Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna
Naddušek na krevetu

Prednosti naddušeka

Koliko ste upoznati s pojmom naddušeka i jeste li razmišljali o njegovoj upotrebi?

Korištenje naddušeka ima višestruke prednosti, ne samo za vaše telo, već i za kvalitet sna, ali i vaš novčanik. Zašto?
Donosimo nekoliko glavnih razloga…
Je li nam naddušek zaista potreban? Svakako! Vrhunski naddušek je koristan dodatak cušeku koji nadopunjuje vaš osnovni dušek i poboljšava kvalitet sna. Osim toga, može nadomestiti sve nedostatke osrednjeg dušeka ili dušeka lošijeg kvaliteta, te vam pružiti udoban i opušten san. Šta više, gornji dušek može produžiti trajanje vašeg dušeka i dugoročno uštedeti novac. To su samo neke od prednosti koje dobijate naddušekom.

Što je zapravo naddušek?

Naddušek je u osnovi tanji dušek koji se postavlja na vrh glavnog dušeka. Razlikuje se od zaštita za dušeke koje su izrađene od pene ili sunđera. Zaštita za dušeka puno je tanja i fleksibilnija te u prvom redu služi higijenskoj svrsi. Može se koristiti na dušecima ili kaučima, a osnovna joj je funkcija zaštititi površine od oštećenja ili prljanja.

Dopunite postojeći dušek naddušekom

Možda ste napravili grešku pri izboru i kupovini osnovnog dušeka, ili ste sa vremenom možda dobili ili izgubili na težini otkako ste ga kupili. Vrhunski naddušek može pomoći u obe situacije. Naddušeci pružaju visok nivo udobnosti i mogu ublažiti čak i nedostatke pretvrdog ili premekanog dušeka, kao i dušeka koji se dugo koristi te više ne obavlja svoju funkciju kao pre. U tom slučaju nije potrebno ponovo kupovati osnovni dušek. Stari dušek može postati kao nov jednostavnim dodavanjem odgovarajućeg naddušeka, što će vam ujedno uštedeti novac.

Šta ako već imam kvalitetan dušek?

 

 

Imate upravo razlog više zašto nabaviti naddušek. Kvalitetan je dušek investicija za koju ste vrlo verovatno izdvojili veću količinu novca. Posebno kada je nešto vredno i kvalitetno - nastojimo to i održati što duže u što boljem stanju.
Čak i ako već imate visokokvalitetni dušek, vrhunski naddušek će produžiti životni vek vašeg dušeka.
Osim toga, naddušek podržava pritisne tačke vašeg tela, pokriva dušek i poboljšava kvalitet sna. Uz to: 

  • štiti dušek od vlage 
  • štiti dušek od oštećivanja
  • povećava izdržljivost dušeka i održava njegov oblik 

Dobro je zameniti gornji sloj vašeg ležišta svakih pet godina. Na taj način izbegavate akumulaciju grinja i prašine. Ako koristite samo osnovni dušek, to može biti prilično skupo. Neke je naddušeke moguće prati, što je vrlo praktično za održavanje higijene i mnogo jeftinije od potpune zamene glavnog dušeka ili celog kreveta.
 

Postoje li nedostaci upotrebe naddušeka?

Zaista ne! Jedina manja briga koja vas može mučiti jeste čaršav. Ako se brinete da će krevet izgledati neuredno jer ga čaršav više ne može pokriti zbog visine dodatog naddušeka, za to nema potrebe. U prodavnicama su dostupni čaršavi koji su dovoljno veliki za pokrivanje dodatnih 3-5 cm koje naddušek dodaje vašoj površini za spavanje.
 

Koju vrstu naddušeka izabrati?

Odluka je potpuno individualna - kao i kod odabira glavnog dušeka. Sve zavisi od vas: volite li više spavati na tvrdoj ili mekoj površini? Volite li spavati u toplijem ili hladnijem okruženju? Uklapa li se naddušek u vaš okvir kreveta?
Izdvojite vremena i razmislite o svojim potrebama, a zatim u prodavnici isprobajte kako se osećate na izloženim naddušecima iz ponude, te izaberite onaj koji vam se čini najboljim. 

 

Saznajte više

Vodič za krevete

Vodič za krevete

Koji je najbolji dušek za vas? Ultimativni vodič

Koji je najbolji dušek za vas? Ultimativni vodič

Vodič: Kako izabrati naddušek i zaštitu za dušek

Vodič: Kako izabrati naddušek i zaštitu za dušek

Pronađite odgovarajući dušek na naduvavanje

Pronađite odgovarajući dušek na naduvavanje