Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Besplatna dostava za online kupovine u vrednosti od 25.000 rsd ili više. 

Zavese u spavaćoj sobi

4 saveta za pravilno održavanje trakastih i plisiranih zavesa

Datum:

TAGOVI: zavese

Održavanje i čišćenje zavesa verovatno vam je jako nisko na lestvici prioriteta pri čišćenju doma. No ako se pravilno pobrinete za svoje zavese, odužiće vam se na najbolji mogući način - uvek će izgledati kao nove te ćete dugo uživati u pogledu na svoj prozor.

U ovom blog postu donosimo nekoliko saveta o zavesama i rolo zavesama te kako ih održavati.

1. Trakaste zavese pažljivo peglajte

Ako imate trakaste zavese, možete ih lako "popeglati" na niskoj temperaturi (maksimalno na 110 ºC) da biste vratili njihov prvobitan izgled. Ako imate trakaste zavese za zamračenje prostorije, pripazite da peglate samo onu stranu koja to dozvoljava. Nećete pogrešiti ako između trake i pegle stavite suvu kuhinjsku krpu - pomoći će vam da ne spalite zavesu ni uništite površinu pegle.

2. Plisirane rolete kao nove

Plisirane rolete su veoma praktične jer ne zauzimaju puno mesta kad su zatvorene. No upravo je u tome i tajna njihovog održavanja - da biste zadržali njihove "fabričke" nabore, jednom nedeljno trebate ih zatvoriti. Na taj ćete način zadržati njihovu funkcionalnost te će uvek izgledati kao da su tek izvađene iz pakovanja.

3. Pravilno zatvaranje plisiranih roletni

Ako se vaše plisirane zavese ne podižu ni spuštaju lako, skupljajte ih prema gore polako, skupljajući u isto vreme nabore jedan po jedan. Onda neka tako skupljene stoje dva dana pre nego ih ponovo raširite. Ako to ne pomogne, potpuno ih ispružite. Zatim ih pažljivo navlažite uz pomoć bočice za prskanje i ponovite postupak sklapanja nabora. Onda će ponovno raditi savršeno.

4. Da li vam treba savet o čišćenju zavesa?

Ako trebate savete o čišćenju zavesa i rolo zavesa, pomoći će vam naš ranije objavljeni vodič. Međutim, ako imate dilemu o čišćenju, savetujemo vam da uvek sledite uputstva proizvođača istaknuta na samom proizvodu ili da se obratite prodavnici u kojoj ste kupili proizvod.