Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Besplatna dostava prilikom online kupovine u vrednosti od 15.000 rsd i više. Zbog nove carinske regulative, moguće je duže vreme dostave online porudžbina.

 

Vodič za krevete

Vodič za krevete

Krevet i dušek osnova su dobrog sna. Stoga je važno da vam vaš dušek pruža podršku i udobnost koja vam je potrebna. Ovaj vodič vam pomaže u određivanju vaših potreba, te daje pregled asortimana dušeka i kreveta u JYSKu:

 • Box dušeci
 • Podesivi kreveti
 • Kontinentalni kreveti
 • Naddušeci i zaštite za dušek
 • Dušeci od pene
 • Dušeci sa oprugama
 • Tvrdoća dušeka
 • Isprobajte dušek pre kupovine
   

Vrste kreveta i dušeka

Krevet je odlučujući faktor za kvalitet vašeg sna, ali i dušek takođe igra važnu ulogu u vašem zdravlju i tome kako se osećate. Ako se probudite s bolovima u leđima, to je dobar pokazatelj toga da vam vaš dušek ne pruža odgovarajuću podršku. Pogledajte naš video vodič o tome kako izabrati pravi dušek: 

BOX DUŠECI

Box dušek s oprugama sastoji se od sistema opruga montiranog na drveni ram koji čine čvrstu podlogu. Dušek s oprugama jeste čvrst i praktičan jer se noge dušeka mogu montirati direktno na ram. Drveni ram čini dno dušeka pa se box dušeci stoga ne mogu savijati.

Glavni deo box dušeka jeste sistem opruga. Opruge se mogu podeliti na tri osnovne vrste: 

 • Bonell: Bonell opruge debele su žice u obliku peščanog sata. Dušek s  Bonell oprugama ima tvrdu površinu s visokom stabilnošću i trajnošću uz pristupačnu cenu.
 • LFK: LFK-opruge cilindrične su opruge s tanjim navojem. Tanje su  od Bonell opruga, a dušek s ovim oprugama ima više tačaka podrške, što znači da se bolje prilagođava obliku vašeg tela.
 • Džepićaste opruge: Džepićaste opruge manje su od LFK-opruga. Svaka pojedinačna opruga omotana je posebnom platnenom vrećicom, tzv. džepićem, da bi se smanjilo trošenje opruge te da bi se sprečili zvukovi i pomeranje dušeka. Zahvaljujući mnogim tačkama podrške, box dušek s džepićastim oprugama oblikuje se prema vašem telu i pruža vrhunsku udobnost.

Većina dušeka s oprugama ima udoban sloj hladne ili poliuretanske pene na vrhu jednog ili više slojeva opruga. Ovakva kombinacija osigurava optimalnu udobnost i prilagodljivost obliku vašeg tela.

Prednosti odabira box dušeka

 • Opruge slede oblik tela pružajući vrhunsku udobnost.
 • Preporučuje se upotreba naddušeka, jer produžavaju trajanje dušeka, te poboljšavaju udobnost.
 • Uz podnicu, drvene ili metalne noge imate potpun krevet.


Podesivi kreveti

Podesivi krevet sastoji se od podesive podnice, rama, dušeka i naddušeka - često u kombinaciji s uzglavljem čime se dobija ceo krevetni set. Mehanizam za podešavanje nagiba omogućuje vam podizanje gornjeg dela tela te nogu na krevetu. Spavanje s nogama u povišenom položaju može pomoći u sprečavanju problema s cirkulacijom. Nagib je također koristan ako imate bolove u leđima, baš kao što spavanje uz uzglavlje može povoljno delovati ako ste prehlađeni.

Podesiva podnica može se postaviti u drveni ram s elegantnom navlakom koja dizajnom odgovara krevetu. Na većini JYSKovih modela možete birati nivo tvrdoće. Dušek na podesivom krevetu obično je dušek s oprugama. Jezgra dušeka obično se sastoje od džepićastih opruga. Svaka pojedinačna opruga omotana je posebnom platnenom vrećicom, tzv. džepićem, da bi se smanjilo njihovo trošenje te da bi se sprečili zvukovi i pomeranje dušeka. Sa svojim brojnim tačkama podrške, dušek se visokom preciznošću prilagođava vašem telu da bi vam pružio vrhunsku udobnost. Naddušek zaokružuje udobnost i stil kreveta, a sastoji se od jezgra od pene i navlake.

Prednosti odabira podesivog kreveta

 • Odličan je ako u krevetu volite čitati, gledati televiziju ili koristiti tablet.
 • Pomaže u sprečavanju problema s cirkulacijom i s leđima.
 • Dodatan luksuz u vašoj spavaćoj sobi.


Kontinentalni kreveti

Kontinentalni krevet nije samo elegantan komad nameštaja za spavaću sobu. Takođe je svakodnevni luksuz koji vam daje podršku i udobnost koju ćete osetiti svakog jutra budeći se osveženi i puni energije. U kombinaciji s odgovarajućim uzglavljem, kontinentalni krevet je poput udobnog mesta gde možete čitati, gledati televiziju i opustiti se.

Kontinentalni krevet tipično se sastoji od drvenog rama, dušeka i naddušeka. Kontinentalni krevet kombinuje sve prednosti dušeka s oprugama i dušeka s penom uz jednostavan, ekskluzivan dizajn.

Donji ram može se nadograditi na nekoliko načina, ali najčešće se kombinuje sa sistemom opruga koji vašem krevetu daje visok nivo udobnosti. Postoje tri različite vrste opruga:

 • Bonell: Bonell opruge debele su žice u obliku peščanog sata. Dušek s  Bonell oprugama ima tvrdu površinu s visokom stabilnošću i trajnošću uz pristupačnu cenu.
 • LFK: LFK-opruge cilindrične su opruge s tanjim navojem. Tanje su  od Bonell opruga te dušek s ovim oprugama ima više tačaka podrške, što znači da se bolje prilagođava obliku vašeg tela dok se pomerate u snu.
 • Džepićaste opruge: Džepićaste opruge manje su od LFK-opruga. Svaka pojedinačna opruga omotana je posebnom platnenom vrećicom, tzv. džepićem, da bi se smanjilo trošenje opruge te da bi se sprečili zvukovi i pomeranje dušeka. Zahvaljujući mnogim tačkama podrške dušek se oblikuje prema vašem telu i pruža vrhunsku udobnost.

Srednji se sloj sastoji od dušeka s oprugama. Dušek s oprugama sastoji se od sistema opruga, sloja pene i navlake.

Naddušek zaokružuje udobnost i stil kreveta. Sastoji se od jezgra s penom i navlake.

Prednosti odabira kontinentalnog kreveta

 • Kompletan krevet s nogama, podnicom, dušekom i naddušekom.
 • Idealna udobnost dušeka s oprugama u kombinaciji s naddušekom.
 • Redizajn vaše spavaće sobe potpunim i modernim izgledom, posebno ako dodate uzglavlje.
 • Dugotrajan, jer se dušek s oprugama može okrenuti.
   

Naddušeci i zaštite za dušek

Zaštita za dušek odvaja dušek od posteljine. Ona štiti vaš dušek i time mu produžuje trajanje. Prvo, zaštita za dušek jeste sloj koji se može prati, a koji se lako uklanja i pere na minimalnoj temperaturi od 60 stupeni. Stoga vam zaštita za dušek osigurava čišću, zdraviju i udobniju okolinu za spavanje.

Naddušek je gornji sloj kreveta. Sastoji se od pene ili jezgra od lateksa koja se stavlja u navlaku. Najvažnija svrha naddušeka je poboljšati nivo vaše udobnosti pri spavanju te je stoga dostupna u širokom rasponu različitih modela.

Mnogi JYSKovi naddušeci sadrže poliuretansku ili hladnu penu. Obe vrste pene pružaju veliku podršku i udobnost. Takođe imamo izbor naddušeka sa naprednom memorijskom penom ili AIR memorijskom penom. Memorijska pena i AIR memorijska pena visokom se preciznošću prilagođavaju telu te imaju jedinstvenu sposobnost da umanje pritisak na mišiće i zglobove. 

Naddušek se nalazi uz vaše telo dok spavate, zbog čega njegova navlaka takođe igra bitnu ulogu. Postoji bezbroj vrsta naddušeka, pa je važno da proverite materijal navlake da biste bili sigurni da je mekan i udoban. Navlake većine naddušeka mogu se ukloniti i prati na 60 stepeni, temperaturi na kojoj grinje ne mogu preživeti.

Prednosti odabira naddušeka 

 • Pruža potpunu udobnost. 
 • Ublažava osećaj pretvrdog i premekanog dušeka.
 • Štiti dušek od vlage i trošenja. 
 • Zadržava oblik i strukturu dušeka. 
   

Dušeci od pene

Dušek od pene jeste jednostavna vrsta dušeka koji se koristi s ramom kreveta. Sastoji se od jezgra od pene unutar navlake od tkanine. Idealan je za krevete za goste, ali se takođe može koristiti i u podesivom krevetu ili jednostavno u ramu kreveta. Najvažniji deo dušeka je njegova jezgro od pene.

U JYSKu nudimo dušeke od pene od nekoliko različitih materijala:

 • PU pena: skraćeno od poliuretanska pena, jedna je od najpopularnijih vrsta pene te je dostupna u različitim nivoima tvrdoće i gustine.
 • Hladna pena: takođe je poliuretanska pena, ali veće težine i elastičnosti. Hladna pena pruža pravilnu podršku dušecima s visokim opterećenjem da bi osigurao veliku podršku telu. Takođe je dugotrajna.
 • Memorijska pena: visokokvalitetan je proizvod koji se prilagođava prirodnim konturama tela i sprečava probleme s cirkulacijom te bolove u mišićima i zglobovima. 
 • Comfort+ pena se oblikuje prema linijama vašeg tela. Elastična pena pruža dodatan sloj udobnosti tako što vam omogućuje da uronite dublje u dušek.
 • Lateks: vrlo je prozračan, što znači da odvlači toplinu od tela i idealno je rešenje ako se tokom noći preterano ugejete.

Dušeci od pjene često se sastoje od nekoliko slojeva različitih vrsta pene, poput jezgra od nešto teže poliuretanske pene i sloja memorijske pene koja daje dušeku optimalan nivo udobnosti. Mnogi dušeci imaju profilisan gornji sloj. To podstiče cirkulaciju vazduha kad se na dušeku okrećete. Neki dušeci takođe imaju ugrađen sloj prirodnih kokosovih vlakana. To osigurava podršku i stvara pravilno provetravanje samog dušeka.

Mnogi naši dušeci od pene mogu se okrenuti. To vam omogućuje da koristite različit dizajn dušeka istovremeno pružajući dva nivoa tvrdoće istog dušeka.
Poslednja stvar koju biste trebali uzeti u obzir prilikom kupovine dušeka od pene jeste njegova navlaka.

Postoji bezbroj vrsta navlaka - proverite da li je vaša mekana i udobna. Mnogi dušeci od pene imaju navlake koje se mogu ukloniti i prati. Pranje navlake na 60 stepeni ubija grinje i stvara čistu okolinu za spavanje.

Prednosti odabira dušeka od pene

 • Pena je vrlo udobna i pruža dobru podršku.
 • Ima više različitih prednosti - od laganog dušeka za goste ili dušeka koji se može sklopiti i odložiti do kvalitetnih dušeka za svakodnevnu upotrebu.
   

Dušeci sa oprugama

Dušek s oprugama sastoji se od sistema opruga, materijala za podršku i navlake, koji su kombinovani da bi vam pružili nekoliko mogućnosti za optimalnu funkciju i udobnost. Oni nemaju čvrst ram i moraju stoga biti na podnici s ramom. Dušeci s oprugama takođe se koriste na podesivim krevetima i kontinentalnim krevetima.

Postoje dve vrste opruga koje čine jezgro ovog dušeka:

 • Bonell: debele su žice u obliku peščanog sata. Dušek s Bonell oprugama ima tvrdu površinu s visokom stabilnošću i trajnošću uz pristupačnu cenu.
 • Džepičaste opruge: manje su od Bonell opruga. Svaka pojedinačna opruga omotana je posebnom platnenom vrećicom, tzv. džepićem, da bi se smanjilo trošenje opruge te da bi se sprečili zvukovi i pomeranje dušeka. Zahvaljujući mnogim tačkama podrške dušek se oblikuje prema vašem telu i pruža vrhunsku udobnost.

The spring system is packed in a protective layer made from various materials:

 • Profilisana poliuretanska pena: koristi se u mnogim modelima, jer materijal odvlači vlagu od tela ako se znojite tokom spavanja.
 • Kokos: prirodni je materijal koji se takođe koristi u dušecima i pruža podršku i pravilno provetravanje.
 • Memorijska pena: fleksibilan je materijal koji se prilagođava prirodnim konturama tela i sprečava probleme s cirkulacijom te bolove u mišićima i zglobovima.
 • Comfort+ pena se oblikuje prema linijama vašeg tela. Elastična pena pruža dodatan sloj udobnosti tako što vam omogućuje da uronite dublje u dušek.
 • Lateks: koristi se u našim najnaprednijim dušecima. Vrlo je prozračan što znači da odvlači toplinu od tela i idealno je rešenje ako se tokom noći preterano ugrejete.

Većina naših dušeka s oprugama može se okrenuti. JYSKovi dušeci često imaju različitu tvrdoću na svakoj strani dušeka pružajući vam priliku da ga isprobate prema ličnim potrebama. To je korisno ako delite svoj krevet s nekim ko je znatno teži ili lakši od vas i stoga ne želite istu tvrdoću.

Dušeci s oprugama dostupni su u nekoliko različitih vrsta navlaka - a budući da materijal utieče na udobnost i funkciju, odabir prave navlake je važan. Takođe možete izabrati dušek s navlakom koja se može skinuti i prati. Pranje navlake na 60 stepeni ubija grinje i stvara čistu okolinu za spavanje.

Prednosti odabira dušeka s oprugama

 • Dugotrajan jer se dušek s oprugama može preokrenuti.
 • Većina dušeka može se koristiti i na podesivim krevetima i kontinentalnim krevetima.
   

Tvrdoća dušeka

Nismo svi isti, pa stoga imamo i različite potrebe. Jedna od najvećih grešaka koje mnogi parovi prave kada kupuju novi krevet jeste kupovina istog dušeka. Da li ste li osoba od 190 cm i 100 kg? Trebate izabrati drugačiju tvrdoću od nekoga ko je visok 165 cm i težak 64 kg.

Neki ljudi imaju zdrava leđa dok drugi imaju osetljivija. Ako bolujete od povrede leđa, trebate obratiti posebnu pažnju na na izbor dušeka.

Položaj kičme

Iako ne postoje pravila kada dušek trebate zameniti, postoje neke stvari koje trebate imati na umu tokom njegove kupovine. Položaj kičme ključan je za vaš izbor dušeka - i kada ležite na leđima, ali i kada ležite na boku.

Kada ležite na leđima, cela kičma i donji deo leđa moraju dodirivati dušek. To znači da dušek treba da dodiruje donji deo leđa. Stoga neka vaš partner ili prijatelj rukom opipa donji deo leđa dok leđno isprobavate dušek. Njegova ruka ne sme olako dopreti do donjeg dela leđa, već mora osetiti prepreku. Ako donji do leđa nije u potpunom dodiru s dušekom, znači da je dušek pretvrd.

Zatim, pokušajte leći na bok i ponovo zamoliti prijatelja ili partnera da proceni vašu kičmu. Leđa bi trebala biti ravna i ne bi se smela se savijati gore ni dole.


Isprobajte dušek pre kupovine

Jedna od najvažnijih stvari pre nego što kupite dušek jeste da vidite da li vam je udobno na njemu. Stoga je dobro da izaberete prodavnicu u kojoj možete isprobati mnogo različitih dušeka, pa pre nego što se odlučite, isprobate nekoliko vrsta i tvrdoća.

U JYSKu možete isprobati mnogo različitih dušeka te pitati naše stručno osoblje za savet pre nego što izaberete svoj novi dušek. Često je potrebno nekoliko nedelja da se vaše telo navikne na novi dušek. Možete isprobati bilo koji naš GOLD dušek tokom 100 noći - a ako niste 100% zadovoljni njime, imate ga pravo zameniti. Pročitajte više o isprobavanju GOLD dušeka tokom 100 dana ovde.

Saznajte više

Koji je najbolji dušek za vas? Ultimativni vodič

Koji je najbolji dušek za vas? Ultimativni vodič

Vodič: Kako izabrati naddušek i zaštitu za dušek

Vodič: Kako izabrati naddušek i zaštitu za dušek

Pronađite odgovarajući dušek na naduvavanje

Pronađite odgovarajući dušek na naduvavanje

Sofe za spavanje, sedenje i odlaganje

Sofe za spavanje, sedenje i odlaganje