upravo tamo. Podignite šator te provedite veče u razgovoru o odabranoj destinaciji uz maršmelo kolačiće pečene na tanjiru za vatru te šoljicu tople čokolade.

5. Uživanje na trambolini

Sakriveni od pogleda znatiželjnika, u vlastitom dvorištu dozvolite detetu u sebi da se malo razigra te organizujte takmičenje u kreativnim skokovima na trambolini. Svima dobro dođe malo kretanja, smeha i ludorija. A deca će uveče sigurno lakše zaspati.

Pronađite još ideja za zabavne igre na trambolini. 

Saznajte više

Vodič za kupovinu paviljona

Vodič za kupovinu paviljona

Tramboline: 7 stvari koje treba da uzmete u obzir pre kupovine

Tramboline: 7 stvari koje treba da uzmete u obzir pre kupovine

Dekorišite paviljon i transformišite svoj spoljni prostor

Dekorišite paviljon i transformišite svoj spoljni prostor

Kako urediti svoju kuću za odmor

Kako urediti svoju kuću za odmor