Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Besplatna dostava prilikom online kupovine u vrednosti od 15.000 rsd i više. Zbog nove carinske regulative, moguće je duže vreme dostave online porudžbina.

 

Odabir jorgana

Vodič za jorgane

Kada izaberete pravi jorgan za sebe, osiguravate kvalitetno i udobno okruženje spavanja. U našem videu pogledajte šta je važno da znate o jorganima.

Veličina

Preporučujemo da vaš jorgan bude barem 20-30 cm duži od vaše visine. U JYSKu ćete naći jorgane dužine 200 i 220 cm.

Stepen izolacije

U JYSKu razlikujemo tri stepena izolacije, tj. tri nivoa topline koje vam mogu pružiti naši jorgani: hladno, toplo ili veoma toplo. Pri odlučivanju koji je nivo topline najbolji za vas, uzmite u obzir temperaturu vašeg tela dok spavate i željenu sobnu temperaturu.         


 

Punjenje

Jorgani su dostupni s nekoliko različitih vrsta punjenja. Punjenje se može podeliti u dve kategorije:

  • Prirodno punjenje
  • Punjenje vlaknima

Birate punjenje u skladu s vašim ličnim preferencijama.

Prirodno punjenje

Prirodno punjenje obično se sastoji od perja i paperja, ali i od drugih prirodnih materijala kao što su svila, pamuk ili vuna. Prednost prirodnog punjenja jeste da je vrlo lagano i prijatno oblikuje oko tela. U skladu s prirodnim materijalima, ovo je punjenje oplemenjeno je najboljom mogućom izolacijom.

Jačina punjenja

Jačina punjenja mera je gustoće punjenja koja je povezana s izolacijskim svojstvima paperja. To je najvažnija odrednica kvaliteta perja i paperja. Što je veća jačina punjenja, paperje može zadržati veću količinu vazduha, a time ima i veće izolacijsko svojstvo.

Što se više perja pomeša s paperjem, veća je jačina punjenja i punjenje je teže. Težina sama ne diktira toplinu popluna, već se to postiže kombinovanjem težine i jačine punjenja.

Svila

Svileni je jorgan klasičan tanki jorgan, ali s istim stepenom izolacije. Svileni jorgani regulišu temperaturu osiguravajući da zadržite osećaj umerene temperature tokom cele noći. Svila je takođe i antibakterijski materijal koji vam pruža higijenski čistu i udobnu okolinu za spavanje.

Punjenje vlaknima

Sintetičko punjenje sastoji se od poliesterskih vlakana koja imaju svojstva slična kao prirodno punjenje - ali po nižoj ceni. Punjenje vlaknima takođe ima sposobnost da odnosi vlagu od tela. Punjenje ovih jorgana ima veću težinu da bi se osigurao potreban nivo topline pa su stoga takvi jorgani teži od jorgana s prirodnim punjenjem.

Navlaka

Takođe trebate uzeti u obzir vrstu navlake jorgana. Navlake iz JYSKa od pamuka su ili od poliesterskih vlakana - ili od mešavine ta dva materijala. Trebali biste razmotriti koju vrstu materijala više volite, da li volite više deblji ili tanji materijal te da li vam je jorgan dovoljno mekan na dodir.

Hipoalergenski jorgani

Mnogi su ljudi pogrešno uvereni da su alergični na perje i paperje. Međutim, samo 2-3% stanovništva ne može tolerisati perje i paperje dok je barem 7%, a verovatno i mnogo više, alergično na kućne grinje. Ako ste među tih 2-3%, mi naravno preporučujemo da izaberete jorgan bez perja i paperja.

Alergija na grinje

Teško je u potpunosti izbeći kućne grinje u domu. Međutim, možete ograničiti broj kućnih grinja i njihovo množenje čišćenjem vaše spavaće sobe i pranjem vašeg jorgana, jastuka i naddušeka 5-6 puta godišnje. To pogoršava životne uslove kućnih grinja, ali čak i najbolji jorgani i jastuci ne mogu podneti prečesto pranje tokom vremena. Da li ste alergični na grinje? Ako je vaš odgovor da, razmislite o hipoalergenskom jorganu. On obično sadrži tretman koji sprečava prodiranje grinja kroz navlaku ili njihovo množenje. Stoga jednostavno jorgan možete prati dva puta godišnje čime ćete mu značajnije produžiti rok trajanja. U JYSKu možete pronaći sledeće marke:

Jorgani i jastuci koji nose oznaku NOMITE imaju navlaku koja je posebno gusto tkana. Ovo pomaže u smanjenju prodora grinja.

OEKO-TEXⓇ STANDARD 100

Proizvodi koji nose oznaku ‘Poverenje u tekstil’ zadovoljavaju stroge uslove međunarodne organizacije OEKO-TEX® i ne sadrže štetne supstance.

Broj niti označava broj horizontalnih i vertikalnih niti po kvadratnom inču tkanine. Što je taj broj veći, tkanina je gušće tkana.


Letnji i zimski jorgan

Bilo da koristite isti jorgan tokom cele godine ili menjate letnji i zimski, sve zavisi o vašoj sobnoj temperaturi. Ako tokom cele godine možete održavati istu temperaturu u svojoj spavaćoj sobi, nije potrebno menjati svoj jorgan. Ako se temperatura menja u skladu s spoljnom temperaturom, možda bi bilo dobro leti se prebaciti na hladan jorgan, a zimi na topliji. To vam može pomoći da postignete bezbrižan san.

Saznajte više

Jorgan i jastuk od tkanina na biljnoj bazi

Jorgan i jastuk od tkanina na biljnoj bazi

Teški jorgan može poboljšati san

Teški jorgan može poboljšati san

Odličan jorgan i jastuk prave veliku razliku

Odličan jorgan i jastuk prave veliku razliku

Pažljivo birajte jorgan i jastuk

Pažljivo birajte jorgan i jastuk