Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Besplatna dostava na JYSK.rs prilikom online kupovine u vrednosti od 25.000 rsd ili više.

VARBJERG krevet i BAKKEBJERG stočić/poslužavnik

5 poteza za kombinovanje dnevnog boravka i spavaće sobe

Datum:

Kategorija: Dnevna soba

Verovatno ste se nekoliko puta našli u situaciji kada želite kao dobar domaćin ugostiti prijatelje i ponuditi im prostor gde mogu prenoćiti, međutim susrećete se sa manjkom prostora. Obzirom da nemamo svi u svojim domovima dodatnu gostinsku sobu, obično je mnogima najbolji izbor pretvoriti dnevni boravak u spavaću sobu.

Donosimo vam nekoliko saveta kako dnevni boravak pretvoriti u višenamensku sobu. Sledeći ove savete vrlo ćete brzo i lako dnevni boravak prenameniti u idealan prostor za sve goste koji kod vas provode noć.

Koristite funkcionalni nameštaj kao deo vašeg ukrašavanja

Ako želite biti u mogućnosti menjati svoj dnevni boravak u gostinsku sobu, trebate unapred razmisliti o tome koji nameštaj želite koristiti u vašoj dnevnoj sobi. Većina višenamenskih nameštaja je jednostavna i moderna. Takav nameštaj dizajniran je upravo kako bi zauzimao što manje prostora u sobi. To je ono što višenamenski nameštaj čini posebno prikladnim, ako želite smanjiti količinu nameštaja u dnevnoj sobi i stvoriti malo više slobodnog prostora.

Najpraktičniji izbor višenamenskog nameštaja kada se radi o prenameni dnevnog boravka u spavaću sobu jeste - klasični kauč na razvlačenje. Sofa-kreveti dolaze različitog dizajna, materijala i boja, tako da nećete imati problem pronaći onaj koji odgovara stilu vaše dnevne sobe.

Izaberite prenosivi stočić za kavu

Dobra ideja je odabrati mali, stočić za kafu  koji se lako može pomaknuti, a osobito je praktičan ako u prostoriji koristite zračni madrac. Stol za kavu često zauzima središnje mjesto u dnevnom boravku, tako da često može biti na prolazu. Dakle, trebate odabrati onaj koji se lako premješta, ukoliko se pojavi potreba.Uštedite prostor sa setom stočića

Druga mogućnost je da izaberete set stolova za vaš dnevni boravak. Setovi su praktični, i izvrsna alternativa klasičnom stolu za kafu. Uklapaju se jedan ispod drugog, a mogu se izvaditi kada trebate dodatni stoni prostor. Ne samo da su funkcionalni, već se mogu koristiti i kao ukrasni stolovi za dekoracije poput biljaka ili svećnjaka.

Savet: Ovi stolovi idealan su odabir ako imate izduženu dnevnu sobu, jer ih je lakše obilaziti. Štaviše, vizuelno produžene dnevne sobe mogu učiniti još duže i veće.


 

Izaberite tabure - višefunkcionalni komad nameštaja

Tabure je takođ popularan predmet nameštaja za funkcionalni dnevni boravak, jer je i praktičan i višenamenski. Može se koristiti kao podnožje za noge ili kao dodatno sedište za goste. Neki modeli omogućuju i odlaganje, gde možete odlagati časopise, dečje igračke ili druge sitnice.

Kad se vaš dnevni boravak "pretvori" u spavaću sobu, tabure može poslužiti i kao vrsta prenosnog noćnog ormarića. To znači da svi gosti noću imaju 'sto' u blizini, na koji mogu odložiti naočare, knjigu, mobilni telefon ili bilo šta drugo što im je potrebno pri ruci tokom noći.

 


Ne zaboravite na zavese da bi vaši gosti prijatno0 spavali

Dobar san zavisi o količini prirodnog svetla koje ulazi kroz prozore. Ako vaša dnevna soba takođe treba služiti kao gostinska soba, pobrinite se da imate zavese za dnevni boravak koja može potpuno sprečiti ulaz svetlosti sa prozora, tako da se vaši gosti probude odmorni i zadovoljni vašim gostoprimstvom.