Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Besplatna dostava na JYSK.rs prilikom online kupovine u vrednosti od 25.000 rsd i više. Zbog nove carinske regulative, moguće je duže vreme dostave online porudžbina.

Dnevna soba sa dvosedom, lampom za čitanje i puno knjiga

Saveti kako najbolje organizovati kućnu biblioteku

Ako volite da čitate i obožavate knjige u svim oblicima i veličinama, kreirajte prostoriju u kojoj ćete pokazati svoju strast kroz dizajn enterijera. Poseban prostor za knjige može biti luksuz, posebno kada vam je prostor potreban za neke važnije stvari, ali čak i mali stan ima mesta za mini biblioteku ako iskoristite sav raspoloživi prostor.

Priuštite sebi kutak za čitanje

Kutak za čitanje sa podnom lampom i foteljom


Ne morate da ulažete puno da bi vam kutak za čitanje bio prijatan. Kutak za čitanje možete kreirati bilo gde u stanu ili kući - ne mora biti u dnevnoj sobi. Mnogi ljudi vole da čitaju u krevetu, a u slučaju da to vredi i za vas, pobrinite se da imate jastuke za naslon. Ili možda možete pročitati nekoliko redova dok je večera na šporetu, samo pripazite da imate dovoljno svetla za čitanje.

Trpezarija sa lampom iznad stola


U slučaju da više volite fotelju za čitanje u vašoj dnevnoj sobi, umesto neke veće možete odabrati manju fotelju, tako da možete uživati uz prekrasnu ljubavnu priču ili uzbudljivu detektivsku knjigu.

Dnevna soba sa dvosedom sa mestom za fotelju za čitanje


Nabavite podnu lampu kako ne biste naprezali oči, stočić za piće i policu sa knjigama za "nepročitane" i "pročitane" knjige.

Organizujte svoje knjige

Knjige same po sebi mogu biti dekorativni element. Kada imate police pune knjiga, vaši gosti sigurno će pri ulaksu u prostoriju želeti da pogledaju vaše knjige. Znatiželjni su - kakav je vaš književni ukus i možete li im preporučiti nešto vredno čitanja. Svakako organizujte svoje knjige redosledom koji za vas ima smisla:

Prema autoru ili naslovu

Počinjete sa A i završavate sa Š. Razmislite šta vam je lakše za zapamtiti: naslov ili ime autora. Ne zaboravite da ostavite prazan prostor na svakoj polici kako ne biste morali da reorganizujete celu zbirku kad dodate neku novu knjigu... Nadopunite prostor prekrasnom vazom, slatkim kutijama za odlaganje ili drugom dekoracijom.

Polica sa knjigama i razna dekoracija


Prema izgledu

Knjige takođe možete držati na polici poređane po veličini ili boji. Počnite sa najvišim i krenite udesno, do najmanje. Takođe možete stvoriti lepu dugu na svojoj polici uz pomoć knjiga: započnite sa knjigama sa crnim koricama, a zatim idu one plave, zelene, žute, narandžaste i crvene. Ovaj način organizacije vaših knjiga manje je tradicionalan, ali vrlo lep.

Konačno, možete ih naslagati vodoravno jednu na drugu, umesto da ih držite uspravno. Ako imate ograničenu količinu prostora, možda ćete moći da odložite više knjiga na ovakav način. Horizontalno možete slagati knjige visine do 15-20 cm, kako ih težina ne bi oštetila.

Ključ uređenja malog stana ili sobe je korišćenje horizontalnog prostora umesto samo vodoravnog. Ne morate očajavati zbog nedostatka prostora sve dok imate gole zidove na koje možete staviti police s knjigama.

Još saveta za uređenje malog stana

Kako vi organizujete svoj prostor za knjige? Podelite svoje savete u komentarima.

 

Saznajte više

Ovog proleća osvežite svoj dom uz novu Nordic mood kolekciju

Ovog proleća osvežite svoj dom uz novu Nordic mood kolekciju

Boja godine- Peach Fuzz

Boja godine- Peach Fuzz

Ulepšajte svoj dom nameštajem od ratana

Ulepšajte svoj dom nameštajem od ratana

U centru pažnje: LYNGVIG kolekcija

U centru pažnje: LYNGVIG kolekcija