Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Besplatna dostava na JYSK.rs prilikom online kupovine u vrednosti od 25.000 rsd i više.

SUPER DANI - Uštede na SUPER kategorijama!
Baštenska fotelja JELS i ARDEN fotelja sa tabureom

Ideje za veliku porodicu u malom prostoru

Datum:

Kategorija: Razno, Inspiracija

TAGOVI: odlaganje, višefunkcionalni nameštaj

15. maj je UN-ov Međunarodni dan porodica. Ovo je odlična prilika da odvojimo nekoliko trenutaka i budemo zahvalni za rođake i porodicu koju imamo, iako nije uvek lako sa decom, tinejdžerima ili roditeljima. Bilo da ste vrsta roditelja koji su dosta uključeni u život deteta, ili imate decu koja se često vraćaju kući posle nekog perioda samostalnog života, može biti zaista izazovno imati dovoljno privatnosti u sopstvenom domu. Zato vam donosimo par trikova kako da imate dovoljno privatnosti, čak i u kući punoj ljudi:

Nameštaj za roditelje sa kućom punom dece

Veliki trend danas jeste takozvani ''nameštaj za privatnost''. Savršen primer je fotelja koja će vam pomoći da se ogradite od svog okruženja. Cela porodica može biti u dnevnoj sobi, svako zauzet svojom knjigom, serijom ili radom na laptopu. Fotelja u koju se možete zavaliti je idealna za malo privatnosti kada želite da se skoncentrišete ili vam jednostavno treba malo mira. 

 


Kada dosta ljudi živi u malom prostoru, postoji više trikova koji će pomoći u tome da vaš dom izgleda prostranije kako biste izbegli preseljenje u veći prostor. Višenamenski nameštaj je odgovor na nekoliko vaših probolema. Kauč vam može poslužiti i kao krevet i kao mesto gde se možete zavaliti sa šoljom kafe u rukama. Neki od pametnih modela poput MARIAGER garniture imaju čak i prostor za odlaganje. 


I da, još jedan od glavnih problema u malim domovima je prostor za odlaganje. Komad nameštaja gde možete držati stvari, a pritom ima i druge funkcije je uvek sjajno rešenje. Razmišljajte izvan okvira. Samo zato što je nešto označeno kao cipelar, ne znači da ne može imati i drugu svrhu. Nameštaj za odlaganje odeće je često prilično plitak i može stati i na mesta gde obične komode sa fiokama ne mogu. Cipelar može biti savršen i za odlaganje kapa, rukavica i drugih sitnica.

Pročitajte još saveta za uređenje malih prostora

Još saveta za manji dom

Često smo fokusirani na to koliko mesta imamo na podu, ali zaboravimo na zidove. Što više stvari možete okačiti na zid, to bolje. I ovo važi za sve prostorije: Koristite police na zidove u dnevnoj sobi, a za kupatilo koristite STOBY viseći organizer. 


Izbegavajte velike, teške komade nameštaja iako je ponekad stvarno primamljivo kupiti nešto što ima dovoljno prostora za sve - poput glomazne garniture ili velikog klub stočića. Lagani i fleksibilni komadi nameštaja su jednostavniji i lakši za pomeranje i možete ih koristite u različite svrhe. 


Pročitajte više o Međunarodnom danu porodica.