Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Besplatna dostava prilikom online kupovine u vrednosti od 15.000 rsd i više. Zbog nove carinske regulative, moguće je duže vreme dostave online porudžbina.

 

Zvezdano nebo

Spavajte na otvorenom u baštenskoj vreći

Moderan život može biti pun izazova. Izlažemo se novim informacijama bezbroj puta tokom dana. Neki od nas rade na nekoliko monitora uz muziku ili se voze na posao i sa posla dok radio svira u pozadini. Drugi gledaju svoju omiljenu seriju dok u isto vreme proveravaju najnovije vesti na svom telefonu. Pored svega toga, da li je čudno što nam je nekada potrebno malo vremena da se opustimo, smirimo i dopustimo sebi da se prepustimo zemlji mašte i snova? Ukoliko vam treba dosta vremena da zaspite, razmislite o tome da provedete neku noć napolju na svom balkonu ili u bašti. Svež vazduh i priroda mogu imati dosta pozitivnog efekta na um i telo, a neke od njih smo izdvojili u ovom blogu.

1. Bićete manje izloženi električnom svetlu 

Kada ste manje izloženi električnom svetlu, vaše telo može da resetuje svoj ritam. Zbog električnog svetla duže ostajemo budni i često se probudimo ranije nego što bi trebalo. Kada provedete noć napolju, lakše je zaspati kada padne mrak i probuditi se ujutru.

2. Ništa ne remeti vaš dubok san

Kada spavate napolju, lakše ćete se isključiti iz normalnog, užurbanog života. Naravno, možete imati svoj telefon kod sebe, ali pokušajte da ga ostavite unutra. Uključite režim rada u avionu ukoliko želite da ga ponesete sa sobom. Što više prepreka budete postaviti sebi ka korišćenju telefona, manja je verovatnoća da ćete završiti sa telefonom u ruci pred spavanje ili čak u toku noći. 

Postoji više razloga zbog kojih je dobro da izbegavate upotrebu telefona pred spavanje. Plava svetlost umanjuje kvalitet vašeg sna, i najbolje je biti izložen što manje informacija kasno uveče.

3. Svež vazduh je gorivo za vaš mozak

Vazduh koji udišemo većinski koristi naš mozak. Što je veći kvalitet vazduha, to će bolje mozak funkcionisati. Noć na otvorenom će pročistiti ustajao vazduh iz vaših pluća, mozga i mišića.

4. Svet rutina povećava količinu stresa

Koliko ste puta čuli nekoga da vam kaže ''Zeleno je dobro za tvoje oči''? Izgleda da su bili u pravu. Priroda je dobra kako za fizičko, tako i za psihičko zdravlje. Lezite ispod zvezda, uživajte u lepoti i dopustite noćnom nebu da vam pomogne u opuštanju. Mirni zvukovi na otvorenom umanjuju količinu stresa i umiruju raspoloženje. Spavanje napolju je sjajan način da se isključite od svakodnevnih distrakcija i da pronađete unutrašnji mir. 

Nabavite dobru opremu

Pobrinite se da vam je udobno i da vam nije previše hladno. Ako preferirate ''krov'' iznad glave, uzmite baštenski šator. Možete ostaviti vrata otvorenim ukoliko želite da uživate u noćnom nebu, a čak i ako želite zatvorena vrata, čućete zvukove prirode oko sebe. 

Dušek je veoma bitan za kvalitet vašeg sna. Ukoliko spavate na zemlji, pobrinite se da imate dobar vazdušni krevet ili prostirku.

Ukoliko nemate mogućnost spavanja napolju jer nemate baštu ili terasu, i dalje možete napraviti imitaciju spavanja na otvorenom u svojoj spavaćoj sobi. Neka soba bude sveža, prozore držite otvorenim, a mreža protiv komaraca neka vam pomogne u držanju gladnih gostiju podalje.

 

 

Saznajte više

Vodič: Kako odabrati prave baštenske stolice

Vodič: Kako odabrati prave baštenske stolice

Vodič za različite postavke modularne garniture

Vodič za različite postavke modularne garniture

Kako izabrati odgovarajući baštenski sto

Kako izabrati odgovarajući baštenski sto

Viseća ležaljka ili viseća stolica? Šta izabrati?

Viseća ležaljka ili viseća stolica? Šta izabrati?