Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Pregled korpe

Vaša korpa je prazna

Besplatna dostava na JYSK.rs prilikom online kupovine u vrednosti od 25.000 rsd i više. Zbog nove carinske regulative, moguće je duže vreme dostave online porudžbina.

Dete na kompjuteru u sred kompjuterske igre

Kako odabrati idealan gaming sto i stolicu

Najbolje gaming stolice i stolovi su podesivi i mogu se prilagoditi kako bi pristajali obliku tela igrača. Ne postoje dve osobe potpuno iste visine, težine i mišićne snage i svaka osoba ima individualne preferencije za položaj sedenja. Kada pričamo o deci, još je bitnije da imaju podesivu stolicu kako bi im bila udobna i pružala im pravilnu potporu i dok rastu. 


Pratite ove korake kako biste odabrali najbolju gaming stolicu i sto: 

1. Koju gaming stolicu odabrati?

Najbolje gaming stolice imaju udobno sedište koje pomaže u regulaciji telesne temperature. Ima podesive naslone za ruke, visinu i naslon, pa se može precizno postaviti kako bi odgovarala vašim potrebama. 

2. Kako prilagoditi gaming stolicu?  

Postavite stolicu tako da su vam kukovi i kolena na istom nivou. Vodite brigu o tome da vam stopala dodiruju pod ili da imate oslonac za noge za potporu. Ako su vam kolena previsoko u poređenju s kukovima, može doći do prekida protoka krvi. Ako su prenisko, može se stvoriti pritisak u donjem delu leđa. Proverite šta vam pristaje i u skladu s tim podesite stolicu.   

Kada dođe do prilagođavanja ugla naslona, ne postoji samo jedan odgovor. Morate isprobati različite pozicije. Započnite s malim nagibom i izmenjujte uglove naslona dok ne dođete do onog u kojem se najviše osećate kao da  vam je kičma u prirodnom položaju. 

Podesite naslone za ruke tako da su vam laktovi pod uglom od 90 stepeni kada koristite miš ili tastaturu.


Naša crno-crvena gaming stolica JENSLEV ima podesivu visinu i udobno sedište, podesive naslone za ruke i mehanizam za podesivost nagiba kako biste mogli da pronađete poziciju koja vam najviše odgovara. 

3. Idealna pozicija miša i tastature

Kada su vaši laktovi pod uglom od 90 stepeni, trebalo bi da možete da dosegnete tastaturu i bez protezanja ruku. Takođe pripazite da se pri tome ne savijate u kukovima. I ponovo: pokušajte pronaći opuštajuću, prirodnu poziciju i podešavajte gaming stolicu kako biste pronašli  vama najudobniju poziciju.

4. Kako postaviti monitor

Pokušajte da smestite monitor na udaljenost jedne ruke, i budite slobodni da ga prilagođavate. Svako ima drugačije oči, pa bi idealna pozicija za vas mogla biti malo bliže ili malo dalje. Idealna dužina vam dopušta da vidite male objekte i likove bez da naprežete oči. 

5. Visina i nagib monitora

Kada sedite uspravno, vaše oči bi trebale biti u visini gornje trećine ekrana. Ako je monitor podešen previsoko, možete naginjati vrat blago na gore, a ukoliko je podešen prenisko, naginjaćete glavu na dole. 

Pročitajte više o pravilnim pozicijama sedenja. 

Nije na odmet da sto izgleda kul. Gaming sto sa led svetlima će sigurno postići taj efekat. 

6. Dopustite svojim očima da se odmore

Dok koristimo monitor, često zaboravimo da trepćemo. Gledanje u monitor predugačko isušuje naše oči, pa je dobra ideja raditi sledeće vežbice: odvratite pogled od monitora svakih 20 minuta i gledajte u objekat koji je udaljen 5-10 metara najmanje 20 sekundi. 

7. Pravite pauze i pokrenite se

Čak i usred najuzbudljivije igrice, ne zaboravite da s vremena na vreme napravite pauzu. Kad god se igrica učitava ili završite nivo, ustanite po sendvič ili napunite bočicu vode. 

Ne zaboravite na hidrataciju - Gaming sto sa držačem za čašu sprečava prolivanje po tastaturi. 

Pokretanje krvotoka i opuštanje očiju usredotočenih na predmete na raznim udaljenostima pokreće proces oporavka. Imajte najmanje jednu desetominutnu pauzu svakih sat vremena. 
Takođe udahnite malo svežeg zraka. Brza šetnja napolju je odličan način da pročistite mozak. Vodite računa o tome da ostanete fit - npr. na fudbalskom igralištu ili kroz jednostavne vežbe  kao što su čučnjevi, iskorak, plenk, sklekovi i trbušnjaci. I vaše telo i vaše igračke veštine će imati koristi od toga. 
Kada završite sa igranjem , otvorite prozor i počistite tako da budete spremni za sledeću igru.

LANGHOLM sto nudi jednostavno odlaganje potrebne gaming opreme. 

 

 

 

 

Saznajte više

Promenite svoj dom pomoću zavesa

Promenite svoj dom pomoću zavesa

Kako organizovati radni prostor za rad od kuće

Kako organizovati radni prostor za rad od kuće

U fokusu: kolekcija EGELEV

U fokusu: kolekcija EGELEV

Izbegnite bolove uz pravilno sedenje u kancelarijskoj stolici

Izbegnite bolove uz pravilno sedenje u kancelarijskoj stolici