Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Zbog nove carinske regulative, moguće je duže vreme dostave online porudžbina.SUPER DANI - uštedite do 60%
Odlična ponuda za vašu kompaniju. JYSK B2B- Pročitajte više

Deca se igraju na velikoj trambolini u bašti

Tramboline: 7 stvari koje treba da uzmete u obzir pre kupovine

Trampolini nude beskrajnu zabavu i lepu aktivnost u vašem dvorištu. Ali pre nego što odlučite da je kupite, kako znate koja je najbolja za vaše potrebe? Možda ćete se zapitati „Koju trambolinu da kupim?“ i to je zaista dobro pitanje – na čemu bi ta odluka trebalo da se zasniva? Postoji nekoliko stvari kojih treba da budete svesni kada tražite baštensku trambolinu za svoju porodicu. Ovaj vodič će vam pomoći da donesete najbolju odluku za kupovinu tramboline, kao i za uživanje i sigurnost vaše porodice.

    1. Procenite vaš prostor

    Pre nego što kupite trambolinu, prvo što treba da uradite jeste da izmerite prostor gde ste namenili da je postavite. Poželjna je meka površina kao što su trava ili gumene pločice za igralište. Izbegavajte postavljanje trambolina pored tvrdih površina kao što su beton, pločice ili drvena paluba – rizik od povreda je znatno veći ako osoba padne na tvrdu podlogu.
    Takođe treba da razmislite o tome koliko svog spoljašnjeg ili baštenskog prostora želite da posvetite trambolini. Izmerite površinu i izaberite trambolinu koji se dobro uklapa, ostavljajući dovoljno prostora oko nje za bezbedno poskakivanje.

    2. Odredite tačnu dimenziju

    Izbor odgovarajuće veličine tramboline zavisi od toga ko će je koristiti. Tramboline su dostupne u nekoliko različitih dimenzija, najčešće u rasponu između Ø250 cm i Ø426 cm prečnika. Što je veća trambolina generalno je veće i maksimalno opterećenje. Za porodice sa decom, izaberite trambolinu sa maksimalnim opterećenjem pogodnim i za decu i za odrasle. Veće porodice ili one u kojima će dvoje dece skakati zajedno trebalo bi da se odluče za prostranu trambolinu sa visokim maksimalnim opterećenjem.

    3. Bezbednost na prvom mestu

    Bezbednost uvek treba da bude na prvom mestu pri izboru trambolina. Kao što je pomenuto u prethodnom delu, trebalo bi da date prioritet postavljanju tramboline na ili blizu meke površine da biste ublažili potencijalni rizik od povreda. Za dodatnu sigurnost, spoljna ivica naših trambolina je dodatno obložena, a sigurnosna mreža sprečava da slučajno padnete sa tramboline na pod.
    Takođe se preporučuje da samo jedna starija osoba koristi trambolinu u isto vreme, dok dvoje mlađe dece uglavnom mogu skakati zajedno.

    4. Izgled tramboline

    Izaberite trambolinu koja je u skladu sa ostatkom vaše bašte ili dvorišta. Ugradne tramboline nude elegantan i minimalistički izgled, dok nadzemni modeli mogu dodati razigrani izgled vašem dvorištu.

    5. Saveti za održavanje

    Održavajte vašu trambolinu kako biste bili sigurni da je u dobrom stanju i bezbedna za korišćenje. Redovno proveravajte okvir, opruge i obložene ivice da li ima znakova habanja. Povremeno čistite površinu tramboline i sigurnosnu mrežu da biste uklonili prašinu ili lišće koje je palo. Uz odgovarajuću negu i održavanje, vaša trambolina može trajati mnogo godina. Da biste saznali više o različitim materijalima koji se koriste u proizvodnji trambolina, pogledajte naš detaljan vodič o različitim materijalima baštenskog nameštaja.

    6. Razmišljajte o budućnosti

    Takođe je važno imati na umu da, ako kupujete trambolinu za svoju decu, deca uvek rastu mnogo brže nego što mislimo. Ako se odlučite za trambolinu sa manjim maksimalnim opterećenjem ta se trambolina može koristiti nekoliko godina dok deca ne porastu. Ulaganje u trambolinu sa većim maksimalnim ograničenjem težine ostaće duže pogodno za decu koja rastu.

    7. Benefiti skakanja na trambolini

    Baštenska trambolina nije samo još jedna prilično velika igračka u dvorištu, već može poslužiti i kao prerušena fizička aktivnost. Posebno je korisna kao fizička aktivnost za decu. Pokreti koje deca prave na trambolini zahtevaju od njih koordinaciju tela, održavanje ravnoteže, brze reakcije i ostanak u ritmu – a ako skaču sa bratom ili sestrom ili prijateljem, društveni aspekt će takođe biti deo aktivnosti.

    Potražite dodatne informacije u najbližoj JYSK prodavnici

    Ako imate bilo kakvih pitanja ili želite više informacija pre nego što se odlučite za kupovinu tramboline, uvek ste dobrodošli da posetite JYSK prodavnicu i dobijete uputstva od naših prodavaca. Takođe nam možete pisati u chat boxu u našoj online prodavnici.

    Saznajte više

    Dekorišite paviljon i transformišite svoj spoljni prostor

    Dekorišite paviljon i transformišite svoj spoljni prostor

    Kako urediti svoju kuću za odmor

    Kako urediti svoju kuću za odmor

    Spremni za plažu: Ponesite odgovarajuće peškire i piknik ćebe

    Spremni za plažu: Ponesite odgovarajuće peškire i piknik ćebe

    Oaza za opuštanje pored bazena

    Oaza za opuštanje pored bazena