Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

AKCIJA: Besplatna dostava na JYSK.rs prilikom online kupovine u vrednosti od 15.000 rsd ili više. 

DANI ONLINE KUPOVINE - Uštede do 50%
6 jednostavnih ideja za dekoraciju malog stana

6 jednostavnih ideja za dekoraciju malog stana

Datum:

Kategorija: Dnevna soba

TAGOVI: uredjenje enterijera, korisni saveti

Kako mali prostor učiniti većim - večita je dilema. U našem novom blog postu donosimo vam korisne ideje koje će vam pomoći pri dekorisanju malog prostora. 

Ideja 1: Postavite ogledalo preko puta prozora

Ogledala se često koriste u mali prostorima kako bi se uz pomoć njih stvorila iluzija većeg prostora. Upravo zbog toga, najbolji savet je da ogledalo postvaite preko puta prozora, kako bi se svetlost reflektovala, čime ćete stvoriti efekat drugog prostora, a samim tim i prostor će delovati veće. 

Ideja 2: Postavite ogledalo iza lampe

Još jedan od korisnih saveta jeste da ogledalo postavite iza lampe ili nekog drugog izvora svetlosti. Svetlost lampe će se reflektovati u ostatku prostorije i učiniti da deluje veće. Ukoliko se odličite za ovu tehniku možete koristiti i stonu, kao i viseću lampu. 


 

Ideja 3: Izaberite nameštaj sa dvostrukom funkcijom

Ukoliko razmišljate o dodatnim idejama kako da prostor učinite većim, odabir funkcionalnog namešta može odigrati važnu ulogu. Jedan od odličnih primera je kauč na razvlačenje koji može imati dve namene - za spavanje i odmaranje.Još jedan od korisnih komada je tabure sa delom za odlaganje koji će vam pomoći da odložite sitnice, a sa druge strane idealan je i za sedenje kada vam dođu gosti. 

 

Ideja 4: Birajte nameštaj koji je svetlijih tonova i "laganog" dizajna

Nameštaj u svetlijim donovima doprinosi utisku da je "laganiji" što će svakako uticati na celokupan izgled prostora. To naravno ne znači da trebate da izbegavate nameštaj u tamnim tonovima i nameštaj od drveta. U nastavku pogledajte neke od idalanih primera takvog nameštaja: 


 

Ideja 5: Ograničite upotrebu boja i materijala

Sa ciljem da kreirate skladan mali prostor, pokušajte da se ograničite sa nekoliko boja i materijala. Izaberite istu boju u nekoliko varijanti, kada birate nameštaj. Za spavaću sobu na fotografijama niže koristili smo sivu boju za zavese, okvir kreveta, jastučiće i prekrivač za krevet.  Takođe koristili smo isti dezen za jastučiće i prekrivač.  

Ideja 6: Kreirajte manje zone

Imajte na umu o aktivnostima u vašem stanu kao što su spavanje, ručanje, odmor itd. Kada ima pregled svih aktivnosti, možete kreirati manje zone za svaku aktivnost, ili za one najvažnije. Koristite zavese za odvajanje prostora ili neke od biljaka, kojima ćete odvojiti prostoriju. 

 

 


Imate savete za uređenje malog prostora? :) Napišite nam u komentaru. 

Ana-Marija Marketing Assistant
Mirjana Kurilic Zarkovo

Za mali stan moze da se trpezarijski sto montira na zid a za vreme obroka da se razvuce ili spusti u kuhinjski prostor.Takodje komoda za tanjire i dr moze da ima dimenzije recimo 100, 120, 140 cm a u visinu da se slozi jos jedna .Ja imam taj problem i trazim moderno a funkcionalno.Pozdrav, Mirjana

Komentari