Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Besplatna dostava na JYSK.rs prilikom online kupovine u vrednosti od 25.000 rsd i više. Zbog nove carinske regulative, moguće je duže vreme dostave online porudžbina.

Preuređenje dnevne sobe

6 povoljnih ideja za moderan dnevni boravak

Ne morate potrošiti bogatstvo da biste uneli novi dizajn u vaš dnevni boravak. U nastavku teksta pročitajte više o tome i inspirišite se pre uređenja uz povoljna rešenja. Donosimo vam 6 ideja za povoljno uređenje vašeg dnevnog boravka uz garanciju za moderan look.

1. Alternative skupocenim dizajnerskim komadima nameštaja

Većina nas uzdahne kad ugleda neki lep komad nameštaja iz ponude poznatih dizajnera. Budući da je to spontana i iskrena reakcija, niste krivi ako vam je zastao dah na pogled skupe kože ili mekanog baršuna. Nažalost, dizajnerski nameštaj je veoma skup za većinu i retko se uklapa u naš mesečni budžet.

Srećom, na tržištu se nudi mnogo popularnih varijanti na primer stolica koji će poslužiti kao alternativa dizajnerskom nameštaju, barem dok ne osvojimo taj džekpot. Na taj način nećete se osećati uskraćeno, a cena alternative puno je manja od one varijante od koje vam zastaje dah - bilo od pogleda na vrhunsku obradu ili visoku cenu.

Zato ne morate puno patiti, već potražite prikladnu zamenu trpezarijskih stolica, koju nećete osetiti kao da vas je udarila po džepu svaki put kad sednete na nju. 

2. Nove dimenzije vaših zidova

Svakako, ovde ne govorimo o dimenzijama veličine zidova - još uvek ne trebate nabaviti čekić. Govorimo o novom pogledu na vaš zid - o umetničkim slikama, a imajući na umu cene slika poznatih slikara, možda ne možete da ih priuštite u ovom trenutku. Omiljenog slikara i dalje možete pratiti na njegovim izložbama, a do tad budite sam svoj majstor: uokvirite posebne trenutke - izradite fotografije dragih ljudi, mesta i trenutaka kojima ste prisustvovali i napravite zid ličnih fotografija.

Ovde vaša kreativnost može doći do izražaja, bez obzira na to da li ćete bezvremenost tog trenutka postići crno-belom fotografijom ili ste uhvatili fantastičan spektar boja na zalasku sunca prošlog letovanja. Ne zaboravite da ih naglasite - igrajte se sa ramovima raznih boja i materijala. Garantujemo vam da će vam izmamiti osmeh na lice.

3. Promenite jastuke

Ako vam trenutno ne odgovara ideja da zamenite dotrajali trosed, poslužite se ovim jednostavnim trikom: zamenite dekorativne jastučiće. Tih 40x40 ili 50x70 centimetara udobnosti učiniće čuda i promeniti način kako vi i vaši ukućani, a posebno gosti, doživljavate dnevni boravak. Izaberite jarke boje ukrasnih jastuka za letnje dane, a tokom hladnijih dana unesite sterilnije boje i igrajte se nijansama zime. Uz relativno male izmene postići ćete ogroman učinak te vrlo lako biti u skladu sa zadnjim trendovima dizajna enterijera.

4. Ogledalo u boravku - evo zašto da:

Oplemenjivanje doma ogledalima pomalo je nekonvencionalna, ali stvarno povoljna alternativa skupocenim slikama. Ogledala postižu eleganciju, a ono što nam posebno puno znači, čine naš prostor prostranijim. Uz pomoć ogledala svetlost se reflektuje u sobi i postiže visok nivo osvetljenosti.

Vaš dizajn enterijera ne mora slediti tradiciju, već se treba prilagoditi vašem načinu života. Stoga slobodno koristite zidne dekoracije ako su vam lepše od klasičnih zidnih slika. 



5. Ostavite mesta za luksuz

Još jedna ideja za postizanje udobnosti u vašem boravku jeste upotreba veštačkog krzna. Veštačka krzna postići će utisak luksuzne udobnosti bez toga da potrošite puno novca. Vaša fotelja izgledaće poput prestola uz komad veštačkog krzna, a najčešći moderan stil je imitacija kravlje kože na podu kao prostirka. Ovim će vaš enterijer dobiti jednu novu, ekskluzivnu notu.   

6. Izaberite pravilan izbor rasvete

Rasveta u boravku ne mora da zavisi od skupocenog lustera. Većina nas pri kupovini rasvete greši jer ne uzmemo u obzir kakvu vrstu rasvete želimo i šta nam je potrebno. Rasveta ima veliki uticaj na generalno raspoloženje koje odaje naš dnevni boravak, a takođe je i dekorativan komad. Zato ni na rasvetu ne morate puno potrošiti, pogotovo imajući na umu da je možete kasnije.
 

Saznajte više

Ulepšajte svoj dom nameštajem od ratana

Ulepšajte svoj dom nameštajem od ratana

U centru pažnje: LYNGVIG kolekcija

U centru pažnje: LYNGVIG kolekcija

Vodič: Kako izabrati tepih?

Vodič: Kako izabrati tepih?

Prigrlite Japandi stil uz SOLLERUP kolekciju

Prigrlite Japandi stil uz SOLLERUP kolekciju